Budi dio naše mreže

Ključna riječ: dakovacko-osjecka-nadbiskupija

Volite svoje svećenike, jer oni vole vas i to svjedoče svojih životnim izborom i žrtvama

Na nedjelju Dobroga Pastira i Dan molitve za duhovna zvanja iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. doc. dr. Tomislava Ćurića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika župe bl. Alojzija Stepinca u Slavonskom Brodu. Vlč. Tomislav Ćurić, između ostalog, poručuje: "Jedna od najvažnijih i najpotrebnijih nakane koje Isus nalaže jest molitva za duhovna zvanja: Molite gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju (Mt 9,38) ... Ali uz molitvu, vjernici se uvijek trebaju truditi da stvore takvo ozračje koje će omogućavati rast i razvoj svećeničkog zvanja, koji će omogućavati da svećenik bude svećenik, pastir povjerenog mu stada."

Treće nedjelje došašća obilježit će se Nedjelja Caritasa

Nedjelja Caritasa je akcija koju Hrvatski Caritas tradicionalno organizira na 3. nedjelju Došašća u suradnji s (nad)biskupijskim Caritasima. Tom je prigodom mons. Đuro Hranić uputio svim župama i vjernicima pastoralnu uputu i molbu.

Bliži se Veliki tjedan, kako se pripremiti u obitelji?

Katehetski ured Đakovačko-osječke nadbiskupije redovito priprema molitveno-katehetske materijale za slavlje kućne Crkve, a nedavno su objavili i sadržaj koji će vam biti poticaj za obiteljsku molitvu i susret s Gospodinom u Velikom tjednu.

Mons. Hranić poručio mladima: Bog je po svom sinu odgovorio na patnju

U Centru za duhovne obnove Božjega milosrđa na Ovčari, pod geslom „Milosrdan je i milostiv Gospodin!“ (Ps 103, 8), u subotu 20. ožujka 2021. održan je 15. po redu Nadbiskupijski križni put mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije. Ove je godine križni put zbog mjera protiv širenja zaraze prilagođen i programom i načinom sudjelovanja.

Krizmanici retfalačke župe putem Youtubea pratili XV. križni put za mlade

Ovogodišnji krizmanici retfalačke župe Uzvišenja sv. Križa u Osijeku zajedno sa svojim katehetom Matijom Aušićem, župnim vikarom, sudjelovali su u subotu, 20. ožujka, u XV. nadbiskupijskom križnom putu za mlade, pod geslom Milosrdan je i milostiv Gospodin (Ps 103,8), prateći u župnoj crkvi prijenos programa na Youtube kanalu Ureda za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Svaki je čovjek pozvan služiti

Na 33. nedjelju kroz godinu prenosimo propovijed iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Krešimira Čuture, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, vicerektora Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu. Vlč. Krešimir Čutura, između ostalog poručuje: "Božja nas mudrost želi poučiti da se ne damo zavesti, da ne polažemo nadu u nešto što će ionako proći."

DUHOS Studentsko ljetovanje u Jablancu

Udruga Duhovnost osječkih studenata organizirala je od 24. do 31. kolovoza 2020. godine ljetovanje u Jablancu za studente koji su aktivni u nekom od timova studentskog pastorala Đakovačko-osječke nadbiskupije te su se tijekom cijele godine angažirali oko svjedočenja i promicanja vjere među mladima.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja