Budi dio naše mreže

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je, na svetkovinu Velike Gospe, središnje misno slavlje u crkvi na otvorenom u nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke.

/ at

Predvodeći središnje misno slavlje svetkovine Velike Gospe u u nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke, kardinal Bozanić je u propovijedi naveo: “Usred ljeta blista nam višnje svjetlo, a to svjetlo jest Blažena Djevica Marija, majka Isusova i majka naša, presveta Bogorodica. Današnju svetkovinu Velike Gospe rado nazivamo i hrvatski ljetni Božić. Svetkovina Marijina Uznesenja dušom i tijelom na nebo, udiže naš pogled prema visinama sve do neba, usredotočuje naše misli i diže našu dušu prema raju, prema vječnosti. Rođeni smo, dakle da kod Boga vječno živimo.”

Potrebna nam je marijanska radost iz koje proizlazi hvalospjev Bogu.

Kardinal je naglasio kako u blaženom zajedništvu s Bogom čeka majka, a smrt u takvoj percepciji postaje samo smjer prema raju. “Marija koja je prešla prag neba, poručuje nam da je to naš cilj i ondje nas čeka mjesto koje je i za nas pripravljeno. Stoga je Marija, na nebo uznesena duhom i tijelom, putokaz nade i utjehe Božjem putničkom narodu”, rekao je kardinal Bozanić.

Napomenuo je također da je danas posebno potrebno otkirvati radost i dobro među ljudima. “Potrebna nam je marijanska radost iz koje proizlazi hvalospjev Bogu. Današnjom svetkovinom svake se godine pali svjetlo nade na našim putevima. Na putu našeg života (…) Upirući pogled u Mariju na nebo uznesenu i s pouzdanjem tražeći njezin zagovor naš se život već sada ispunja nebeskom radošću na koji nas usmjerava i Marijin hvalospjev”, naveo je kardinal.

Spomenuo se kardinal Bozanić i sadašnjeg vremena, obavijenog teškoćama prouzrkovanim virusom Covid-19. “I mi, u današnje vrijeme, u vrijeme sadašnjih kušnji, pritisnuti raznim nedaćama, molimo Boga da nam po zagovoru presvete Bogorodice Marije i bl. Alojzija Stepinca, udijeli milost pokore i obraćenja, mir duše i tijela da nas i sav svijet oslobodi od pandemije bolesti koronavirusa”, rekao je kardinal te naveo da su vjernici i u prošlosti, u vremenima haranja kuge, ustajali i hitali Mariji tražeći njezin zagovor kod Boga te da isto čine danas.

“Ovo je vrijeme posebne molitve, posebnog uzdizanja duše prema Bogu da nas oslobodi, jer samo nas On može osloboditi od raznih oblika pandemije. Sveta Marijo, na nebo uznesena, kraljice neba i kraljice Hrvata, zagovaraj kod Boga nas, naše obitelji, našu domovinu i sav svijet”, naveo je kardinal Bozanić završavajući propovijed.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja