Budi dio naše mreže

Ključna riječ: obitelj

Kako ljubiti poput Krista u braku?

Brak zahtijeva ljubav koja nadilazi naša raspoloženja i emocije. Kako bismo ljubili potpuno i predano potrebno je ići prema izvoru te ljubavi, prema Kristu.

SAVJETUJEMO VAS Kako moliti krunicu u obitelji

"Mnogi su u svijetu izgubili osjećaj za kontemplaciju, ali ako ga obnovimo, molitva može uvelike ojačati pojedince i obitelji… Ako ćete moliti krunicu kako treba, ona zaista može osnažiti brak. U braku i obitelji morate se susretati s kušnjama i poteškoćama. Potrebni su vam strpljivost i blagost – milosti koje nam upravo krunica nudi", poručuje o. Basil Cole.

Što bi vaša djeca voljela da znate...

"Zagrlite me kad sam tužan. Pustite me da plačem. Nemojte mi reći da dječaci ne plaču, da sam plačljivko i da bih trebao biti dobro raspoložen. Moji su osjećaji stvarni. Isto kao i vaši", jedno je od poruka koje je na svome Facebook profilu prenio misionar Krvi Kristove pater Stjepan Ivan Horvat. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Molitva za blagoslov novoga doma

Jedna od najvažnijih radnji prilikom useljenja u novi dom je molitva blagoslova. To obično čini župnik, ali to se također može nadopuniti molitvom nositelja kućanstva, poput oca ili supruga.

Nedjelja je Dan Gospodnji i dan obitelji

"Nedjelja je Dan Gospodnji i dan obitelji" tema je koju je svojevremeno sjajno obradio duhovnik pulskoga Biskupijskoga misijskog sjemeništa "Redemptoris Mater" vlč. Josip Kolega. U ozračju ponovno pokrenute rasprave o slobodnoj nedjelji, i dobrotom autora, predavanje donosimo u cijelosti.

Kako razgovarati o financijama u braku?

Odnos prema financijama puno je dublji nego što se naizgled čini. Kako se osoba postavlja prema novcu te koji su joj prioriteti nam može puno toga otkriti, a vlč. Geoffroy Marie potiče na razgovor o zajedničkome upravljanju financijama još za vrijeme hodanja i zaručništva.

Pismo mladim roditeljima koji u pandemiji dolaze s djecom na misu

Presretna sam kad vidim obitelji koje se trude svaki tjedan doći na misu i to sada kada je lakše gledati prijenos mise uživo. Sretna sam kad čujem mališane na misi, čak i ako ništa ne razumiju, pa čak i ako su ponekad nervozni. Vi, kao roditelji, izgrađujete snažne temelje za duhovni život svoje djece, čak i ako to trenutno ne primjećujete.

1 2 3 9
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja