Budi dio naše mreže

Ključna riječ: dakovacko-osjecka-nadbiskupija

Treće nedjelje došašća obilježit će se Nedjelja Caritasa

Nedjelja Caritasa je akcija koju Hrvatski Caritas tradicionalno organizira na 3. nedjelju Došašća u suradnji s (nad)biskupijskim Caritasima. Tom je prigodom mons. Đuro Hranić uputio svim župama i vjernicima pastoralnu uputu i molbu.

Bliži se Veliki tjedan, kako se pripremiti u obitelji?

Katehetski ured Đakovačko-osječke nadbiskupije redovito priprema molitveno-katehetske materijale za slavlje kućne Crkve, a nedavno su objavili i sadržaj koji će vam biti poticaj za obiteljsku molitvu i susret s Gospodinom u Velikom tjednu.

Mons. Hranić poručio mladima: Bog je po svom sinu odgovorio na patnju

U Centru za duhovne obnove Božjega milosrđa na Ovčari, pod geslom „Milosrdan je i milostiv Gospodin!“ (Ps 103, 8), u subotu 20. ožujka 2021. održan je 15. po redu Nadbiskupijski križni put mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije. Ove je godine križni put zbog mjera protiv širenja zaraze prilagođen i programom i načinom sudjelovanja.

Krizmanici retfalačke župe putem Youtubea pratili XV. križni put za mlade

Ovogodišnji krizmanici retfalačke župe Uzvišenja sv. Križa u Osijeku zajedno sa svojim katehetom Matijom Aušićem, župnim vikarom, sudjelovali su u subotu, 20. ožujka, u XV. nadbiskupijskom križnom putu za mlade, pod geslom Milosrdan je i milostiv Gospodin (Ps 103,8), prateći u župnoj crkvi prijenos programa na Youtube kanalu Ureda za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Svaki je čovjek pozvan služiti

Na 33. nedjelju kroz godinu prenosimo propovijed iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Krešimira Čuture, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, vicerektora Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu. Vlč. Krešimir Čutura, između ostalog poručuje: "Božja nas mudrost želi poučiti da se ne damo zavesti, da ne polažemo nadu u nešto što će ionako proći."

DUHOS Studentsko ljetovanje u Jablancu

Udruga Duhovnost osječkih studenata organizirala je od 24. do 31. kolovoza 2020. godine ljetovanje u Jablancu za studente koji su aktivni u nekom od timova studentskog pastorala Đakovačko-osječke nadbiskupije te su se tijekom cijele godine angažirali oko svjedočenja i promicanja vjere među mladima.

Prvi nadbiskupijski ljetni kamp Đakovačko-osječke nadbiskupije

U organizaciji Ureda za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije od četvrtka do nedjelje održan je prvi nadbiskupijski ljetni kamp za mlade na području Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Račinovcima. Nekolicina mladih svakog je dana sudjelovala u duhovno-rekreacijskom programu koji je imao za cilj što bolje međusobno upoznavanje, duhovnu izgradnju mladih i priliku za drugačiji susret i ljetovanje

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja