Budi dio naše mreže

Ključna riječ: grad-zagreb

Grad Zagreb otkazao projekcije hrvatskih svetaca i blaženika

Grad Zagreb otkazao je već tradicionalne projekcije hrvatskih svetaca i blaženika uz blagdan Svih svetih i Dušni dan na fontanama. Ove godine projekcija se trebala održati sedmu godinu zaredom, no, kako doznajemo od predsjednice udruge Kristov stol Drine Ćavar Brajković, izgleda da se to neće dogoditi.

Glavni grad Hrvatske dobio Spomenik Domovini – spomen mjesto boli i žrtve, preobrazbe i nade

Na 21. obljetnicu smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana glavni grad Hrvatske dobio je Spomenik Domovini. Svečano je otvoren, uz nazočnost gostiju iz političkog i društvenog života, na velikom prostoru Trga Stjepana Radića koji je smješten između Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog i Poglavarstva grada Zagreba. Uvodnu riječ i molitvu za Hrvatsku izrekao je na početku svečanosti zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

ADVENT Blagoslov prve adventske svijeće u Zagrebu

Puno skromnije nego prošlih godina, i uz poštivanje svih epidemioloških mjera, obilježeno je paljenje prve adventske svijeće oko Manduševca. Malobrojnim prolaznicima i posjetiteljima obratili su se kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog mons. Zlatko Koren i gradonačelnik Milan Bandić.

"Knjiga svima i svuda" u online izdanju umjesto Interlibera

Ovogodišnji Interliber održava se u svom online izdanju od 10. do 15. studenog te u više od 120 knjižara diljem Hrvatske, uz sajamske popuste. Dio projekta je i predstavljanje knjižnih noviteta i samih autora i to u sklopu tradicionalnog programa pod nazivom Premium program.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja