Budi dio naše mreže

Ključna riječ: kardinal-josip-bozanic

Prije 25 godina kardinal Josip Bozanić imenovan je zagrebačkim nadbiskupom

Na današnji dan, prije 25 godina, kardinal Josip Bozanić imenovan je zagrebačkim nadbiskupom. Papa Ivan Pavao II. imenovao ga je zagrebačkim nadbiskupom 5. srpnja 1997. godine. Službu zagrebačkoga nadbiskupa i metropolita preuzeo je 4. listopada iste godine u zagrebačkoj katedrali, od dotadašnjega nadbiskupa kardinala Franje Kuharića. Iste je godine izabran za predsjednika HBK. Tu je službu vršio u dva uzastopna mandata do 2007. godine. Kao zagrebački nadbiskup veliki je kancelar Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te veliki kancelar Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Nadbiskupijski olimpijci susreli kardinala Bozanića

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u utorak u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu pobjednike nadbiskupijske razine natjecanja iz vjeronauka. Ove godine to je bila prilika u kojoj se susreo i s ukupnim pobjednicima na nacionalnoj razini jer je u velikome zadarskom finalu, na proljeće, najbolja škola među osnovcima bila OŠ Eugena Kvaternika iz Velike Gorice, a titulu nacionalnih pobjednika među srednjoškolcima ponijeli su polaznici zagrebačke XV. gimnazije.

Uskrsna čestitka kardinala Bozanića patrijarhu Porfiriju

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić prošlih je dana povodom Uskrsa uputio čestitke Njegovoj Svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju i episkopima Srpske Pravoslavne Crkve u Hrvatskoj. Čestitku patrijarhu Porfiriju prenosimo u cijelosti.

Pismo kardinala Bozanića o dokidanju odredaba vezanih uz pandemiju

Pismo zagrebačkog kardinala Josipa Bozanića koje je uputio 9. travnja župnicima, župnim upraviteljima i rektorima crkava u Zagrebačkoj nadbiskupiji – svima, o odluci o ukidanju svih epidemioloških mjera u crkvama i preporukama prenosimo u cijelosti.

Ususret 20. obljetnici smrti sluge Božjega kardinala Franje Kuharića

Prigodom 20. obljetnice smrti sluge Božjega kardinala Franje Kuharića, koji je preminuo 11. ožujka 2002. godine, prenosimo govor njegova nasljednika zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, kojega je izrekao na sprovodnoj misi za blagopokojnog kardinala Kuharića 14. ožujka 2002. godine.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja