Budi dio naše mreže

Ključna riječ: obitelj

Obitelj je kovačnica djetetovog karaktera i osobnosti, ali i mjesto gdje se ukorjenjuje ljubav prema Bogu

Obitelj je kovačnica djetetovog karaktera i osobnosti te mjesto gdje se ukorjenjuje ljubav prema Bogu. Svako dijete je Božji znak pouzdanja u roditelje koji im povjerava sina ili kćer pozvane na vječnu radost. Vjera je najbolje nasljeđe koje roditelji mogu prenijeti svojoj djeci. Ona je jedina stvar koja je uistinu važna budući da je ona ta koja daje konačno značenje našem životu. A Bog nikada ne daje zadatak bez pružanja i sredstava potrebnih za njegovo izvršenje. Stoga nijedna ljudska zajednica nije bolje opremljena od obitelji za osigurati da se vjera ukorijeni u djetetovom srcu.

ARGUMENTI Obitelj sa samo jednim roditeljem u velikom je riziku od siromaštva

S kojim se izazovima nose jednoroditeljske obitelji i kako potaknuti sustav i društvo da im daju podršku kakva im je nužno potrebna govorili su gosti emisije izv. prof. dr. sc. Olja Družić Ljubotina sa Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta u Zagrebu, dr. sc. Romana Galić, pročelnica zagrebačkog Gradskoga ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom i Nedjeljko Marković, predsjednik udruge Pragma.

PAPA PIO XII. Obitelj ima svoje sunce, to je žena

Mila je žena radost mužu svom. A milina je nad milinom žena stidljiva i sveta. Kao što sunce blista na planinama Gospodnjim, tako i ljepota vrsne žene u urednosti kuće njezine.

Moj trogodišnjak tražio je obiteljski sastanak i otad nam je to tradicija

"Hej mama, možemo li imati obiteljski sastanak?" Moj trogodišnjak tražio bi obiteljske sastanke svaki drugi dan mjesec dana. Tako bismo se ja, moj suprug i moj mali sin okupili zajedno, obično na kauču ušuškani u meke deke, i razgovarali. Nakon tog prvog "sastanka" više nismo stali s tom tradicijom, a evo i zašto.

Poziv sv. Šarbela na obranu obitelji

Slušajte jedni druge ušima, srcem, ustima i dlanovima. Zaštitite toplinu obitelji, jer je sva toplina svijeta neće nadoknaditi.

Naše obitelji se bore i raspadaju kada se članovi ne trude rasti u svetosti i odbijaju podržavati jedni druge u svetosti!

Obitelj je odgovor na poziv na svetost kroz ljubav. Obiteljski život, kao i sva druga zvanja u Crkvi, slobodan je i velikodušan odgovor na poziv na svetost kroz nesebično milosrđe. Od strane članova obitelji, to znači čvrstu volju da nastoje postati sve više i više slični Kristu kroz ljubav jedni prema drugima koja svoj uzor ima na samopožrtvovnoj ljubavi koju nalazimo u Isusu Kristu.

Biskup Škovrčević krstio peto dijete roditelja Rajh

Na drugu nedjelju po Božiću, 2. siječnja 2022. požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je Župu Kraljice Svete Krunice u Novoj Gradiški, predvodio u župnoj crkvi euharistijsko slavlje i krstio Jakova, peto dijete roditelja Karla i Marine Rajh.

1 2 3 12
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja