Budi dio naše mreže

Ključna riječ: majka-bozja-od-kamenitih-vrata

FOTOREPORTAŽA Pogledajte kako je proslavljena svetkovina Majke Božje od Kamenitih vrata!

"Marijina je vjera neustrašiva i nemirna, vjera čovjeka koji ‘ustaje’ iz vlastite udobnosti; čovjeka koji se Gospodinovim pohodom dopušta izazvati u vlastitim sigurnostima; čovjeka koji napušta toplinu svoga doma da bi izišao na ulicu i u svagdašnji život unosio Božju riječ, slušanu i prihvaćenu u svoj život", istaknuo je, između ostalog, pročelnik Kongregacije za kler nadbiskup Lazarus You Heung-sik koji je predvodio je u utorak svečano euharistijsko slavlje svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata na trgu ispred zagrebačke prvostolnice.

Molitva krunice prije misnoga slavlja Majke Božje od Kamenitih vrata

Svečana proslava započet će u 18 sati prijenosom lika Majke Božje iz Bogoslužnog prostora bl. Alojzija Stepinca na trg ispred Prvostolnice. Ondje će mladi predvoditi molitvu krunice i tako se u molitvi pridružiti papi Franji koji je pozvao vjernike, obitelji i zajednice da mole krunicu 31. svibnja za dar mira.

Majka Božja od Kamenitih vrata 1991. godine opet je zasjala kao "Početak boljeg svijeta"

Nešto tako veličanstveno na trgu staroga Griča, kao toga petka još ne bijaše. Možda je koji put i bilo toliko svijeta, jer Zagreb već 260 godina na Kamenitim vratima moli svoju zaštitu, ali sada, nakon posljednjih 50 godina to zvuči drukčije, to je povratak izgubljenih sinova i snova, te je povratak Noine golubice s maslinovom grančicom u kljunu, Zagreb je i službeno opet pronašao svoja 'Vrata nebeska'.

Proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata

Pred nama je proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice grada Zagreba i pomoćnice onih koji se njoj utječu u zagovor. Ovogodišnja proslava održat će se u utorak, 31. svibnja.

Proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata

Proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata u ponedjeljak, 31. svibnja, započinje jutarnjom misom u 7:30 sati u kapelici Majke Božje od Kamenitih vrata. Misno slavlje predvodi vlč. mr. Tomislav Hačko, vicepostulator za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije i pastoralni pomoćnik u Župi sv. Marka evanđelista na Gornjem Gradu.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja