Budi dio naše mreže

Hrvatska je u nedjelju osvojila naslov Davis cupa pobjedom protiv Francuske u Lilleu. Marin Čilić donio nam je protiv Lucasa Pouillea treći bod za 3-1 i drugi naslov nakon 13 godina. Izbornik teniskih šampiona Željko Krajan za Hrvatski katolički radio dao je ekskluzivan intervju uoči povratka u Hrvatsku.

/ mp

Hrvatsku je u Lilleu bodrilo preko tri tisuće navijača, teško je nabrojati koliko ih je još navijalo u Hrvatskoj i izvan nje. Svi su bili uz Željka Krajana i njegove igrače koji su osvojili posljednji Davis Cup u ovom formatu.

Nakon cjelonoćnog slavlja, Krajan je za HKR istaknuo kako je uistinu prošli tjedan za njih bio težak te su se napokon u nedjelju navečer opustili.

“Svi smo uistinu presretni zbog osvajanja teniskog svjetskog zlata”, poručio je Krajan koji je kao igrač u hrvatskoj teniskoj reprezentaciji sudjelovao u osvajanju prvog Davisa cupa 2005. godine.

No, kako nam je otkrio izbornik, bilo je teško preboljeti 2016. godinu kada je Hrvatska u finalu izgubila od Argentine.

“Ova pobjeda zacijelila je rane. Naime, bilo je puno neprospavanih noći od tada i mene je ta 2016. dugo pratila. Isplatilo se čekati. Osobito sad kad se sustav mijenja, ova hrvatska pobjeda ostat će zapisana u povijest”, istaknuo je Krajan.

“Nije potrebno uspoređivati reprezentacije 2005. i 2018. Hrvatska teniska reprezentacija iz 2005. imala je jake igrače poput Ivana Ljubičića i Marija Ančića. Možda smo ove godine bili kompletniji dream team za jednog igrača. Imamo izvrsnog igrača za partnere Matu Pavića koji je broj 1 u svijetu. Bili smo dominantniji i zaslužili smo pobjedu”, istaknuo je Krajan.

Dirljiv moment je bio kad je francuska reprezentacija nakon finalnog meča došla pozdraviti hrvatske tenisače.

“Ostali smo dirnuti kad su nas došli pozdraviti. Svaka im čast što su nas došli pozdraviti. Vjerujem da nije bilo lako jer je i nama bilo teško 2016. godine”, nadodao je.

Turnir Davis cupa od iduće godine igrat će se u novom formatu. Održavat će se samo u jednom gradu i trajat će od 18. do 24. studenoga 2019. godine

“Ljubiteljima tenisa nedostajat će dosadašnji format Davis cupa. Više tenisači neće moći igrati pred domaćom publikom. Naši obožavatelji morat će pričekati koju godinu kad će nas moći gledati uživo”, nadodao je Krajan.

Hrvatska reprezentacija u zračnu luku dr. Franjo Tuđman sletjet će u u ponedjeljak u 14.20, a njihov dolazak na Trg bana Josipa Jelačića očekuje se u 15 sati.

Krajan je rekao da očekuje veliku potporu navijača te se veseli povratku u Zagreb.

“Želimo zahvaliti svima na potpori”, poručio je zlatni izbornik Željko Krajan.

https://www.mixcloud.com/HKMreza/izbornik-hrvatske-teniske-reprezentacije-za-hkr-%C5%BEeljko-krajan/

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja