Budi dio naše mreže

Praški nadbiskup kardinal Dominik Duka predvodio je u petak 31. svibnja 2019. godine euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali povodom proslave svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata. Nakon mise uslijedila je procesija od zagrebačke katedrale do Kamenitih vrata.

/ sk

Proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata završila je svečanom procesijom od zagrebačke katedrale do Kamenitih vrata, gdje je posvetnu molitvu predanja izmolio kardinal Bozanić, a završni blagoslov podijelio kardinal Duka.

“Mislim, da čak i u ovim našim teškim, sigurnosno napetim vremenima, imamo zaista nadu i razlog otići k njoj, nebeskoj zaštitnici Zagreba. Ići ćemo po kamenitom putu. Kamen je simbol snage i odanosti. U Starom zavjetu psalmist pjeva Bogu: „Ti si moja stijena…“ Kao Božja djeca, trebali bismo biti čvršći na ovom putu, kako bismo opstali u svojoj vjeri poput kamenih zidova” kazao je u homiliji kardinal Duka.

“Kao Crkva mi smo Božji narod u hodu, zajednica koja korača s Kristom i za Kristom, svjesni da zemlja nije naš konačni dom. Stoga u svom hodu prema uzvišenijem cilju ne ispuštajmo iz vida bližnje kojima je potrebna pomoć i Božje milosrđe”, kazao je pozdravljajući okupljene na misi kardinal Bozanić.

https://ika.hkm.hr/novosti/kardinal-duka-i-u-ovim-teskim-vremenima-imamo-nadu-i-razlog-otici-nebeskoj-zastitnici-zagreba/

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja