Budi dio naše mreže

Od 10. prosinca u Đakovu u crkvi Svih Svetih vjernici mogu doći na trajno euharistijsko klanjanje pred Presvetim.

/ ps

Nakon što je na poticaj patera Justa Lofeuda, misionara Presvetog Sakramenta, u Župi Svih Svetih u Đakovu 17. listopada 2020. pokrenuta inicijativa za organizacijom trajnog euharistijskog klanjanja, na blagdan Gospe Loretske, 10. prosinca, u crkvi Svih Svetih u Đakovu svečano je na trajnu adoraciju izložen Presveti Oltarski Sakrament. Time je Đakovo postao četvrti grad u kojem je pater Lofeuda uspio uspostaviti trajno euharistijsko klanjanje.

Prethodila je misa u katedrali sv. Petra koju je predvodio đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić koji je poručio kako je klanjanje pred Presvetim znak vjere i ljubavi prema Isusu Kristu.

Vječno klanjanje, gdje se trajno – i danju i noću – izmjenjujemo u gorljivom molitvenom vapaju pred Euharistijskim Gospodinom, trajna je pohvala Isusu

“Po euharistijskom klanjanju mi smo svjedoci i navjestitelji Uskrsloga, proroci i nositelji uskrsne preobrazbe ovoga društva u kojemu živimo te cjelokupne stvorene stvarnosti. Vječno klanjanje, gdje se trajno – i danju i noću – izmjenjujemo u gorljivom molitvenom vapaju pred Euharistijskim Gospodinom, trajna je pohvala Isusu koji je svojim utjelovljenjem već došao spasiti ovaj svijet i istodobno trajno zazivanje njegova milosrđa za sva stvorenja ovoga svijeta. Postati klanjatelj znači u molitvi i klanjanju dovoditi Isusu druge ljude, svoju braću i sestre, da ih on zahvati snagom svoga Svetoga Duha i obraćenjem te da nas sve oslobodi svakog oblika robovanja i pokvarljivosti i da nas suobliči slavnome tijelu svome”, rekao je, te je zazvao Božji blagoslov nad klanjateljima.

Presveti Oltarski Sakrament na štovanje je izložio župnik Tomislav Ćorluka, koji je kapelu Trajnog euharistijskog klanjanja posvetio Bezgrešnom Srcu Marijinu. Đakovo trenutno broji 30-ak koordinatora i 260 klanjatelja.

Podsjećamo, pater Lofeuda, član francuske družbe Misionari Presvete euharistije iz Argentine, prethodno je potaknuo i inicijativu trajnog euharistijskog klanjanja u Rijeci, Dubrovniku i Splitu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja