Budi dio naše mreže

Ključna riječ: svetiste-sveta-mati-slobode

SAJAM RAZMJENE DOBROTE Daruj potrebne - obraduj se primljenim!

U povodu 5. svjetskog dana siromaha Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizira u suradnji sa Župom Duha Svetoga sajam razmjene dobrote koji će biti održan u nedjelju 14. studenoga poslije misa u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu.

Salezijanska mladež zanimljivim se poklonom oprostila od asistenta Hrvoja Kolaka

"Zbog svog poznatog nadimka ‘Hrc‘, odlučili smo mu pokloniti hrčka Hrca koji je našao novu obitelj kod jednog našeg oratorijanca. Dragi Hrvoje, hvala ti na predivnih godinu dana u kojih si nam uspio ukrasti srca i u kojima smo osjetili tvoju blizinu, prijateljstvo i salezijanski duh", napisali su na svojim društvenim mrežama. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

Pogledajte prekrasnu kapelu svetohraništa i Gospe

Srce crkve je kapela, smještena u sjevernom dijelu. U kapeli je svetohranište i Gospin lik, prikaz otajstva spasenja. U Kristu ostvaren put spasenja nastavlja se po onima koji prihvaćaju logiku zrna, umirući da bi iz njihova predanja drugi živjeli. Kao plod Kristove i Marijine svetosti, po hrvatskoj zemlji, u obliku manjih zrna, naznačeni su hrvatski sveci i blaženici, a na tom tragu niz se nastavlja u kenotafu, gdje su upisani naši branitelji.

Jerihonsko bdijenje za duhovno buđenje župe

Župnik don Damir Stojić i katolička karizmatska zajednica Božja pobjeda pozivaju sve na Jerihonsko bdijenje za duhovno buđenje župe u Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu.

Don Damir Stojić o gruboj povredi svetog prostora u crkvi Sveta Mati Slobode

Povodom grube povrede svetoga prostora koja se dogodila u crkvi Svete Mati Slobode, don Damir Stojić na svojem Facebook profilu objavio je priopćenje u kojemu je iznio žaljenje i suosjećanje sa svim vjernicima koje je taj čin povrijedio. Naime, u razdoblju od subote 28. do ponedjeljka 30.11., dvojica muškaraca i jedan snimatelj bez suglasnosti i znanja ušli kroz glavna vrata župne crkve i ispred svetohraništa izvodili trening snage. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

ZAGREB U kenotaf ove crkve uklesano je 15 840 imena poginulih branitelja!

"Na slavu Trojedinoga Boga, u čast Blažene Djevice Marije, ova se crkva podiže kao zadužbina hrvatskih katolika da se u njoj trajno prikazuje Kristova žrtva za sve koji su darovali živote za dobrobit i slobodu svoje domovine", piše u povelji posvete crkve Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja