Budi dio naše mreže

Biti dar drugome ispunjenje je dubokih čežnji našega srca!

"Tijekom našega bračnog puta, upoznali smo mnoge prijatelje i imali razna iskustva – sve je to dio mozaika našega života. Zagledani u taj mozaik, možemo vidjeti prekrasnu sliku koju je Gospodin stvorio u našem životu", ističe bračni par Mark i Niki Kalpakgian, govoreći o tajnama braka i roditeljstva.

/ hk

Bračni par Mark i Niki Kalpakgian u svome svjedočanstvu za Ascension Presents uranjaju u tajnu braka i roditeljstva, otkrivajući blagoslove koji se često zanemaruju u svakodnevnom obiteljskom životu. Ovaj bračni par govori o svim radostima koje su doživjeli nakon što su rekli “da” osnivanju obitelji te ističu da im je katolička vjera na tome putu donijela osjećaj ispunjenja.

Kao s mnogim stvarima u životu, čini mi se da ne znamo što propuštamo dok to nešto ne postane dio našega života. Brak je veliki dar, a kada dođu djeca – radost se eksponencijalno širi. Tvoj kapacitet za ljubav i strpljenje se proširuju. Novi život nastaje tamo gdje ga prije nije bilo. Taj novi život utječe na druge, na okolinu i na sve što se događa. Prekrasno je biti mali dio toga stvaranja!

Ako svoj bračni život živite u punini, tu započinje vaš osobni rast!

U današnjoj kulturi mnogi su u potrazi za smislom i srećom. No, u tom smo traženju često usmjereni na same sebe – radi se o našim snovima, ciljevima i onome što mi želimo. No, u braku shvaćamo da naš život treba biti dar drugima. Ne samo da drugima daruješ svoj život, već u tome pronalaziš smisao, radost i svrhu svoga života. Sve to ispunjava duboke čežnje tvoga srca! Ako svoj bračni život živite u punini, tu započinje vaš osobni rast. Tada pronalazimo smisao, sreću, radost, svrhu i usmjerenje.

Svakodnevno se borim s idejom savršenstva. Često u svojoj glavi stvaram sliku savršenog života i savršene majke. No, stalno se borim protiv toga! Nastojim prihvatiti ono što mi Gospodin daje u svakom novom danu. Iako moja kuća nije uvijek u potpunosti čista i ručak uvijek ne ispadne savršeno, uvijek tijekom dana postoje brojni trenutci u kojima mogu odabrati ljubav i radost!

Bog otkriva svoje lice u običnim svakodnevnim situacijama!

Radost se nalazi u neočekivanim iznenađenjima koja dotiču dubine naših srca za koje nismo znali ni da postoje. Počinješ shvaćati da Bog otkriva svoje lice, svoju izvanrednu ljubav, u običnim svakodnevnim situacijama. Ako imaš oči koje vide i uši koje čuju, Bog ti govori i ohrabruje te!

Tijekom našega bračnog puta, upoznali smo mnoge prijatelje i imali razna iskustva – sve je to dio mozaika našega života. Zagledani u taj mozaik, možemo vidjeti prekrasnu sliku koju je Gospodin stvorio u našem životu. Naša katolička vjera nam je inspiracija i vodič – ona je naš priručnik za sreću. Daje nam upute kako bismo živjeli bogatstvo života!

Ključne riječi:
brak Obitelj vjera

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja