Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vlc-odilon-singbo

Vlč. Singbo: Jesi li spreman za osobnu promjenu?

"Ovih dana se puno raspravlja o tome kako obnoviti razrušene zgrade i domove po Zagrebu i okolici. To je dobro. No, nadam se da mislimo i na našu Anamariju koja je – usuđujem se reći – dala svoju mladenački život za naš grad, za našu zemlju", istaknuo je u subotu kapelan Hrvatskog katoličkog sveučilišta vlč. Odilon Singbo predvodeći misno slavlje bez zajednice u kapelici HKS-a. Propovijed vlč. Odilona prenosimo u cijelosti.

Vlč. Odilon: Daj nam milost ići putem obraćenja, a ne osude; putem solidarnosti, a ne kritike!

"Misliš da si bez grijeha, jer postiš dva puta tjedno, jer daješ desetinu Crkvi, jer obavljaš razne pobožnosti, ali ono što se događa u tvojoj glavici protiv bližnjeg nije baš za pohvalu. Ovdje na zemlji – Isus jasno poručuje – svi smo grešnici na nekom području", istaknuo je kapelan Hrvatskog katoličkog sveučilišta vlč. Odilon Singbo predvodeći misno slavlje bez zajednice u kapelici HKS-a u ponedjeljak. Propovijed vlč. Odilona prenosimo u cijelosti.

Vlč. Odilon Singbo: Izađimo iz grobova navezanosti, ravnodušnosti, nevjere, sebičnosti i samodostatnosti!

"Vjera! Imamo li je zaista? Računamo li iskreno na Boga, ne samo u ovim burnim i potresnim vremenima, nego inače u našem životu? Ako je imamo, ni smrt, ni gubitak, ništa nas ne može strašiti, jer shvaćamo: Ovaj je život – unatoč svim našim unutarnjima željama i borbama za opstankom – zaista prolazan", istaknuo je kapelan Hrvatskog katoličkog sveučilišta vlč. Odilon Singbo predvodeći misno slavlje bez zajednice u kapelici HKS-a na Petu korizmenu nedjelju 29. ožujka. Propovijed vlč. Odilona prenosimo u cijelosti.

Vlč. Odilon: "U svim našim mukama bitno je ostati vjeran svojemu Prijatelju"

Uz petu korizmenu nedjelju donosimo ulomak iz knjige "Oluja će proći", čiji je autor Odilon-Gbènoukpo Singbo, svećenik Zagrebačke nadbiskupije i studentski kapelan na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, uz želju da Bog usliša molitve svih nas i od čovječanstva udalji COVID-19 virus i sve druge pošasti. 

Vlč. Singbo: Bog nas toliko ljubi, da nam nikakvo zlo ne želi!

Svakodnevno putem Hrvatske katoličke mreže prenosimo riječi, razmišljanja, nagovore i propovijedi sa svetih misa koje se izravno prenose iz brojnih crkvi i kapela posredstvom Facebook stranica i sve brojnijih YouTube kanala. Među prvima svojim studentima, djelatnicima i svima drugima to je omogućilo Hrvatsko katoličko sveučilište iz svoje kapele. Predvoditelj mise je vlč. Odilon Singbo, sveučilišni kapelan. Pročitajte što je poručio u četvrtak svima nama u ovim bremenitim danima nakon potresa u Zagrebu i trajanja opasnog virusa koji i dalje prijeti. Nagovor u nastavku objavljujemo u cijelosti:

Vlč. Odilon Singbo: Postanimo svjesni svoje grešnosti kojom smo ugrozili sebe i ovu zemlju koju nam je Bog dao

"Pozvani smo biti jako oprezni, posebno u ovo vrijeme kada unatoč raznim uputama ima onih koji su samouvjereni i nastavljaju u ime prerevne vjere banalizirati zdravstvene mjere i time ugrožavati ne samo jednog, nego više ljudi", istaknuo je kapelan Hrvatskog katoličkog sveučilišta vlč. Odilon Singbo predvodeći misno slavlje bez zajednice u kapelici HKS-a u subotu 21. ožujka. Propovijed vlč. Odilona prenosimo u cijelosti.

Kreće svakodnevni izravni prijenos mise iz kapele HKS-a!

Sveučilišni kapelan velečasni Odilon Singbo pozvao je članove akademske zajednice Hrvatskog katoličkog sveučilišta (HKS) i sve ljude dobre volje da se na blagdan svetog Josipa, u četvrtak, uključe putem svojim mobilnih telefona i kompjutora izravnim prijenosom u euharistijsko slavlje točno u podne na Youtube kanalu HKS-a.

ZAGREB Unatoč održavanju nastave na daljinu, studenti HKS-a pomažu najugroženije!

"Molimo jedni za druge, ohrabrujmo jedni druge i služimo jedni drugima u ljubavi i odgovornosti", poručili su s Hrvatskoga katoličkog sveučilišta gdje se od danas, zbog opasnosti zaraze koronavirusom, nastavi izvodi na daljinu. Tom se pozivu na konkretan način odazvao Klub studenata sestrinstva "Nutrix" koji je korisnicima Hrvatske mreže za beskućnike poslao materijalnu donaciju kako bi se adekvatno zaštitili od širenja zaraze.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja