Budi dio naše mreže

Ključna riječ: brak

Brak - sakrament za bolji život u dvoje

U Katoličkoj Crkvi brak ima posebno važno mjesto jer je on sakrament. No, što to znači, u kom smislu je brak sakrament, to baš svi i ne znaju.

Brak vam je u krizi? Obratite se bračno-obiteljskom savjetovalištu u vašoj biskupiji...

Gotovo svaki bračni par jednom naiđe na krizu u braku zbog raznoraznih problema. Tada jedan ili oba partnera počinju razmišljati o rastavi, o prekidu zajedničkoga života. To ne mora značiti da je ženidba sklopljena nevaljano i da je potrebno obraćanje Sudu za postupak proglašenja ništavosti ženidbe. Umjesto toga, bračni par se može obratiti nekom od crkvenih bračno-obiteljskih savjetovališta.

Žene, molite li za svoje muževe? Muževi, molite li za svoje žene?

Žene, vaša molitva za supruga nije način na koji tražite vlast nad njime. U stvari, to je upravo suprotno. To je stavljanje svih prava na vlast nad suprugom pred Boga i pouzdanje u Njegovu snagu da donese promijene u suprugu. Muževi, mudar suprug moli za svoju suprugu. On započinje moliti prije braka, čak i prije nego što ju je upoznao te se nastavlja moliti kroz svoj cijeli život. Niti jedna osoba nije toliko važna u njegovom životu i ona uvijek treba molitvu, iako ona to izričito ne traži.

Molitva za rasvjetljenje vlastitoga poziva

Otkrivanje životnoga poziva prava je avantura s Gospodinom! Ako još uvijek tražiš Božju volju za svoj život, pokušaj susresti Gospodina u molitvi i dopusti mu da ti On pokaže put kojim ti je ići.

Ove roditeljske lekcije naučio sam na teži način

Moramo naučiti opraštati roditeljima - i sebi - i pomoći svojoj djeci da čine isto. "Imam devetero djece u dobi od 8 do 28 godina i u jedinstvenoj sam poziciji učiti na pogreškama koje sam počinio sa starijom djecom te ih pokušati ih ispraviti s mlađom djecom." 

Kako ljubiti poput Krista u braku?

Brak zahtijeva ljubav koja nadilazi naša raspoloženja i emocije. Kako bismo ljubili potpuno i predano potrebno je ići prema izvoru te ljubavi, prema Kristu.

O ljubomori i posesivnosti u braku

Svibanjski webinar u II. ciklusu Obiteljskih četvrtaka putem Zoom platforme, kojega organiziraju Savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije, Institut za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.“ i Povjerenstvo za brak i obitelj osječkih dekanata, održan je na temu „Ljubomora i posesivnost u braku“. Temu su predstavile stručne suradnice Savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije Elizabeta Matuzović iz Osijeka i Suzana Matošević iz Slavonskog Broda.

1 2 3 8
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja