Budi dio naše mreže

Ključna riječ: velika-gospa

Obitelj Ćurković - pet godina braka, četvero djece i želja za novim životima

Povodom Dana života kojeg smo proslavili prve nedjelje u veljači donosimo razgovor s Petrom Ćurković, suprugom i majkom četvero djece. U razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu istaknula je: "Pet godina braka, četvero djece. Ni u najdubljim promišljanjima ne bi mogla zamisliti da će nam se život tako odviti. Jesam li bila spremna? Nisam. Jesam li sada spremna? Ne mogu tvrditi da jesam, ali vjerujem da me Bog na to ne bi pozvao da nisam sposobna".

Uznesena na nebo dušom i tijelom

Naša sigurnost u Marijin povratak Bogu, tijelom i dušom, predočava naše vlastito uskrsnuće i konačno sjedinjenje s Bogom. Slaveći Marijino uznesenje na nebo ne slavimo samo ljubav koju joj je Bog iskazao, nego općenitije rečeno ljubav koju je Bog pokazao svoj svojoj djeci dajući svima mogućnost konačnog uskrsnuća.

Marija je žena Bogom zaogrnuta - u njoj sve govori o Bogu i na Njega upućuje

Papa Pio XII. je proglasio dogmu da je "Blažena Djevica Marija, na kraju svoga života, dušom i tijelom uznesena u nebo". To što je Papa 1950. proglasio nije neka novotarija, nego samo potvrda stoljetnog, točnije tisućljetnog, vjerovanja Crkve, rekao je fra Darko Tepert u emisiji Aktualno HKR-a.

GOSPIN HODOČASNIK I ove godine pješači 500 km do Međugorja

Hodočasnik Goran Ivančić i ove godine hodočasti na tri glavne nakane: prestanak bogopsovke, pobačaja i izvanbračnih odnosa. Kako ističe, na putu moli i za to da se hrvatski narod vrati molitvi krunice jer krunica je ta koja donosi blagoslov onome koji je moli.

FRA MARIO BERIŠIĆ Majka koju Bog nikad ne odbija

"Majko ako naiđeš na moje zatvoreno srce, ako ti se opirem i odbijam da učiniš sa mnom isto što si i sa sobom učinila, odnosno predala se Bogu u potpunosti, molim te da me svojom ljubavlju razoružaš i obratiš", piše fra Mario Berišić na svojem Instagram profilu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Hodočasnici potrebni blizine Blažene Djevice Marije

Brojni hodočasnici iz cijele Slavonije i ove godine hodočastili su na različite načine – pješice, biciklom, automobilom - u svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu. Neke od njih pitali smo o razlogu dolaska u ovo svetište te o njihovoj pobožnosti Blaženoj Djevici Mariji.

Pogledajte kako je proslavljena Velika Gospa diljem domovine

Jedna od najljepših marijanskih svetkovina je upravo blagdan Uznesenje Blažene Djevice Marije na nebo ili kako se tradicionalno naziva Velika Gospa. Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua predvodio je u nedjelju središnje euharistijsko slavlje ove svetkovine u svetištu u Molvama.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja