Budi dio naše mreže

Ključna riječ: obitelj

Roditelj je prvi vjeroučitelj

Da bi dijete raslo u vjeri, neophodni su mu roditeljski likovi koji će mu pomoći da u njihovoj prisutnosti prepozna izraz i nađe potvrdu prisutnosti Nekoga većeg od njih. Potrebni su mu roditelji koji će mu doista odgovorno naviještati Riječ Božju o ljubavi prema čovjeku i njegovu odgovoru na nju.

Bračni parovi predmolili križni put

Pobožnost križnoga puta u Župi sv. Petra apostola na Priku u Omišu, predmolili su u petak 17. ožujka, kao i dosadašnjih godina, bračni parovi.

Što možemo naučiti iz Don Boscova odgojnog sustava?

Don Bosco je istinski vjerovao da u svakom čovjeku, pa bio on i najgori kriminalac, postoji barem malena točka dobra po kojoj je moguće pridobiti njegovo srce i u njega donijeti Krista. To potvrđuje i njegova misao: „Mlade ne samo da treba voljeti, oni trebaju i osjetiti da su voljeni.“

Papina "Molitva na pet prstiju"

"Molitva na pet prstiju" pripisuje se papi Franji. Priča se da je ovu molitvu od pet koraka sastavio dok je služio kao nadbiskup Buenos Airesa.

S DRUGE STRANE OGLEDALA Otac pomiruje suprotne stvarnosti – snagu i odlučnost s blagošću i strpljivošću

Ako otac svakoga dana predvodi molitvu samo 30 sekundi, ali iz dana u dan, i usmjerava obiteljski razgovor, to može transformirati cijelu obitelj, naglašeno je u emisiji HKR-a "S druge strane ogledala" u kojoj je 15. ožujka gostovao voditelj Obiteljskog savjetovališta Zadarske nadbiskupije psiholog Mladen Klanac. Povod emisiji bio je nadolazeći blagdan sv. Josipa i Dan očeva, koji se slavi istoga dana.

Očevi su danas potrebni više nego ikad prije

U modernom društvu nedostaju muškarci koji predstavljaju pozitivnu sliku očinstva. Očevi obitelji ne igraju uvijek ulogu koju bi trebali preuzeti i više ne znaju kako se ponašati. Očinstvo je u krizi u Crkvi; ono pati i u svijetu obrazovanja i školi.

MAJA TENŠEK Primjer žene otvorene daru života

Nakon smrti mlade majke Maje Tenšek brojni svjedoče o svetosti njezina života i otvorenosti prema tom Božjem daru. U HKR-ovoj emisiji Argumenti 2021. Maja Tenšek posvjedočila je da kao vjernici u životu nemamo većeg prijatelja od Crkve i da je otvorenost prema daru života zadatak svakoga od nas.

SVJEDOČANSTVO Svako dijete dolazi s košarom blagoslova

"Osluškujte poticaje Duha Svetoga i donosite odluke u suradnji s Njim, živite čisto, ne odgađajte brak i (još jedno) dijete čak i ako nemate ispunjene sve kriterije koje svijet nameće. Premda je važno biti razborit i moći uzdržavati svoju obitelj, diploma i ugovor na neodređeno ne jamče dobar brak. Ne oslanjajte se na materijalno i propadljivo nego na živog Boga koji je isti jučer, danas i sutra", poručila je Ana Odak u svojem razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu.

1 2 3 16
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja