Budi dio naše mreže

U povodu 5. svjetskog dana siromaha Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizira u suradnji sa Župom Duha Svetoga sajam razmjene dobrote koji će biti održan u nedjelju 14. studenoga poslije misa u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu.

/ im

Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar podsjetila je da je papa Franjo prije pet godina odredio da se na 33. nedjelju kroz godinu u Crkvi obilježava Svjetski dan siromaha. “Ovogodišnji poticaj pape Franje na prepoznavanje siromaha oko nas pod geslom: ‘Siromaha svagda imate uza se‘ (Mk 14, 7), prilika je da sebi posvijestimo da uvijek imamo priliku učiniti nešto dobro i nekome pomoći”, rekla je.

Pozvani smo svi učiniti nešto za one koji su u potrebi.

S. Jelena istaknula je da će Caritas Zagrebačke nadbiskupije Svjetski dan siromaha obilježiti u nedjelju 14. studenoga ispred crkve Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu. “Organiziramo sajam razmjene dobrote poslije svetih misa koje su u jutarnjim terminima i jedna navečer. Župljani će moći donirati konzerviranu hranu za socijalnu samoposlugu Caritasa i za potrebne, a zauzvrat će moći uzeti neki od izloženih predmeta. To će ujedno biti prilika da se svi oni koji žele upoznaju s radom Caritasa i da se uključe, ne samo donacijom hrane, nego možda netko i volonterskim angažmanom, ali i poticaj da posvijestimo sebi da mi koji imamo dovoljno damo priliku učiniti nešto za one koji su u potrebi koji su oko nas.  Ne samo u materijalnoj oskudici, danas je možda više nego ikada potrebna jedna druga dimenzija, dimenzija podrške, razumijevanja, blizine, susreta, ohrabrenja, jer živimo u vremenu kad je doista teško nositi se sa svim negativnim vijestima i onim što slušamo kroz medije, da je loše i da će biti još gore u kontekstu koronavirusa, što mnoge starije ljude frustrira i čini na neki način zdravstvene tegobe kod njih. Pozvani smo svi učiniti nešto za one koji su u potrebi”, istaknula je.

“Pozivamo slušatelje i čitatelje HKR-a i HKM-a da se uključe u našu akciju i da podrže rad Caritasa donacijom, bilo hrane za socijalnu samoposlugu, bilo uključivanje na neki drugi način u naš rad”, zaključila je.

“Svi su dobrodošli i pozvani da se, darujući potrebne (konzervama), obraduju primljenim (skromnim znakom pažnje i zahvalnosti)”, poručuju iz zagrebačkog Caritasa.

Napominjemo da su nedjeljne mise u crkvi Sveta Mati Slobode u 9, 10.30, 12 i 19 sati.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja