Budi dio naše mreže

Ključna riječ: brak

Savjeti za svete zaruke bl. Sandre Sabattini

Sandra Sabattini je strastveno živjela svoju vjeru unutar zaruka s Guidom Rossijem. Svrha stavljanja Krista u središte njihova odnosa bila je živjeti pustolovinu ljubavi i činiti to s autentičnošću i puninom. Ako i vi želite živjeti autentične zaruke, čitajte dalje kako biste saznali dio njihove priče i otkrili kako svoju vezu učiniti avanturističkim putovanjem prema pravoj ljubavi. 

HALO, VELEČASNI? Nemam djece; kažnjava li me Bog što nisam htjela brak?

Jesu li pobožne šale grijeh? Nisam nikad željela zajednički život, je li taj moj stav grijeh pa me Bog zato kažnjava i ne daje mi djecu? Na ova i druga pitanja u petak, 16. veljače u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" odgovarao je vlč. Damir Ocvirk, župnik Župe sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci.

Moramo imati zrelu prosudbu pri izboru osobe s kojom ulazimo u brak

Nalazimo se u Tjednu braka koji se obilježava u više hrvatskih biskupija. S obzirom na sve prisutnije neuspjehe u braku, u emisiji „S druge strane ogledala“ govorilo se o važnosti priprave za njega. Gošća emisije bila je logoterapeut i duhovni terapeut, voditeljica Centra za promicanje dobrobiti ranjivih osoba HKS-a dr. Anita Dučkić Sertić.

ARGUMENTI Brak i bračni izazovi

Crkva u veljači u znaku je obilježavanja Svjetskog dana braka i Tjedna braka te Dana života što je bio povod razgovoru o braku i bračnim izazovima u Argumentima u utorak 6. veljače. O sakramentalnosti i svetosti braka, izazovima i kušnjama u braku, ljepoti bračnog suživota te o rađanju i odgoju djece govorili su mons. Antun Sente, rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu, Danijel Katanović, voditelj seminara „Ljubav i poštovanje“ te Miro Spajić, suprug i otac petero djece.

Nova online radionica o talentima za (mlade) bračne parove!

„Jednomu dade pet talenata, drugomu dva, a trećemu jedan - svakomu po njegovoj sposobnosti.“ (Mt 25, 15) Znate li koji su vaši talenti? Kako ih koristite? Želite li znati više o njima i kako vam mogu pomoći u (bračnom i obiteljskom) životu?

50 godina bračne vjernosti Dore i Slava Petrunića

Bračni par Slavo i Dora Petrunić proslavili su 50. obljetnicu bračne vjernosti u sakramentu svete ženidbe u nedjelju 17. prosinca 2023. godine u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu za vrijeme misnog slavlja koje je za njih i njihovu obitelj predvodio mons. Antun Sente, ml., rektor Josipova svetišta.

1 2 3 19
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja