Budi dio naše mreže

Ključna riječ: koronavirus

Studija otkriva da je mnogo katolika "naviklo ne biti u crkvi"

Novo istraživanje koje je proveo Vinea Research ispituje učinke pandemije na pohađanje Crkve i vjeru. Među ključnim nalazima, istraživanje je otkrilo da je značajan dio katolika “naviknuo ne biti u crkvi”. Autori sugeriraju da se, iako općenito ojačani u svojoj vjeri tijekom pandemije, mnogi katolici ipak ne žure vratiti u crkvene klupe.

SVJEDOČANSTVO Moć krštenja na rubu života

Ovo je svjedočanstvo satkano od iskustva stručnjaka u psihijatriji i života u vjeri, svjedočanstvo osobe koja je iskusila teži oblik zaraze koronavirusom zajedno sa svojom obitelji. No, sve je kušnje i hod po rubu života gledala očima vjere, te stoga može i s usklikom reći: "Moju suprugu spasila je Božja ljubav!"

Fra Stjepan Neimarević: "Oživjela me ljubav i molitva!"

"Oživjela me ljubav i molitva!" To je sažetak borbe s koronavirusom duge 103 dana kroz koju je prošao fra Stjepan Neimarević, 70-godišnji franjevac i član Hercegovačke franjevačke provincije. Njegovom svjedočanstvu pridružuje se i subotički biskup Slavko Večerin.

Zaključci zasjedanja HBK-a o pandemiji i potresu

Dvije ključne riječi koje su obilježile današnje završeno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije, a to su : potres i pogotovo pandemija koronavirusa. Našim čitateljima i slušateljima vrlo je važno čuti mišljenje naših pastira o izazovima s kojima se susrećemo. Ponajprije se misli na pandemiju koronavirusa, ali i nedavnih prirodnih pojava potresda koji su pogodili mnogobrojne građane naše zemlje. Unatoč tim nevoljama, jedan od zaključaka je bio da se u Hrvatskoj događa festival dobrote. Potres koji potresa grad, utvrdio je mnoge duše u Hrvatskoj i šire u nesebičnoj pomoći i velikodušnosti.

Stručnjaci s HKS-a o medicinskim i moralnim aspektima cjepiva protiv covida-19

Cjepiva protiv COVID-19: kakva sve postoje i koje su razlike među njima, zašto su otkrivena tako brzo te se ubrzano odobravaju, hoće li izmijeniti našu DNK, sadrže li stanice pobačenih fetusa i je li ih, stoga, moralno koristiti? Na ova i druga pitanja odgovore su dali predavači s Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.

Ima 102 godine, preživjela je španjolsku gripu i dvaput pobijedila koronu

Nema puno ljudi koji mogu reći da su uspješno svladali mnoge bolesti i zdravstvene komplikacije, a povrh toga proslavili 102. rođendan. Amerikanka Angelina Friedman svaki dan dokazuje da je pravi borac. Možda zapravo nije najstarija osoba koja je preživjela covid-19, ali gotovo je sigurno najstarija osoba koja ju je preživjela dva puta.

MONS. SENTE Nakon što je prebolio Covid-19, duhovnu pomoć pružao bolesnicima na Covid odjelu

"Posjetio sam desetak bolesnika. Svi su bili priključeni na kisik. Zbog zaštitnog odijela i zaštitnih naočala nisu me prepoznali kao svećenika, ali već nakon par riječi to je bio onaj pravi susret svećenika i bolesnika. I bolesnici su svjesni da se do njih ne može lako doći, stoga sama činjenica da ih je posjetio svećenik u nekih je izmamila suze na oči. Tješio sam ih i podijelio sakramente", poručio je u svom iskustvu susreta s ljudima na Covid odjelu rektor karlovačkog Nacionalnog svetišta svetog Josipa mons. Antun Sente.

1 2 3 19
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja