Budi dio naše mreže

Ključna riječ: obitelj

Biskup Košić krstio sedmo dijete obitelji Turkalj

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u subotu 13. srpnja 2024. u crkvi bl. Alojzija Stepinca u Kutinskoj Slatini misno slavlje tijekom kojeg je krstio Maju, sedmo dijete Josipa i Ivanke Turkalj.

PULA Novi projekt pastorala obitelji

Od blagdana sv. Josipa do svetkovine Tijelova, Župa Krista Spasitelja na Velom Vrhu u Puli realizirala je Projekt „Susreti s bračnim parovima”.  Kao plod nadahnuća i inicijative župnika vlč. Joela Cataryija prvi spontani susret destak bračnih parova dogodio se upravo na blagdan. sv. Josipa ove godine.

S DRUGE STRANE OGLEDALA Svećenici, niste sami

Duhovnost u terapiji bila je tema HKR-ove emisije "S druge strane ogledala" u srijedu 29. svibnja u kojoj je govorila Martina Šimunić iz Obiteljskog savjetovališta Zadarske nadbiskupije.

Evo kako izabrati budućeg supruga ili suprugu

"Ako tvoj budući partner ili partnerica ne voli sebe, kako li će tek voljeti tebe? Ako on ili ona mjesecima ne razgovara sa svojim ocem ili majkom, lako će jednoga dana prestati razgovarati i s tobom. Ako njemu ili njoj Bog uopće nije bitan, kod te je osobe duhovni život mrtav. A što će ti osoba koja ne voli Boga?!", piše u novoj tjednoj kolumni za Hrvatsku katoličku mrežu fra Goran Azinović.

Brak i obitelj u društvenoj pukotini

Razmišljanja o bračnim izazovima suvremenoga svijeta rasvjetljuju događaji iz Svetoga pisma. Knjiga Postanka veli da je Bog ‘prošetao edenskim vrtom’, u kojemu su živjeli Adam i Eva. Bog se javio čovjeku i zazvao Adama, upitavši ga: Gdje si? Sveto pismo veli da se čovjek i njegova žena sakriše u vrtu. Adam je odgovorio: Čuo sam tvoj korak po vrtu; pobojah se jer sam gol, pa se sakrih (Post 3,9-10). Čovjek je postao svjestan da je zlorabio Božji naum ljubavi, pa je u sebi osjetio duboku promjenu, golotinju, pobojao se kazne, pa se skriva.

Tomislav Belavić: Prava osoba je ona koju ti Gospodin stavlja na put

U emisiji Aktualno najavljen je sedmi regionalni susret samaca tj. mladića i djevojaka u dobi od 27 do 50 godina. Susret organizira katolička udruga Prilika za susret 27. travnja u vikarijatu u Osijeku, a o kakvom se susretu radi te koji su plodovi dosadašnjih susreta govorio je predsjednik Udruge Tomislav Belavić.

1 2 3 22
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja