Budi dio naše mreže

Marijanska svetišta nalaze se po cijelom svijetu. Iako deseci milijuna ljudi svake godine hodočaste u mnogobrojna svetišta posvećena Majci Božjoj, postoje mjesta koja svjedoče o ukazanju sv. Josipa.

/ fe

Izvor sv. Josipa u Cotignacu stoljećima je poznat kao mjesto ozdravljenja i osvježenja, prenosi Aleteia.

U usporedbi s brojnim ukazanjima Blažene Djevice Marije, relativno je malo od Crkve priznatih ukazanja sv. Josipa. Jedno od rijetkih koja imaju službenu potvrdu Crkve dogodilo se u Francuskoj kraj mjesta Cotignac, 7. lipnja 1660. godine.

Tijekom iznimno vrućeg ljetnog dana, skromnog pastira Gasparda Ricarda svladala je žeđ. Boca vode koju je nosio bila je prazna, a kako u blizini nije bilo ni potoka ili izvora vode, Ricard je iznemogao od žege sjeo na travu. U tom trenutku pojavio se stariji čovjek i rekao: “Ja sam Josip. Podigni ju i piti ćeš.”

Sv. Josip je pokazivao na veliku stijenu u blizini za koju je Ricard znao kako ju sam ne može podići. U nevjerici je ipak pokušao i uspio podići stijenu s lakoćom. Ispod nje je pronašao izvor vode.

Preplavljen radošću počeo je piti s izvora, a kada je podigao pogled da zahvali strancu primijetio je da njega više nema. Ricard je požurio u selo kako bi svima ispričao što mu se dogodilo i kako je pronašao čudesni izvor. Nedugo nakon tog događaja izvor je postao mjesto povezano s mnogim čudima, tjelesnim i duhovnim.

U zahvalu sv. Josipu sagrađeno je svetište koje i danas stoji na istome mjestu. Francuski kralj Luj XIV. molio je sv. Josipa tijekom posjeta mjestu njegova ukazanja, da stavi pod svoju zaštitu cijeli francuski narod i njega samog. Tom prigodom francuski kralj je proglasio dan ukazanja sv. Josipa nacionalnim praznikom.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja