Budi dio naše mreže

Ključna riječ: dakovo

Slavlje jubileja milosrdnih sestara Svetoga Križa u Đakovu

Na spomendan sv. Agneze, djevice i mučenice, u subotu 21. siječnja u kapeli Doma sv. Josipa u samostanu milosrdnih sestara Svetoga Križa u Đakovu tijekom misnog slavlja sestre su proslavile svoje redovničke jubileje. Misno slavlje predvodio je fra Ivan Ivanković, OFM, izvijestila je Družba.

Nova kandidatica u samostanu Milosrdnih sestara Svetoga Križa

Milosrdne sestre Svetoga Križa svakoga šesnaestog dana u mjesecu na poseban se način molitvama utječu bl. majci M. Tereziji Scherer, suutemeljiteljici svoje Družbe. Šesnaestoga dana mjeseca siječnja povjerile su joj novi korak - primanje u kandidaturu Ive Prlić.

Osvojena vojarna u Đakovu

Nakon trodnevnih borbi, 18. rujna 1991. godine pripadnici Zbora narodne garde i Ministarstva unutrašnjih poslova zauzeli su vojne objekte Jugoslavenske narodne armije u Đakovu, Satničkom gaju i poligonu Nabrđe.

Otvorenje izložbe "Ivan Tišov 1870.-2020." u Đakovu

„Ivan Tišov 1870.-2020.“ naziv je izložbe koja je u subotu, 10. listopada svečano otvorena u Spomen - muzeju biskupa Jurja Strossmayera na kojoj su predstavljene slike, uglavnom sakralne tematike, Ivana TIšova, jednog od mladih hrvatskih umjetnika koji se nakon školovanja u inozemstvu, vraćaju u Hrvatsku i pod vodstvom Vlahe Bukovca stvaraju temelje hrvatske moderne umjetnosti.

Milosrdne sestre sv. Križa zahvalne i ganute pjesmom „Sveti Križ“

„Ugodno smo iznenađeni vašom dosjetljivošću s pjesmom. S njom nam olakšavate dane trpljenja, izolacije i borbe s COVIDOM-19. Postepeno se oporavljamo i nadamo se skorom povratku našim aktivnostima. Hvala Vam gospodine Nediću i gospodine Ivanetiću, te cijeloj ekipi koja je sudjelovala u nastajanju i izvedbi skladbe. Obećajemo vam molitvu", poručila je provincijalna poglavarica Milosrdnih sestra sv. Križa s. Valerija Široki zahvalivši na pjesmi „Sveti Križ“ koju je grupa RiM posvetila upravo Milosrdnim sestrama sv. Križa u Đakovu. Prenosimo pismo zahvale u cijelosti.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja