Budi dio naše mreže

Ključna riječ: obitelj

Obitelj je kovačnica djetetovog karaktera i osobnosti te mjesto gdje se ukorjenjuje ljubav prema Bogu

Obitelj je kovačnica djetetovog karaktera i osobnosti te mjesto gdje se ukorjenjuje ljubav prema Bogu. Svako dijete je Božji znak pouzdanja u roditelje koji im povjerava sina ili kćer pozvane na vječnu radost. Vjera je najbolje nasljeđe koje roditelji mogu prenijeti svojoj djeci. Ona je jedina stvar koja je uistinu važna budući da je ona ta koja daje konačno značenje našem životu. A Bog nikada ne daje zadatak bez pružanja i sredstava potrebnih za njegovo izvršenje. Stoga nijedna ljudska zajednica nije bolje opremljena od obitelji za osigurati da se vjera ukorijeni u djetetovom srcu.

Muškarac je stvoren da služi obitelji?

Zlatko Krznarić iz Čakovca suprug je i otac petero djece te voditelj muške molitvene zajednice "Krist Kralj". Radi kao vozač kamiona i tako brine za svoju višečlanu obitelj. Donosimo njegovo svjedočanstvo.

Molitve za obitelj i brak te za poteškoće u braku

Molitva je ona koja čuva obitelj na okupu. Molitva je blagoslov bračnih supružnika te pomoć u krizama i bračnim nevoljama. Molite i vi koji trpite u braku. Donosimo molitve koje možete moliti zajedno sa svojom obitelji, ali i u raznim poteškoćama.

Slaveći misu u rodnom Trilju, nadbiskup Jozić potaknuo supružnike na prijateljski odnos koji umnaža ljubav

Apostolski nuncij u Bjelorusiji nadbiskup Ante Jozić posebno je istaknuo primjer jedne obitelji koju je susreo u Bjelorusiji u kojoj katolici teško žive. Naime, obitelj o kojoj je govorio, koja je pokušavala otići iz Bjelorusije i potražiti mirniji i sigurniji život u nekoj drugoj zemlji, odlučila je ostati u Bjelorusiji gdje želi, unatoč brojnim protivštinama, svjedočiti svoju katoličku vjeru.

Žene u Indiji naučile su prirodno planirati obitelji zahvaljujući Majci Tereziji

Uspjeh Misionarki ljubavi u poučavanju siromašnih žena u Indiji da koriste prirodno planiranje obitelji podsjetnik je da žene svakog socioekonomskog statusa mogu naučiti prirodne izmjene plodnosti i neplodnosti u vlastitom tijelu i tako te informacije mogu koristiti za planiranje svojih obitelji na način koji poštuje dostojanstvo cijeloga ljudskog života.

Tko ne zapadne u krizu neće moći u svom odnosu ići naprijed! Kriza može biti dobra za brak!

Na početku svake veze postoji nepoljuljano povjerenje i uvjerenje: ako se dovoljno volimo, ići ćemo kroz život bez problema i kriza. Nasreću, to nije slučaj. Jer: Tko ne zapadne u krizu neće u svom odnosu moći ići naprijed. Naravno, nitko se ne veseli krizama. Ali bez kriza jednostavno nije moguće živjeti. Par koji se želi razvijati zato smije biti zahvalan za takve situacije. Donosimo sedam stepenica bračnoga odnosa koje vam mogu pomoći da bolje razumijete svoga supružnika!

Pročitajte poruku koju je Majka Terezija uputila ženama o njihovoj jedinstvenosti, majčinstvu i ljubavi

"Bog je stvorio svakoga od nas, svako ljudsko biće, za veće stvari – da voli i da bude voljeno. No, zašto nas je Bog stvorio neke kao muškarce, a neke žene? Zato što žena daje jednu sliku Božje ljubavi, a muškarac drugu sliku te iste ljubavi. Oboje su stvoreni za ljubav, ali svako od njih na drukčiji način. Žena i muškarac dopunjuju jedno drugo i zajedno upućuju na Božju ljubav potpunije nego što to mogu učiniti sami", poručuje sv. Majka Terezija u pismu upućenom ženama.

1 2 3 10
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja