Budi dio naše mreže

Ključna riječ: brak

5 lekcija za svećenike od jednog supruga

"Kao supružnik sam mnogo toga naučio iz svjedočanstva i primjera odanih posvećenih muškaraca i žena. Ponizno bih volio i vama podijeliti pet lekcija koje sam naučio iz vlastitog braka i od onih brakova ljudi s kojima sam radio. Neka vam budu od pomoći u trenucima potrebe."

"Baka i djed servis" - zadovoljstvo ili opterećenje?

U situaciji kada oba roditelja rade, a djeca ne idu u vrtić, spas su djedovi i bake. "Baka i djed servis" blagodat je za roditelje, ali i za unuke. Kako na to gledaju bake i djedovi? Prenosimo tekst Hrvatskog društva bračnih i obiteljskih savjetovatelja, koji je svojevrsno malo istraživanje.

VIDEO Mladoženja iznenadio mladenku tijekom vjenčanja s najljepšom gestom

Na dan kad se ženio José Vitor Flach s logopedicom Cíntia Bonfante Pereira, želio je što više obogatiti taj svečani čin. Tako je domišljati mladoženja odlučio na ceremoniju pozvati neke dodatne posebne goste koji su potpuno preplavili osjećajima njegovu suprugu - i svakoga tko pogleda video s tog događanja.

Živjeti istinsku radost u braku znači ljubiti onako kao što Bog ljubi!

Ženidba, poput svakog drugog sakramenta, ima dvije dimenzije: božansku i ljudsku, naglasila je psihologinja Nikolina Essert te pojasnila kako putem bračnog sjedinjenja u "jedno tijelo" bračni drugovi ulaze u "veliko otajstvo" Božje ljubavi prema čovječanstvu - jedinstvo Krista i Crkve.

BRAČNA TERAPEUTKINJA Žene su sklone misliti da će im partner, ako ih dovoljno voli, čitati misli

"Muški i ženski mozak u dosta područja različito funkcioniraju. Žena je sklona svoje želje adresirati na partnera bez da mu to kaže misleći da će, ako je dovoljno voli, čitati njezine misli. Ženi se čini da ih je muž nekada znao čitati pa je sada odjednom zaboravio. Ako i kažemo našu želju, onda smo u još većem problemu jer smo jasno rekli, a on to nije izvršio. No on ne izvršava ako ne vidi smisao u tome, ako to ne drži značajnim, ako to njemu nema težinu koju ima nama", istaknula je liječnica i psihoterapeutkinja Asja Palinić Cvitanović govoreći o bračnim odnosima iz svoga bogatog iskustva rada s bračnim parovima.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja