Budi dio naše mreže

Ključna riječ: kolinda-grabar-kitarovic

Je li Hrvatskoj potreban spomenik žrtvama komunističkog režima?

Povjesničari Ivo Lučić i Leo Marić u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu poručili su kako je Hrvatskoj potreban spomenik žrtvama komunističkog režima. Naime, u nedavnom intervjuu za HKR predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović istaknula je kako je takav spomenik po uzoru na Estoniju potreban i Hrvatskoj.

VIDEO NAGLASCI Po ovim izjavama pamtit ćemo intervju Grabar-Kitarović HKR-u!

Intervju predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović Hrvatskom katoličkom radiju izazvao je brojne reakcije u javnosti, a dijelove intervjua prenijeli su gotovo svi hrvatski mediji na svojim portalima, u radijskim ili televizijskim emisijama. Intervju je u cijelosti, svih 60 minuta, emitirala Televizija Herceg-Bosne sinoć u 20.00 sati, dok su dijelove intervjua prenijeli i brojni mediji u Republici Srbiji. U fokusu javnosti posebno su se našli dijelovi u kojima govori o svom vjerničkom iskustvu, moralnim i etičkim načelima, a najgledaniji je svakako dio u kojem predsjednica zapjeva omiljenu kršćansku pjesmu "Krist na žalu".

Kantautor Čedo Antolić odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića

Kantautor Čedo Antolić odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za izniman doprinos razvoju duhovnog glazbenog stvaralaštva u prigodi 50 godina aktivnog djelovanja na hrvatskoj glazbenoj sceni. Odlikovanje mu je u prigodi Dana državnosti 27. lipnja uručila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. 

PREDSJEDNICA GRABAR-KITAROVIĆ Ljudski život započinje začećem

"Za mene kao majku ljudski život počinje začećem. To mogu posvjedočiti – taj osjećaj kada vidite ultrazvuk, kada čujete otkucaje srca na dopleru, to se ne može opisati. U tom trenutku, i u prvoj i u drugoj trudnoći, rasplakala sam se od sreće. Kada čujete to srce koje kuca ispod vašeg srca shvatite da je to ljudsko biće", rekla je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu za Hrvatski katolički radio.

Hrvatska predsjednica sudjelovala u procesiji "Rapski križ"

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u nedjelju je u gradu Rabu sudjelovala u procesiji "Rapski križ", a potom i na misi u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije i tako započela trodnevni posjet otocima u Primorsko-goranskoj županiji, tijekom kojega će obići Rab, Lošinj, Susak, Unije i Cres.

Luka Balvan o odlikovanju predsjednice RH: Bog djeluje kroz glazbu i donosi svoj mir!

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović odlikovala je nedavno jednog od najpoznatijih pjevača i kantautora dr. Luku Balvana "Redom hrvatskog pletera“ za osobit doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske kroz bogato duhovno kulturno stvaralaštvo u prigodi 30. obljetnice skladanja duhovne glazbe. O ljepoti duhovnog stvaralaštva u glazbi za Hrvatsku katoličku mrežu govorio je dr. Luka Balvan.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja