Budi dio naše mreže

Ključna riječ: brak

PADRE PIO Na prvom mjesto u pripremi za sakrament braka je molitva

Padre Pio, naravno, nije odobravao predbračne odnose i stoga je upozoravao: "Polako! Ne prelazite granicu, da ako vas Gospodin nije učinio jedno za drugo, ne biste kasnije trpjeli zbog toga". Svete su to riječi o kojima bi mladi, osobito danas, trebali razmišljati. Temelj koji je Padre Pio stavio na prvo mjesto u pripremi za sakrament braka bila je molitva.

Garčin: Proslavljeni bračni jubileji

Bračni jubilej, proslavili su na blagdan svetog Stjepana, bračni parovi iz Župe svetoga Mateja apostola i evanđelista u Garčinu. Na poziv župnika Tomislava Karavidovića odazvalo se osam bračnih parova koji su obnovili svoje bračne zavjete.

Što učiniti kad se razočarate u svoj brak?

Spomenuto razočaranje događa se svakom bračnom paru, u manjoj ili većoj mjeri. Jednog dana pogledate preko stola u svog supružnika (ili na mjesto gdje bi vaš supružnik trebao biti, a nije) i shvatite da je ljubav "nestala".

O ljubavi koja traje

Ako se muž i žena oslanjaju isključivo jedno na drugo u svojoj opskrbi ljubavlju, otkrit će da će se, poput baterije napunjenog mobitela, isprazniti. Ali ako je njihova ljubav ukorijenjena u Bogu, otkrit će da je njihova zaliha ljubavi neiscrpna.

Molitva za spas moga braka

Često sam uvjeren da mnoge stvari u braku radim iskreno i siguran sam da postupam ispravno, no koliko često zastanem i promotrim svoje reakcije, stavove, osjećaje? Koliko se često zapitam jesam li uistinu baš u svemu - u pravu?

Božji plan za tvoj brak

Zajednica muža i žene je sveta, kao i zajednica Krista i Crkve. Na križu Isus izlijeva svoj život za svoju Zaručnicu, a Crkva taj život prima. U žrtvi mise Crkva izlijeva svoj život koji joj je darovao Isus, a On taj život prima u svetoj Euharistiji. U braku, muž i žena umiru sebi i izlijevaju svoje živote za drugoga, i svaki od drugoga prima taj dar života.

1 2 3 14
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja