Budi dio naše mreže

Ključna riječ: brak

Brak je avantura, poput odlaska u rat

Washington Post izvijestio je o istraživaču sa državnog sveučilišta Florida koji je proveo dva desetljeća proučavajući učinak molitvene molitve u odnosima. Riječ je o Franku Finchamu koji je želio znati ima li svakodnevna molitva usmjerena na blagoslov svojeg supružnika objektivne i mjerljive učinke.

Pet psiholoških prepreka koje vas sprječavaju u pronalasku supružnika

"Suvremenim je muškarcima i ženama teško pronaći način kako da se međusobno povežu. Istodobno, to je nevjerojatna prilika jer muškarci i žene nisu nikada mogli toliko uživati u svome zajedništvu. Da biste se izvukli iz ove poteškoće koja zahvaća naše odnose, postoji samo jedan način: kroz iskreni razgovor, izražavanje svojih strahova i suočavanje s nesporazumima", poručuje, između ostaloga, vlč. Geoffroy-Marie.

HALO, VELEČASNI! Što kad se roditelji miješaju u bračni život svoje djece?

Koliko je priprava za brak važna za buduće mladence? Govori li se na zaručničkom tečaju o izazovima bračnoga života? Mogu li roditelji utjecati na rastavu braka? Na ta i druga pitanja odgovarao je u petak u emisiji HKR-a "Halo, velečasni!" fra Roko Bedalov, župnik župe sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu.

Fra Mate Kolak: Deset savjeta da veze ne budu bezveze!

Brak je sakrament jer u njemu vidimo Gospodina Isusa Krista. On govori na usta supružnika. Mi smo slabi ljudi, ali Krist, koji se nikada ne mijenja, djeluje u sakramentu. On govori, jamči i pomaže. "Treba početi od Njega i graditi na Njemu, koji je stijena naše vjere i ljubavi", naglasio je fra Mate Kolak, govoreći o važnosti pripreme za brak.

Tomislav Ivančić: Zašto se muškarci danas ne žene?

"Muškarac u javnosti izgleda slobodan, miran, sretan, ali je u osami i tišini svoje sobe, svojega privatnog života, često potišten, osamljen, nesnalažljiv. On je strahovito ranjiv. On mora izgledati jak, snažan i borben, ali ispod te vanjske snage i maske čezne za pohvalom, za nekim tko će ga uhvatiti za ruku, dodirnuti mu dušu i reći mu da je dragocjen, da je poželjan i da je lijepo što postoji", piše Tomislav Ivančić u knjizi "Duhovno pomoći čovjeku" i naglašava kako je Bog stvorio muškarca da izvana zaštiti ženu, a ženu je stvorio da iznutra zaštiti muškarca.

FOTO Pogledajte kako je par proslavio 60 godina braka

Lucille i Marvin Stone koji su u braku od 1960. godine nedavno su dijamantnu godišnjicu braka proslavili fotografijama u originalnoj vjenčanici i odjelu s vjenčanja. Par poručuje kako je tajna njihova sretna i duga braka dobra komunikacija i slične životne vrijednosti.

1 2 3 6
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja