Budi dio naše mreže

Ključna riječ: nadbiskup-duro-hranic

Treće nedjelje došašća obilježit će se Nedjelja Caritasa

Nedjelja Caritasa je akcija koju Hrvatski Caritas tradicionalno organizira na 3. nedjelju Došašća u suradnji s (nad)biskupijskim Caritasima. Tom je prigodom mons. Đuro Hranić uputio svim župama i vjernicima pastoralnu uputu i molbu.

Mons. Đuro Hranić: "Danas smo na pragu demografskog sloma i staračka nacija u pomanjkanju radne snage!"

"Godinama se nismo ozbiljno i odgovorno kao društvo suočavali s upozorenjima i pozivima demografa koji su donosili brojke i govorili o demografskom starenju i o smanjenju broja stanovnika naše zemlje. Pogođeni smo i posljedicama ekonomske krize, koruptivnim obrascima ponašanja te poteškoćama u funkcioniranju pravne države, što je rezultiralo iseljavanjem, osobito mladih obrazovanih ljudi i mladih obitelji s djecom. Ovim socijalnim tjednom Crkva želi ponovno okupiti sve kojima na srcu leži budućnost naše domovine i dobrobit hrvatskog naroda. Sloboda domovine koju imamo plaćena je tolikim mladim životima i bezbrojnim žrtvama.

KRNDIJA U nekad granatiranoj crkvi, nakon više od 80 godina, podijeljen sakrament krizme

"Danas, dragi krizmanici, idete na krizmu da biste imali snage biti drugačiji od ostalih i to javno priznati te imati hrabrosti i ponosa javno priznati da pripadate krugu Isusovih učenika. Danas pokazujete da nemate potrebu biti slični Isusovim neprijateljima. Samo ljubav stvara jedinstvo bez straha od razlika“, istaknuo je u homiliji nadbiskup Đuro Hranić, prevodeći misno slavlje tijekom kojega je 28 mladih punitovačke Župe sv. Ladislava kralja primilo sakrament svete potvrde.

Svjedočiti Ljubav u kućnoj Crkvi

Obitelj Jozić iz Otoka svjedoče kako njeguju molitveni život unutar svoje kućne Crkve. "Plodove naših molitava vidimo u ljubavi koju živimo u obitelji, ali i u odnosu sa svima koje nam Bog pošalje na životni put", poručuje otac Marko Jozić.

Ćiril Kos – jednostavan i ponizan pastir, dobri biskup (3/3)

Povodom stote obljetnice rođenja Ćirila Kosa Hrvatski katolički radio pripremio je tri emisije o životu ovog dobrog biskupa. Posljednju emisiju posvetili smo ljubavi s kojom je ovaj dobri pastir služio svojem narodu brišući suze s lica ožalošćenih.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja