Budi dio naše mreže

Ključna riječ: radio-vatikan

O. Federico Lombardi: "Zahvalan sam Bogu na svojih 80 godina, poslanje je komunicirati dobro"

Otac Federico Lombardi, isusovac, bivši ravnatelj Radio Vatikana i Tiskovnog ureda Svete Stolice, navršava 80 godina života i 50 godina svećeništva. Život je proveo u službi Crkve, osobito u svijetu komunikacije. U intervjuu vatikanskim medijima, otac Lombardi fokusira se na neke važne trenutke svog života i profesije koju je živio uz trojicu papa.

Papa Pio XI. prvi je koristio mobilni telefon

Talijanski inženjer, Guglielmo Marconi, nadaleko poznat po izumu radija, instalirao je kratkovalni radiotelefon između Vatikana i Castel Gandolfa, a prvi ga je isprobao papa Pio XI. Neki dokazi ukazuju na to kako je on također bio odgovoran i za izradu mobilnog telefona, što tvrdi Bell Laboratories.

Papa Franjo posjetio vatikanske medije

Posjetivši vatikanske medije L´Osservatore Romano i Radio Vatikan, Papa je pozvao medijske djelatnike da se svaki dan zapitaju do koliko su ljudi doprijeli jer je to, kako je rekao, jako važno.

LIBANON Karitativne organizacije i dalje brinu i pomažu

Glavni tajnik Međunarodnog Caritasa Aloysius John otputovao je 12. rujna u Libanon kako bi se susreo s vjerskim vlastima i članovima lokalnog Caritasa te regionalnog ureda za Bliski Istok, s ciljem poboljšanja međunarodne humanitarne pomoći te bolje koordinacije programa za obnovu škola, kuća i bolnica, uništenih ili oštećenih eksplozijom. Glavni tajnik zadržat će se u Libanonu do 17. rujna.

Jeruzalem: Zajednička molitva za kraj pandemije

Otac Francesco Patton, kustos Svete zemlje, za Radio Vatikan govorio je o sigurnosnim mjerama u bazilici Svetoga groba, u svrhu sprečavanja širenja zaraze koronavirusom, i o zajedničkoj molitvi abrahamskih vjera za kraj pandemije.

VIDEO Sveta Stolica udvostručila broj zaposlenih žena!

Godine 2010. u Vatikanu je bilo zaposleno 697 žena, dok ih je prošle godine bilo 1016, pokazuju rezultati ankete Vatican Newsa objavljeni u petak 6. ožujka. Zanimljiv je i podatak da je najviše žena zaposleno upravo u vatikanskim medijima.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja