Budi dio naše mreže

Ključna riječ: brak

Rastava se događa u svim onim odnosima u kojima smo mi ili drugi postali okorjeli i tvrdoglavi

"Stoga izazov današnjeg evanđelja nije samo brak i rastava. To je posao ispitivanja vlastitog srca. Isus me želi isprovocirati da zastanem i da imenujem mjesta svoje tvrdoće te postanem otvoren i spreman prihvatiti promjenu dopuštajući Bogu da nas mijenja. U konačnici, da moje srce učini po svome srcu", piše studentski kapelan vlč. Mario Žigman na društvenim mrežama.

FRA IVAN LOTAR Imam dojam da, dok pripravljam zaručnike za njihov najvažniji dan u životu, oni kao da "sjede na ušima"

"Zato je važno za dobar brak: zajedno moliti, razgovarati (o svemu!), zajednički planirati, nikomu ne dopuštati da se miješa, ako zapne - tražite pomoć: psihologa, svećenika, bračnog savjetovališta, nemojte sami. Brak nije, stoga, zajednica dvoje savršenih ljudi, nego zajednica dvoje nesavršenih, koji se trude onomu drugomu učiniti svaki dan savršenim", piše na svojem Facebook profilu fra Ivan Marija Lotar.

Posljednja bitka između Gospodina i vladavine Sotone vodit će se oko braka i obitelji

Poznato je da je sestra Lucija iz Fatime napisala pismo kardinalu Caffarri predviđajući da će se "posljednja bitka između Gospodina i vladavine Sotone voditi oko braka i obitelji." Kao što je sestra Lucija napisala o viziji Svete obitelji: "U vremenima kao što su ova, kad se obitelj često čini neshvaćenom u obliku u kojem ju je Bog uspostavio, a napadnuta je doktrinama koje su pogrešne i suprotne svrhama zbog kojih ju je božanski Stvoritelj ustanovio, zasigurno nam se Bog želio obratiti i podsjetiti nas na svrhu zbog koje je uspostavio obitelj u svijetu." Stoga nas u poruci iz Fatime Bog poziva da okrenemo oči prema Svetoj obitelji iz Nazareta, u kojoj se On odlučio roditi i rasti u milosti i stasu, kako bi nam ponudio uzor za nasljedovanje, dok naši koraci idu putem svog hodočašća u nebo.

Tečaj „Ljubav i poštovanje“ kao priprema za brak

Nemojte ponoviti pogrešku mnogih parova i ući u brak bez znanja o nekim temeljnim stvarima u odnosima. Unaprijed naučite što je vašem partneru važno, zašto funkcionira na taj način te kako možete postaviti snažne temelje za brak i podizanje obitelji u budućnosti.

Molitve za obitelj i brak te za poteškoće u braku

Molitva je ona koja čuva obitelj na okupu. Molitva je blagoslov bračnih supružnika te pomoć u krizama i bračnim nevoljama. Molite i vi koji trpite u braku. Donosimo molitve koje možete moliti zajedno sa svojom obitelji, ali i u raznim poteškoćama.

Slaveći misu u rodnom Trilju, nadbiskup Jozić potaknuo supružnike na prijateljski odnos koji umnaža ljubav

Apostolski nuncij u Bjelorusiji nadbiskup Ante Jozić posebno je istaknuo primjer jedne obitelji koju je susreo u Bjelorusiji u kojoj katolici teško žive. Naime, obitelj o kojoj je govorio, koja je pokušavala otići iz Bjelorusije i potražiti mirniji i sigurniji život u nekoj drugoj zemlji, odlučila je ostati u Bjelorusiji gdje želi, unatoč brojnim protivštinama, svjedočiti svoju katoličku vjeru.

Tko ne zapadne u krizu neće moći u svom odnosu ići naprijed! Kriza može biti dobra za brak!

Na početku svake veze postoji nepoljuljano povjerenje i uvjerenje: ako se dovoljno volimo, ići ćemo kroz život bez problema i kriza. Nasreću, to nije slučaj. Jer: Tko ne zapadne u krizu neće u svom odnosu moći ići naprijed. Naravno, nitko se ne veseli krizama. Ali bez kriza jednostavno nije moguće živjeti. Par koji se želi razvijati zato smije biti zahvalan za takve situacije. Donosimo sedam stepenica bračnoga odnosa koje vam mogu pomoći da bolje razumijete svoga supružnika!

Bračna ljubav je slika Božje ljubavi prema čovjeku

Svojim privolom partneri ne svjedoče samo svoju uzajamnu privrženost i volju za trajnim životnim zajedništvom, nego i prihvaćaju da je njihov brak i sakrament. To znači da je bračna ljubav slika Božje ljubavi prema čovjeku, znak njegova spasenjskog zahvata u korist čovjeku.

1 2 3 10
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja