Budi dio naše mreže

Ključna riječ: nadbiskup-duro-hranic

Nadbiskup u miru Marin Srakić proslavio 85. rođendan

Mons. dr. Marin Srakić, đakovačko-osječki nadbiskup metropolit u miru, u srijedu, 6. srpnja navršio je 85 godina života te je toga dana predsjedao euharistijskim slavljem u katedrali u Đakovu, kojim je zahvalio Gospodinu za dar života te za sva primljena dobročinstva.

Treće nedjelje došašća obilježit će se Nedjelja Caritasa

Nedjelja Caritasa je akcija koju Hrvatski Caritas tradicionalno organizira na 3. nedjelju Došašća u suradnji s (nad)biskupijskim Caritasima. Tom je prigodom mons. Đuro Hranić uputio svim župama i vjernicima pastoralnu uputu i molbu.

Mons. Đuro Hranić: "Danas smo na pragu demografskog sloma i staračka nacija u pomanjkanju radne snage!"

"Godinama se nismo ozbiljno i odgovorno kao društvo suočavali s upozorenjima i pozivima demografa koji su donosili brojke i govorili o demografskom starenju i o smanjenju broja stanovnika naše zemlje. Pogođeni smo i posljedicama ekonomske krize, koruptivnim obrascima ponašanja te poteškoćama u funkcioniranju pravne države, što je rezultiralo iseljavanjem, osobito mladih obrazovanih ljudi i mladih obitelji s djecom. Ovim socijalnim tjednom Crkva želi ponovno okupiti sve kojima na srcu leži budućnost naše domovine i dobrobit hrvatskog naroda. Sloboda domovine koju imamo plaćena je tolikim mladim životima i bezbrojnim žrtvama.

KRNDIJA U nekad granatiranoj crkvi, nakon više od 80 godina, podijeljen sakrament krizme

"Danas, dragi krizmanici, idete na krizmu da biste imali snage biti drugačiji od ostalih i to javno priznati te imati hrabrosti i ponosa javno priznati da pripadate krugu Isusovih učenika. Danas pokazujete da nemate potrebu biti slični Isusovim neprijateljima. Samo ljubav stvara jedinstvo bez straha od razlika“, istaknuo je u homiliji nadbiskup Đuro Hranić, prevodeći misno slavlje tijekom kojega je 28 mladih punitovačke Župe sv. Ladislava kralja primilo sakrament svete potvrde.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja