Budi dio naše mreže

Ključna riječ: cedo-antolic

DOĐITE I VI Koncert u čast pjesniku Gospodnjem

Matija Antolić predstavio je novu verziju pjesma 'Lažna blaga' Čede Antolića koju izvode band Živim, zbor Hrid i Matija Antolić. Pjesmom je najavio i 'Koncert u čast pjesniku Gospodnjem' koji će se održati u nedjelju 26. studenog u 20 sati, u Župi Svete Obitelji u Zagrebu.

Koncert u čast Čede Antolića uz pjesme s njegova postumno izdanog albuma: "To bute vi objavili kad mene više ne bu!"

"Dosta smo razmišljali kako nazvati ovaj album, a u jednom trenutku samo je sinula ideja: 'Čedo – Živim!' I doista ne bi bilo boljeg rješenja. To je posebno djelo stoga što je sam Čedo na neki način odredio sudbinu CD-a, jer je za njega rekao: 'To bute vi objavili kad mene više ne bu!'", rekao je Matija Antolić u emisiji Sacro Ritam HKR-a.

Matija Antolić: I u duhovnoj glazbi i u životu opterećeni smo produkcijom

"Duhovne je pjesme važno stvarati prepuštajući se Božjem nadahnuću", poruka je glumca, glazbenika, kompozitora i multiinsturmentaliste Matije Dedića koju je izrekao u svome vjerničkome svjedočanstvu u sklopu Velike pobožnosti svetom Josipu ove srijede u Nacionalnome svetištu Sv. Josipa. Kronike ovog karlovačkog svetišta još su zabilježile da su svetome Josipu hodočastili i vjernici župe Pohoda Blažene Djevice Marije iz Mahična i njihov župnik vlč. Nikola Sanjković koji je predvodio misu u suslavlju s rektorom Svetišta mons. Antunom Senteom.

"Božićna popevka" Čede Antolića u novom video izdanju

"Pjesma je sada već starija od dvadeset godina, ali nije zastarjela, svake godine je sve ljepša. No ovaj video je nov, od prije koju godinu kada je u svojoj sobici tata izrađivao mnoštvo unikatnih jaslica u terakoti, ponovno zaigrano, djetinje i predano, umjetnički.", objavio je Matija Antolić na svom Facebook profilu.

Željka Marinović: Posebna sam Božja miljenica i kao glazbenica i kao posvojeno dijete

„Bog je moj najbliži. On je moj Otac. Stvoritelj. S Njim imam najbliži odnos. On je taj za kojeg znam, 100 posto, da je uvijek uz mene u svakom trenutku i u svakom segmentu mog života. Naprosto, osjećam da je Gospodin i sada s nama dok razgovaramo i u trenucima najveće sreće i najveće tuge dok čovjek ne razumije što i zašto se nešto događa." Tim je riječima glazbenica i pjevačica Željka Marinović, između ostalog, posvjedočila 'zašto vjerujem' u istoimenoj emisiji Hrvatskoga katoličkog radija.

Velike pjesme još većih velikana

Danas je Dušni dan kada se na posebni način sjećamo naših dragih pokojni bilo da je riječ o rodbini, prijateljima ili ljudima koji su nam u životu nešto značili. Ovim prilogom palimo svijeću ljudima uz čije smo pjesme rasli, zaljubljivali uz njih radovali se, tugovali, pokazivali svoj ponos i vjeru.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja