Budi dio naše mreže

ZAGREB Unatoč održavanju nastave na daljinu, studenti HKS-a pomažu najugroženije!

"Molimo jedni za druge, ohrabrujmo jedni druge i služimo jedni drugima u ljubavi i odgovornosti", poručili su s Hrvatskoga katoličkog sveučilišta gdje se od danas, zbog opasnosti zaraze koronavirusom, nastavi izvodi na daljinu. Tom se pozivu na konkretan način odazvao Klub studenata sestrinstva "Nutrix" koji je korisnicima Hrvatske mreže za beskućnike poslao materijalnu donaciju kako bi se adekvatno zaštitili od širenja zaraze.

/ hk

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu od danas se također provodi nastava na daljinu prema već prije utvrđenome rasporedu u skladu s odlukom Vlade Republike Hrvatske i Civilnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja o obustavi nastave od ponedjeljka 16. ožujka u svim osnovnim i srednjim školama te visokim učilištima u Hrvatskoj na razdoblje od dva tjedna.

Budući da se Odluka o obustavi nastave, prema dopisu Ministarstva, odnosi isključivo na studente, na posao i dalje redovno dolaze nastavnici, stručno i administrativno osoblje, obavljajući svoje aktivnosti, prenosi Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

“Možda je nastava na daljinu, ali vi, naši studenti, ste uvijek s nama. Čak i onda kad imamo sastanak na dvorištu mislimo na Vas”, poručili su studentima Sveučilišta njihovi profesori prvoga radnog dana u Facebook objavi popraćenoj fotografijom na službenoj stranici Sveučilišta.

U ovome vremenu prilagodbe na drugačiji nastavni proces, uz susretljivost i strpljenje za nove životne okolnosti, nastale zbog širenja bolesti COVID-19, uzrokovane novim koronavirusom (SARS-CoV-2) u cijelome svijetu, Europi i Hrvatskoj, Sveučilište je za svoje studente te one kojima je podrška potrebna oformilo tim psihološke podrške (e-mail: psiholoskapodrska@unicath.hr) i tim za duhovnu podršku (e-mail: duhovnapodrska@unicath.hr).

Malo, ali od srca!

Studentima, nastavnicima i djelatnicima Sveučilišta riječ ohrabrenja i potpore uputili su rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić i sveučilišni kapelan vlč. Odilon Singbo.

“Molimo jedni za druge, ohrabrujmo jedni druge i služimo jedni drugima u ljubavi i odgovornosti”, istaknuli su.

Pozivu na služenje drugima u ljubavi i odgovornosti odazvali su se studentice i studenti s Odjela za sestrinstvo. Iako nisu fizički prisutni na Sveučilištu, to ih nije spriječilo da udruže svoje snage i u ovim teškim trenutcima pruže podršku najugroženijima.

Tako je Klub studenata sestrinstva “Nutrix” zajedno s predavačicom Vesnom Mijoč poslao paket donacija Hrvatskoj mreži za beskućnike kako bi se njihovi korisnici adekvatno mogli zaštiti od zaraze koronavirusom.

Uz poruku “Malo, ali od srca”, zaželjeli su svim korisnicima Hrvatske mreže za beskućnike mir i dobro.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja