Budi dio naše mreže

Ključna riječ: brak

Fra Mate Kolak: Deset savjeta da veze ne budu bezveze!

Brak je sakrament jer u njemu vidimo Gospodina Isusa Krista. On govori na usta supružnika. Mi smo slabi ljudi, ali Krist, koji se nikada ne mijenja, djeluje u sakramentu. On govori, jamči i pomaže. "Treba početi od Njega i graditi na Njemu, koji je stijena naše vjere i ljubavi", naglasio je fra Mate Kolak, govoreći o važnosti pripreme za brak.

Tomislav Ivančić: Zašto se muškarci danas ne žene?

"Muškarac u javnosti izgleda slobodan, miran, sretan, ali je u osami i tišini svoje sobe, svojega privatnog života, često potišten, osamljen, nesnalažljiv. On je strahovito ranjiv. On mora izgledati jak, snažan i borben, ali ispod te vanjske snage i maske čezne za pohvalom, za nekim tko će ga uhvatiti za ruku, dodirnuti mu dušu i reći mu da je dragocjen, da je poželjan i da je lijepo što postoji", piše Tomislav Ivančić u knjizi "Duhovno pomoći čovjeku" i naglašava kako je Bog stvorio muškarca da izvana zaštiti ženu, a ženu je stvorio da iznutra zaštiti muškarca.

FOTO Pogledajte kako je par proslavio 60 godina braka

Lucille i Marvin Stone koji su u braku od 1960. godine nedavno su dijamantnu godišnjicu braka proslavili fotografijama u originalnoj vjenčanici i odjelu s vjenčanja. Par poručuje kako je tajna njihova sretna i duga braka dobra komunikacija i slične životne vrijednosti.

Bračna nevjera - kako dalje?

Preljub je bračna nevjera, odnosno oblik izvanbračnog seksa koji je kršenje bračnih obveza od strane jednog od supružnika, kaže Wikipedia. No, je li to baš tako?

Što može pomoći kada se međusobno optužujemo u bračnom odnosu ?

Bračni parovi današnjim načinom života vrlo često krizne situacije nastale izvan bračnog odnosa rješavaju međusobnim optuživanjem i osuđivanjem. U bračni odnos tada donose vlastite neizgovorene emocije straha, tuge, nemoći i ljutnje te ih projiciraju na svoga supruga ili suprugu, okrivljujući njega ili nju za svoje loše raspoloženje. Na ovaj način vanjska kriza neminovno „zarazi“ i bračni odnos. Takav bračni odnos postaje krhak, slab, nemoćan, odnosno takav da čini supružnike još nemoćnijima.

HKM-ova mreža ribara na Instagramu - gostuje don Damir Stojić

"HKM-ova mreža ribara na Instagramu" novi je projekt HKR-ovog voditeljskog dvojca Branimira Gubića i Joze Lukića koji će u utorak, 11. kolovoza, u 11 sati, ugostiti svećenika don Damira Stojića. Tema razgovora je brak i bračna ljubav.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja