Budi dio naše mreže

Matija Antolić predstavio je novu verziju pjesma 'Lažna blaga' Čede Antolića koju izvode band Živim, zbor Hrid i Matija Antolić. Pjesmom je najavio i 'Koncert u čast pjesniku Gospodnjem' koji će se održati u nedjelju 26. studenog u 20 sati, u Župi Svete Obitelji u Zagrebu.

/ im

U HKR-ovoj emisiji Sacro ritam Matija Antolić najavio je Koncert u čast pjesniku Gospodnjem.

Istaknuo je da će se koncert održati u subotu 25. studenog, u 20 sati u Župi Svete Obitelji u Zagrebu. Kazao je da je koncert malo na brzinu organiziran i da će biti malo drugačiji nego prošlogodišnji. “Neće biti puno izvođača, ali uvjeren sam da će biti jako lijepo. Uvjeren sam da će ovo biti jedna koncertna molitva”, rekao je.

Budući da je Čedo Antolić poznat po mnogobrojnim pjesmama ipak je ostalo i puno onih skrivenih pjesama koje nisu izišle u javnost. Stoga će neke manje poznate pjesme biti izvedene možda i po prvi puta na navedenom koncertu. Osvrćući se upravo na te nepoznate pjesme Matija je istaknuo da Čedo nikada ništa nije silio već je čekao pravi trenutak.

“Prvo bi snimio neku ideju i ako se u tom trenutku nije moglo snimiti do kraja onda je to negdje ostalo. I onda se on više nije s tim bavio jer je uvijek gledao naprijed. Ono što je bilo prije tri dana pa i tri sata bilo je dio prošlosti. Ima tu puno pjesama koje ljudi znaju, ali nisu snimljene, a i neke za koje ni on više nije znao da postoje”, rekao je.

Dotakli su se i crteža Čede Antolića jer je on neke pjesme i crtao. “On se uvijek izražavao o glazbi kao kompoziciji boja. Zapravo da to nisu samo tonovi nego i boje. Mogao bih se samo time baviti i napraviti čak i neku izložbu. On je to sve radio zaneseno i zaigrano kao veliko dijete, što je i bio i to svi znaju koji su ga poznavali. Imao je zanesenost djeteta i bio je talentiran”, rekao je Matija.

Čedo Antolić je davno izdao pjesmu pod nazivom Lažna blaga koja je ovih dana dobila “novo ruho”.  Matija Antolić rekao je da će pjesma biti malo drugačija nego prije. Upravo će ova pjesma biti izvedena na večerašnjem koncertu.

Njegova glazba je bila tim veća jer je on to živio. “Uvijek je bio veći naglasak na življenju nego na samoj glazbi. Cijeli život je njegov je unutra”, rekao je.

Cijelu emisiju poslušajte ovdje:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja