Budi dio naše mreže

Ključna riječ: koronavirus

Stručnjaci s HKS-a o medicinskim i moralnim aspektima cjepiva protiv covida-19

Cjepiva protiv COVID-19: kakva sve postoje i koje su razlike među njima, zašto su otkrivena tako brzo te se ubrzano odobravaju, hoće li izmijeniti našu DNK, sadrže li stanice pobačenih fetusa i je li ih, stoga, moralno koristiti? Na ova i druga pitanja odgovore su dali predavači s Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.

Ima 102 godine, preživjela je španjolsku gripu i dvaput pobijedila koronu

Nema puno ljudi koji mogu reći da su uspješno svladali mnoge bolesti i zdravstvene komplikacije, a povrh toga proslavili 102. rođendan. Amerikanka Angelina Friedman svaki dan dokazuje da je pravi borac. Možda zapravo nije najstarija osoba koja je preživjela covid-19, ali gotovo je sigurno najstarija osoba koja ju je preživjela dva puta.

MONS. SENTE Nakon što je prebolio Covid-19, duhovnu pomoć pružao bolesnicima na Covid odjelu

"Posjetio sam desetak bolesnika. Svi su bili priključeni na kisik. Zbog zaštitnog odijela i zaštitnih naočala nisu me prepoznali kao svećenika, ali već nakon par riječi to je bio onaj pravi susret svećenika i bolesnika. I bolesnici su svjesni da se do njih ne može lako doći, stoga sama činjenica da ih je posjetio svećenik u nekih je izmamila suze na oči. Tješio sam ih i podijelio sakramente", poručio je u svom iskustvu susreta s ljudima na Covid odjelu rektor karlovačkog Nacionalnog svetišta svetog Josipa mons. Antun Sente.

Ova pandemija iznjedrila je ono najbolje i ono najgore u čovjeku

Ova je pandemija iznjedrila u pojedinim situacijama ono najbolje od nas, no nažalost u određenim situacijama i ono najgore. S jedne strane svjedočimo nesebičnom sebedarju medicinskog i zdravstvenog osoblja, dok s druge strane građani diljem svijeta prosvjeduju protiv epidemioloških mjera, a pojedine bogatije države za sebe rezerviravaju prekomjerne doze cjepiva, ostavljajući druge, siromašnije, bez mogućnosti nabave za svoje stanovništvo.

Papa Franjo beskućnicima i siromašnima nudi besplatno testiranje na koronavirus

Nadbiskup Rino Fisichella rekao je novinarima da se provodi oko 50 testiranja dnevno i da će ta inicijativa potrajati. Oni koji budu negativni dobit će potvrdu za smještaj u skloništu, a pozitivne će slati na daljnje liječenje. Naime, mnogi beskućnici u Italiji su stranci koji nemaju svog obiteljskog liječnika te Talijani koji su postali beskućnici zbog ekonomskih poteškoća i često se srame vratiti svojim obiteljskim liječnicima.

Vitaminom D u borbi protiv koronavirusa

Vitamin D3 dokazano je učinkovit u borbi protiv virusa te jačanju imuniteta. Stoga je HZJZ objavio službene preporuke o nadomjesnom unosu vitamina D3 tijekom jeseni.

Solidarnost na djelu: Volonteri HKS-a pomažu studentima u samoizolaciji

"Svi se nalaze u novoj, neobičnoj i nepoznatoj situaciji. Ne znamo kakvo će stanje biti sutra i kome će biti potrebna pomoć. Kada imamo volontere, onda znamo da su tu osobe s voljom i željom na koje se možemo pouzdati da će pokušati pomoći i napraviti što je potrebno. Danas i sitnice poput pružanja riječi podrške i potpore znače mnogo i daju sigurnost", rekla je za Hrvatsku katoličku mrežu studentica i članica Volonterske skupine Hrvatskoga katoličkog sveučilišta Marija Bogović, najavljujući novu volontersku akciju.

1 2 3 18
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja