Budi dio naše mreže

Humanitarno – sportski spektakl "Gem Set Hrvatska" projekt je Zaklade Marin Čilić koji okuplja najpoznatije aktivne sportaše i sportašice Hrvatske s ciljem izgradnje sportskih igrališta za djecu i promocije važnosti bavljenja sportom od najranije dobi.

/ hjb

Cilj Zaklade je, dakle, djeci u trajno vlasništvo ostaviti nova, multifunkcionalna sportska igrališta i promovirati važnost bavljenja sportom od najranije dobi.

Zadar domaćin trećeg izdanja “Gem Set Hrvatska”

Nakon spektakularnog prvog izdanja 2019. na Šalati, zahvaljujući kojem su izgrađena igrališta u Tordincima i Grubišnom Polju, Zaklada je u ljeto 2021. godine organizirala drugo izdanje ovog događanja, kada je grad Petrinja postao sportski centar Hrvatske, a kasnije su izgrađena dva igrališta za djecu, u Petrinji i Hrvatskoj Kostajnici.

Gem Set Hrvatska 2023. / Photo: Sime Zelic/PIXSELL

Treće izdanje “Gem Set Hrvatska”, Marinova Zaklada 16. i 17. srpnja organizira u Zadru, u kojem su se Marinu pridružili brojne kolege, sportaši i sportašice, kako bi zajedničkim snagama pomogli prikupiti sredstva za izgradnju sportskog igrališta na području OŠ Petar Zoranić u Stankovcima. Na glavnom teniskom terenu danas od 15:30 na rasporedu su kvalifikacijski mečevi; u 19 sati se otvaraju tribine za publiku; od 20 sati su polufinala, mečevi za treće mjesto i za naslov te proglašenje pobjednika.

Odazvali su se nogometaši, košarkaši, veslači…

“Tordinci”, “Grubišno Polje”, “Petrinja” i “Hrvatska Kostajnica” su ekipe koje su  nazive dobile po gradovima u kojima su do danas napravljena igrališta u sklopu projekta “Gem Set Hrvatska”.

U ekipi Tordinci su Mate Pavić, Eduardo da Silva, Valentina Pereglin i Zoran Planinić.

Ekipu Grubišno Polje čine Marin Čilić, Luka Modrić, Matea Jelić, Andrija Stipanović i Tin Srbić.

Petrinju predstavljaju Borna Gojo, Valent Sinković, Doris Bačić, Ivica Zubac i Danijel Subašić.

U ekipi Hrvatska Kostajnica su Andrej Gaćina, Manuel Štrlek, Filip Zubčić i Anđelo Kvesić.

U razgovoru za stranicu Visnjik.hr Čilić podsjeća na glavne razloge utemeljenja Zaklade:

“Mi sportaši često sudjelujemo u različitim humanitarnim akcijama. Za pozive i drugima da pomognu komu je potrebno volimo koristiti činjenicu da smo javne osobe. Međutim, već sam neko vrijeme osjećao da je takav način pomaganja pomalo stihijski i htio sam zajednici pomoći na sustavan način. Upravo tako je nastala ideja o osnivanju Zaklade i ponosni smo što smo sve postigli u ovih nekoliko godina. Mala smo ekipa, ali je puno velikih i uspješnih projekata iza nas.”

Gem Set Hrvatska 2023. / Photo: Sime Zelic/PIXSELL

Dio projekata koje Zaklada Marina Čilića organizira i uspješno provodi jest i “Gem Set Hrvatska”, ove godine na zadarskom Višnjiku.

“Za Zadar me vežu samo lijepe uspomene. Osim ključne pobjede nad Amerikancima na Višnjiku u natjecanju Davis cup 2018. godine, u Zadru smo prije točno godinu dana krstili svoga drugog sina. Neizmjerno sam sretan da ću se ove godine na Višnjiku moći okupiti s kolegama sportašima kako bismo pred domaćom publikom zaigrali za djecu zadarskog područja i školi u Stankovcima izgradili novo i moderno igralište. Misija Zaklade i jest da svoj djeci pružimo priliku sanjati vlastite snove. Tako se nadam da će se i mnoga djeca – nakon što vide svoje teniske, nogometne, rukometne, košarkaške, veslačke, gimnastičke i brojne druge idole – poželjeti baviti profesionalno sportom”, naglasio je Čilić.

Kako stvoriti i održavati motivaciju za sport

“Mislim da je prvo i osnovno – ljubav prema sportu. A ta ljubav sa sobom nosi i obvezu – svakodnevno odlaženje na jedan, dva ili tri treninga, vikendom natjecanja i sl. Kada od malih nogu imate ‘pretrpan’ raspored, onda se naučite i organizaciji, ustrajnosti i činjenici da velike stvari ne dolaze ni brzo, ni lako. Isto tako da uspjesi ne dolaze preko noći, te da pobjeda nema bez puno – poraza! To su životne lekcije koje se mogu primijeniti na bilo koju karijeru. Zato kroz Zakladu uvijek potičem mlade da se bave sportom, bez obzira bio im to životni poziv ili ne, jer su vrijednosti koje će im sport donijeti – nemjerljive”, zaključuje Čilić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja