Budi dio naše mreže

Ključna riječ: koronavirus

Dr. Markotić snagu crpi iz vjere

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" prof. dr. Alemka Markotić gostovala je 5. travnja u emisiji "Nedjeljom u 2" javne televizije.

Na prvoj su crti obrane od koronavirusa: Ostanite doma zbog njih!

Najveći teret ove epidemije je na leđima liječnika i medicinskoga osoblja koji su na prvoj crti obrane od koronavirusa. Zbog njih i njihovih obitelji, ostanite doma i pročitajte molbu i svjedočanstvo supruga medicinske sestre koje su na svojoj Facebook stranici podijelili medicinske sestre i tehničari.

Možemo li bez iseljenih liječnika i medicinskih sestara?

Cor Cordi Hrvatskog katoličkog sveučilišta donosi članak docenta Tade Jurića "Možemo li bez iseljenih liječnika i medicinskih sestara?". "U situaciji u kojoj se postojanje dovoljnog broja kvalificiranoga i motiviranog zdravstvenog osoblja pokazuje kao nužan preduvjet za uspješan odgovor na zdravstvenu krizu kojoj svjedočimo, krajnji je čas za adekvatno vrednovanje njihovoga rada i njihove važnosti za budućnost naše zemlje i našega društva. Nadamo se kako se, u slučaju iseljenih zdravstvenih djelatnika, neće potvrditi izreka prema kojoj su najskuplji liječnik i najskuplja medicinska sestra oni kojih nema!", poručuje Jurić.

ITALIJA Mladi franjevac poručio: Krist daje smisao svemu što živimo, u tome je ključ kršćanske nade!

"Trenutno u svijetu ima puno bolesti i patnje. Krist nije uklonio križ, već nas je po tome križu spasio. U tome vidim Božju prisutnost i nadu. Ne nadu da će biti bolje ovo izvanjsko, nego da će ovo što živimo imati smisla", rekao je fra Marin Berišić za Hrvatsku katoličku mrežu iz talijanskog grada Portogruaro te predstavio Facebook stranicu Riječ za Život na kojoj svakodnevno objavljuje komentare na evanđelje dana nadahnute Radosnom vijesti. Uz to svakodnevno na svojem osobnom Facebook i Instagram profilu objavljuje i kratki video.

Sv. Ivan Pavao II.: "Molitva liječnika"

U izazovima koje je svijetu donijela pandemija koronavirusa, kada su na "prvoj crti" liječnici i zdravstveno osoblje, dobro se prisjetiti i izmoliti "Molitvu liječnika" koju je predložio sveti papa Ivan Pavao II.

1 2 3 10
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja