Budi dio naše mreže

Ključna riječ: hrvatsko-nacionalno-svetiste-majke-bozje-bistricke

Izbornik Zlatko Dalić: "Kad uzmem krunicu u ruke ne mogu izgubiti!"

Prva ovogodišnja korizmena tribina održana je u Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u organizaciji ogranka Matice hrvatske u Mariji Bistrici o temi „Promicanje izvrsnosti, zajedništva i domoljublja“ u petak, 10. ožujka u Dvorani Božjeg milosrđa. Gost tribine bio je Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije, a moderator tribine novinar i urednik, Branimir Bilić.

Zaposlenici i suradnici HKS-a hodočastili u Mariju Bistricu

Zaposlenici i vanjski suradnici Hrvatskoga katoličkog sveučilišta hodočastili su u ponedjeljak 12. srpnja u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke sa svojim obiteljima. Hodočastili su u zahvalu Nebeskoj Majci za 15 godina postojanja i djelovanja HKS-a te za zajedničku molitvu za potrebe svoje sveučilišne zajednice.

Stotine tisuća molitava pred kipom Crne Gospe

Srce bistričkog svetišta je zavjetni kip Majke Božje Bistričke koji se datira na sam kraj 15. stoljeća. Kip pripada nizu crnih Madona, premda je pri restauraciji otkriveno da njegova tamna boja nije izvorna. Kasnogotički drveni kip bistričke Bogorodice, rad pučkog majstora, nema veliku umjetničku vrijednost, ali je nemjerljivo njegovo vjersko i nacionalno značenje.

Izbio požar u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke

"To su nam prostorije koje imamo za katehezu mladih, pjevaona za zbor te također prostorije koje su služile kao konačište i spavaonica za hodočasnike. Nažalost, skroz su izgorjele jer se požar proširio po krovištu. Ali, ono što je najvažnije – to su prostorije u kojima ljudi ne žive, tako da osim materijalne štete nema nikakvih, što je najvažnije, ljudskih žrtava", rekao je rektor Svetišta preč. Domagoj Matošević za Hrvatski katolički radio.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja