Budi dio naše mreže

Naš najbolji tenisač Marin Čilić čijom je zaslugom hrvatska teniska reprezentacija odnijela pobjedu na Davis Cupu dolazi iz malenog Međugorja, mjesta od oko 4000 stanovnika u općini Čitluk, u Bosni i Hercegovini. Ova je godina bila uspješna za njega. U veljači se popeo na kip Krista Otkupitelja u Riu de Janeiru, u travnju oženio dugogodišnju djevojku Kristinu Milković, a u studenom osvojio Davis Cup.

/ mp

Njegova životna priča počela je 28. rujna 1988. godine, a s 14 godina preselio se iz rodnog Međugorja u Zagreb kako bi se posvetio tenisu.

Međugorje je u svijetu poznato po Gospinim ukazanjima te kao mjesto molitve. Čilić svoj uspjeh često povezuje s rodnim krajem.

“Znam da mi je vjera jako mnogo pomogla tijekom karijere, pogotovo kad stvari nisu bile bajne i kad sam bio u teškim trenucima. Znam da mi je vjera dala puno snage i unutarnjeg mira. U Međugorju osjećam posebnu energiju koja me ispunjava, a vjerujem i mnoge druge ljude koji ondje svakodnevno dolaze”, rekao je jednom prilikom Marin.

Zanimljiva je činjenica da kad je Marin bio na teniskom turniru u Riu de Janeiru osvojio je i kip Krista Kralja. Tom je prilikom poručio da je zahvalan na ovom iskustvu.

Dojmljiv Marinov uspon na kip Krista Kralja pogledajte ovdje:

U Dubrovniku je na teniskom terenu upoznao svoju buduću životnu družicu Kristinu. Da mu je vjenčanje bio najsretniji dan u životu pokazao je to emotivnom objavom na Facebooku.

Veselju nema kraja. Nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Rusiji izgubila od Francuske, naša je teniska reprezentacija pobijedila francusku reprezentaciju.

Hrvatska reprezentacija u zračnu luku dr. Franjo Tuđman sletjet će u u ponedejeljak u 14.20, a njihov dolazak na Trg bana Josipa Jelačića očekuje se u 15 sati. To će biti idealna prigoda svim ljubitelja sporta, posebno tenisa, da pozdrave osvajače jednog od najcjenjenijih sportskih trofeja, ali i da nakon veličanstvenog dočeka nogometne reprezentacije poslije osvajanja drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ponovno ispune Trg i odaju priznanje tenisačima koji nakon 2005. godine po drugi put donose Davisov pokal u Hrvatsku.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja