Budi dio naše mreže

Ključna riječ: obitelj

Zajednički obiteljski obroci važni su i dragocjeni

Uz prenatrpane rasporede svih ukućana, roditelje koji se kasno vraćaju s posla i toliko obveza u danu, često se dogodi da uživanje u zajedničkim obiteljskim obrocima lako izostane, a to je tako važno. Kvalitetno vrijeme provedeno za obiteljskim stolom tako je osnažujuće i može produbiti odnose u obitelji.

Poziv sv. Šarbela na obranu obitelji

Slušajte jedni druge ušima, srcem, ustima i dlanovima. Zaštitite toplinu obitelji, jer je sva toplina svijeta neće nadoknaditi.

Praštanje u obiteljskomu životu

Želio bih reći nekoliko riječi o praštanju zato što se milosrđe koje živimo u obitelji pokazuje u raznim oblicima. Ohrabrujemo, podupiremo, nosimo jedni druge, no najpotrebniji oblik milosrđa jest sposobnost praštanja. Nije uvijek lako oprostiti, ali je nužno! Ako nema praštanja između supružnika, ako nema praštanja među članovima obitelji, problemi se počnu množiti.

Očevi, moramo moliti bez prestanka! Naše molitve mogu zauvijek promijeniti živote naših supruga i djece

Skrivena u naizgled dosadnom dijelu Biblije, zaboravljena molitva iz 1. Knjige Ljetopisa 4,10 neočekivani je poziv za muškarce da se vrate kući – u obitelj koju smo svi priželjkivali, u Crkvu i Sveto Trojstvo, i predstavlja naš istinski poziv kao očeva. Takozvana "Jabesova molitva" nije materijalistički i plitki popis želja. Zapravo je to zagovorna molitva, moćan način molitve za svoju suprugu i djecu, svoju župu i Božju vladavinu nad cijelim svijetom.

MOLITVA ZA OBITELJ Neka nas Tvoja Krv opere i iscijeli sve naše rane!

"Obitelj je kolijevka života te škola ljubavi i prihvaćanja. Ona je poput prozora koji se otvara prema otajstvu samog Boga", istaknuo je papa Franjo u jednoj od svojih Twitter objava. Kako bi i vaša obitelj postala škola ljubavi i prihvaćanja, izmolite ovu molitvu za obitelj, stavljajući ju pod zaštitu Presvetoga Srca i Krvi Isusove.

1 2 3 7
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja