Budi dio naše mreže

"Božićna popevka" Čede Antolića u novom video izdanju

"Pjesma je sada već starija od dvadeset godina, ali nije zastarjela, svake godine je sve ljepša. No ovaj video je nov, od prije koju godinu kada je u svojoj sobici tata izrađivao mnoštvo unikatnih jaslica u terakoti, ponovno zaigrano, djetinje i predano, umjetnički.", objavio je Matija Antolić na svom Facebook profilu.

/ kv
Svake godine pjevali bi ovu pjesmu na koncertima, morali bi nagovarati tatu da tu pjesmu uvijek treba pjevati, a on bi je potom uvijek učinio novom, jednako divnom i dirljivom, umjetničkom, zaigranom. Pjesma je sada već starija od dvadeset godina, ali nije zastarjela, svake godine je sve ljepša. No ovaj video je nov, od prije koju godinu kada je u svojoj sobici tata izrađivao mnoštvo unikatnih jaslica u terakoti, ponovno zaigrano, djetinje i predano, umjetnički. Tako je u malom kutku svemira jedan veliki umjetnik ostavio trag sasvim poseban i zaigranom kreativnošću postavljao pitanja i davao odgovore.
“…postavljati pitanja, davati odgovore, postaviti si nekad i glupa pitanja, a opet, to je tajna, i nešto malo talenta.” Čedo Antolić

Kantautor popularne duhovne glazbe, pjesnik i slikar Čedo Antolić u svojoj pedesetgodišnjoj karijeri skladao je više od 120 pjesama, objavio devet albuma te osvojio brojne nagrade na Uskrs festu i tri Porina. Bio je dugogodišnji glazbeni urednik Hrvatskog katoličkog radija. Preminuo je 23. kolovoza 2019. godine.

U razgovoru za “Veritas” jednom je prilikom izjavio: “Važno je da sada, u ovom trenu, čovjek bude potpun i predan onomu što živi. U mojem slučaju radi se o životnoj priči koja je u potpunosti isprepletena vjerovanjem i životnošću, upijanjem riječi Gospodnje i svega što iz nje proizlazi. Sveta misa posebno je mjesto u životu vjernika i ne prestaje nikada, kao što je za mene Božić i Uskrs stalno, a samo se dese datumi bez kojih čovjek očito ne može, dok rijeka Gospodnja ionako neprestano teče.”

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja