Budi dio naše mreže

Nakon molitve u svetištu u Cotignacu, ovaj francuski par dočekao je dugo očekivane blizance.

/ dz

Nakon molitve u svetištu u Cotignacu, ovaj francuski par dočekao je dugo očekivane blizance, piše Aleteia.

Prije godinu dana, gotovo na dan, Ničanka i njezina majka fotografirale su se na istom mjestu tijekom svog hodočašća kako bi zamolile za milost djeteta. “Bio sam u Cotignacu 28. listopada”, prisjeća se 30-godišnjak. “Crpila sam vodu iz izvora sv. Josipa, pomolili smo se i stavili svijeću. Išli smo i do Gospe od Milosti na molitvu. A 17. prosinca sam saznala da sam trudna!” Začudo, par nije očekivao samo jedno dijete kako su zamišljali, već blizance!

Molitveni lanac

Bila je to sretna vijest koja je uljepšala napornu godinu. U lipnju i ponovno u listopadu 2020. Marine je imala rani pobačaj. “Srećom, mogla sam računati na svog muža. Usred boli, blizina njezine majke i lik Djevice bili su istinski oslonac. “Otišla sam s majkom u Lurd tijekom ljeta. Ona ima majčinsko srce i uz nju mogu najprisnije živjeti svoju vjeru, jer moj muž nije pohađao vjeronauk.”

U svetištu, Marina nije mogao vjerovati što se dogodilo: “Naišla sam na zlatni mozaik Djevice koji sam vidjela u snu. Bio je to vrlo snažan trenutak koji mi je dao samopouzdanje na mom putu. Rekla sam si da ona pazi na mene.”

Tijekom prvog tromjesečja, Marina, učiteljica, morala je uzeti slobodno vrijeme za odmor zbog teškog početka trudnoće. U tom je razdoblju trudnoću povjerila molitvama zajednice Svetišta Gospe od Milosti s kojima je ostala u kontaktu.

Ustrajan usred kušnji

Tijekom petog mjeseca prijetio je prijevremeni porođaj. Budući da je rizik “uobičajen za majke blizanaca”, Marina je bila hospitalizirana tri tjedna, ali se uspjela vratiti kući za godišnjicu braka.

Nekoliko dana kasnije vratila se u bolnicu na pretrage. Ali ništa nije išlo kako je planirano: “Osoblje je postalo zabrinuto za bebe koje su patile”, kaže Marine sa suzama u glasu. Njezin suprug Tom sjeća se kako je stajao uza zid i propuštao medicinske sestre. Doista, kako tim više nije mogao detektirati otkucaje srca blizanaca, porođaj je “počeo te večeri”.

Dana 10. lipnja 2021., tri mjeseca prije termina, Marine je rodila Louisa i Gabriela. Stavljeni su u inkubator. Tijekom tjedana, napredak i zastoji uvjetovali su njihov boravak u bolnici. Svake večeri Marina je tražila zagovor Marije, svetog Josipa i molila Isusa za svoju djecu prije nego što je na njima napravila znak križa.

“Jedne večeri kad sam imala Luja u naručju, osjetila sam miris tamjana i drveta, poput onoga u crkvi. Na internetu sam pročitala kako ljudi govore da anđeli ostavljaju ovaj miris.”

Bila je velika radost kada su početkom kolovoza bebe konačno došle kući. Sljedećeg mjeseca obitelj je otišla u Cotignac. Majka je iskoristila priliku za molitvu za druge obitelji. Ona zna koliko su “nade, strpljenja i hrabrosti” potrebni parovima koji se nadaju i željno iščekuju dijete. Svetište sada ima posebno mjesto u njezinom srcu i svakako ga planira posjetiti ponovno.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja