Budi dio naše mreže

Ključna riječ: obitelj

Biti dar drugome ispunjenje je dubokih čežnji našega srca!

"Tijekom našega bračnog puta, upoznali smo mnoge prijatelje i imali razna iskustva – sve je to dio mozaika našega života. Zagledani u taj mozaik, možemo vidjeti prekrasnu sliku koju je Gospodin stvorio u našem životu", ističe bračni par Mark i Niki Kalpakgian, govoreći o tajnama braka i roditeljstva.

Kršćanska vjera ne raste niti pada s bilo kakvim izborima i ne prilagođava se društvenim mijenama

"Iako volimo svoju zemlju i želimo da ju Bog blagoslovi, kršćanska vjera ne raste niti pada s bilo kakvim izborima. Kršćanska vjera ne prilagođava se društvenim mijenama. Isus je naša stijena. On je u nas usadio život vječni. Ne daje nam nužno uvijek ono što želimo, ali uvijek će nam dati ono što trebamo", istaknuo je dr. Andrew Swafford, profesor teologije na Benediktinskom fakultetu u američkom Kansasu u videu "Očekuje li Bog da budeš savršen?".

Molite zagovor Svete Obitelji za svoju obitelj!

"Obitelj je kolijevka života te škola ljubavi i prihvaćanja. Ona je poput prozora koji se otvara prema otajstvu samog Boga", istaknuo je papa Franjo u svojoj tweet-poruci iz 2018., nastavljajući na taj način sa svojim pratiteljima na toj društvenoj mreži dijeliti kratka promišljanja o obitelji.

Život je svet i pripada Bogu; stoga je nepovrediv i čovjek nema pravo njime raspolagati!

"Trudnoću sam do kraja iznijela u strahu. Nikad prije nisam pomišljala da postoji zlo na toj razini. Sotona napada naše živote još u utrobi majke. To sam spoznala kroz trudnoću s mojom Klarom. Zaista je to bila bitka za život tog djeteta. U trenutku rođenja babica je rekla: 'Ajme Klara, ja svaki dan gledam djecu, ali ovako lijepu djevojčicu već odavno nisam vidjela.' Meni su samo suze krenule. Stavila mi je na prsa moju Klaru a ona me pogledala velikim plavim očima. Bila je prelijepa, tamnoputa s tamnom kosom i izrazito iscrtanim obrvama kakve rijetko vidimo kad se bebe rode. Na to sam samo rekla: 'Hvala ti Gospodine! Velik si. A tako je mala bila moja vjera, gotovo neznatna.'"

"Baka i djed servis" - zadovoljstvo ili opterećenje?

U situaciji kada oba roditelja rade, a djeca ne idu u vrtić, spas su djedovi i bake. "Baka i djed servis" blagodat je za roditelje, ali i za unuke. Kako na to gledaju bake i djedovi? Prenosimo tekst Hrvatskog društva bračnih i obiteljskih savjetovatelja, koji je svojevrsno malo istraživanje.

Tri načina kako pomoći djetetu da spozna svoju vrijednost

Kako bismo pomogli našoj djeci da vjeruju u svoje jedinstveno dostojanstvo i neizmjernu vrijednost, moramo ih potaknuti da se uvijek sjećaju tko su i odakle dolaze. Potrebno je podsjećati ih da je glas koji bi trebali najviše slušati Božji glas u njihovim dušama. Molitva u svim životnim poteškoćama najsigurniji je vodič kroz sve životne probleme – to je poruka koju djeca uvijek moraju čuti.

Važnost zajedničkog obiteljskog obroka

U novom videu rubrike "Dom Bosco" na YouTube kanalu Salesiana HR, mnogobrojna obitelj Blažević i don Mihovil Kurkut govore zašto je važno okupljati se za obiteljskim stolom.

Sjećanje jedne obitelji na Papin pohod Sarajevu

Kad se Papa pojavio, zaboravili smo na vrućinu, popeli se na stolice i na prstima pokušavali uhvatiti svaki detalj njegov prolaska ispred nas. Pozdravili smo ga s „Papa mi te volimo“ i „Mir vama“. Provezao se stadionom pozdravljajući i blagoslivljajući nas. Točno ispred nas, na putu kojim se vozio, Papa je spontano iz očevog naručja uzeo jedno dijete poljubio ga i vratio roditeljima. Nakon što je obišao čitav stadion krenula je procesija formirana od kardinala, nadbiskupa i biskupa koji su spremni iščekivali da Papa obuče misno ruho. Kako su ispred nas sjedili zagrebački sjemeništarci, naši hrvatski biskupi (sisački, bjelovarski, šibenski, krčki, đakovački i zagrebački) svoje su osmjehe i pozdrave mahanjem uputili i nama.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja