Budi dio naše mreže

Koncert u čast pjesniku Gospodnjem, nezaboravnom Čedi Antoliću, održat će se u petak 4. studenog u 20 sati u crkvi Kraljice Svete Krunice na zagrebačkoj Koloniji.

/ ts

Koncert u čast pjesniku Gospodnjem, nezaboravnom Čedi Antoliću, održat će se u petak 4. studenog u 20 sati u crkvi Kraljice Svete Krunice na zagrebačkoj Koloniji.

Matija Antolić u emisiji Sacro Ritam najavio je izvođače, dugogodišnje Čedine glazbene suradnike i prijatelje, koji će mu, uz Čedin zbor Hrid, zapjevati sa srcem, ustvrdivši na početku kako poseban povod za koncert nisu ni tražili. “Razloga posebnog nema, osim da se okupimo i zapjevamo uz Čedine pjesme. To je dovoljan razlog jer smo i htjeli nešto napraviti, a taj opus svakako zaslužuje da se malo okupimo i dođemo do nekih pjesama koje su možemo reći stare, ali nisu zastarjele, jer njegov pristup je bio ispred vremena. Ja te pjesme već jako dobro znam, ali uvijek se iznenadim, pa onda vidim neku rečenicu, pa se čudim kao da sam jučer prvi put pročitao… To je jako svjež i velik opus i mislim da moramo tome dati neki obol i pažnju”, kazao je Matija.

Nastupaju zborovi Hrid, Izvor, Beatus, Lilium i Navještenje, solisti Željka Marinović, Tamara Perc, Dora Bunić, Kristina Majer, Marija Medvedec, zatim Silvija Štajcer na flauti i Sanja Kociper na violini, a u bendu će uz Matiju Antolića biti Mario Bilić, Kristijan Zorjan, Krešo Linke i Danijel Trubić.

Govoreći o Čedinoj strasti prema glazbi koja je osobito dolazila do izražaja na probama rekao je kako je njegov pristup bio “apsolutno specifičan, on je bio pjesnik, onako glasan i živopisan… Imao je jako slobodan duh, iako je jako dobro znao postavljati stvari, nije to bio vašar, ali je znao i pustiti stvari da se dogode i stisnuti kad ih je trebalo stisnuti… Uvijek je tražio tu strastvenost i nikad nije podnosio na probi kad je netko umoran, rekao bi: ‘Onda ne bu`mo pjevali, neću tako pjevati!’ Izgovarati riječi kilavo, mlitavo, to nije bilo nikad.”

“Teško je bilo okupiti baš sve s kojima je tata radio – nastavlja Matija – ali zato se nadam da ovo nije zadnji put da radimo nešto takvo.” Nadodao je kako se nada da će to biti jedna lijepa umjetnička večer te da će se nastaviti i u budućnosti i u proširenim sastavima te da će svatko tko želi moći biti dio te priče.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja