Budi dio naše mreže

Ključna riječ: brak

Pozvani ste u bračno zajedništvo!

"Mnoge su stepenice ispred nas, al ne bojmo se jer gore je spas. Oluja se sprema, sve jače se diže, Gospodin zove da mu dođemo bliže. Brak je naš put, osmijeh sad na licu stoji, nek nas Božja ljubav dohvati i vodi."

Supružnici o braku neka uče od Krista

Kad donesemo odluku da svoj život podijelimo s drugom osobom, prije ili kasnije počinjemo otkrivati ​​stvari koje nam se na njima toliko ne sviđaju. Ponekad nam se mogu činiti čudnima ili ih je čak teško razumjeti. Provođenje više vremena kod kuće zbog pandemije može biti prilika za supružnike da se "prvi put ponovno sretnu". Nakon razdoblja karantene, zatvaranja ili socijalne izolacije, neki su mediji izvijestili o porastu napetosti, rivalstva i trvenja u obiteljima. Emocije su u mnogim domaćinstvima bile intenzivne. Neke stvari koje su prije mogle proći nezapaženo bile su jasnije izložene. 

Najljepši biblijski citati o ljubavi i braku

Neki bračni parovi ovih dana osjećaju napor ili financijski stres zbog višemjesečne karantene, a su neki budući supružnici morali odgoditi planove za vjenčanje. Ipak, među svim tim borbama i razočaranjima, bračni poziv je i dalje prekrasan i snažan.

Jednostavna i besplatna aktivnost koja će osnažiti vaš brak

"Tako više nisu dvoje, nego jedno tijelo. Što, dakle, Bog združi, čovjek neka ne rastavlja," (Mt 19,6). Tako bi trebalo biti, međutim, brojni brakovi pucaju, parovi se razdvajaju, dok je ponekad potrebno pronaći samo malo vremena za zajednička druženja. Svakodnevna šetnja možda je put do skladnijih odnosa u braku.

Brak je avantura, poput odlaska u rat

Washington Post izvijestio je o istraživaču sa državnog sveučilišta Florida koji je proveo dva desetljeća proučavajući učinak molitvene molitve u odnosima. Riječ je o Franku Finchamu koji je želio znati ima li svakodnevna molitva usmjerena na blagoslov svojeg supružnika objektivne i mjerljive učinke.

1 2 3 7
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja