Budi dio naše mreže

Povodom desete obljetnice izbora pape Franje za Petrova nasljednika Radio Vatikan i Vatican News pokreću tjedni podcast posvećen ključnim riječima Papina pontifikata, objavila je agencija SIR.

/ ab

Deset riječi za deset godina Franjina pontifikata. Odabir je to autorâ podcasta „Le Chiavi di Petro“ (Petrovi ključevi) pokrenutog povodom desete obljetnice pontifikata pape Franje koja se obilježava 13. ožujka.

Tjedni podcast vatikanskih medija Radio Vatikan i Vatican News posvećen Papinim riječima sastojat će se od pet posebnih epizoda koje će biti dostupne na internetu. U njima će biti obrađivane istaknute teme pontifikata pape Bergoglia, kao što su periferija, otpad, svjetovnost, klerikalizam, balkon, buka. U svakoj epizodi – navodi se u prigodnom priopćenju – obrađivat će se po dvije međusobno povezane riječi uz audio snimke dijelova govorâ i homilijâ pape Franje, dok će tri gosta biti pozvana da komentiraju Papine riječi, s teološkog, ali i sa svjetovnog gledišta.

„Nemoguće je sažeti bogato i artikulirano učenje poput Franjina u samo deset riječi“, precizira se u priopćenju: izbor je pao na najreprezentativnijih, ali i najoriginalnijih ili posebnih riječi. Komentirat će ih, između ostalih, misionar kombonijanac otac Daniele Moschetti, vjeroučiteljica i teologinja Assunta Steccanella, svećenik don Michele Madonna, psihoterapeutkinja Rossella Barzotti, teolog Don Armando Matteo i ravnateljica centra Centro di Aiuto alla Vita Mangiagalli iz Milana Soemia Sibillo.

Prva epizoda bit će stavljena na mrežnu stranicu Vatican Newsa vaticannews.va i na Spotify u četvrtak 2. ožujka. Druga i treća bit će dostupne online u četvrtak, 9. ožujka, a četvrta i peta u ponedjeljak 13. ožujka, na obljetnicu izbora pape Franje za poglavara Katoličke crkve.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja