Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vlc-odilon-singbo

Vlč. Odilon Singbo: Palma – paradoks Božje pobjede

Donosimo afričko (teološko) viđenje Cvjetnice iz pera vlč. Odilona Singboa, podrijetlom iz Benina, Afrike. Inače, vlč. Singbo sveučilišni je profesor na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu.

„Oluja će proći, a Bog ostaje zauvijek”

„Oluja će proći, a Bog ostaje zauvijek”, riječi su bl. Alojzija Stepinca koje su se duboko usjekle u sjećanju vlč. Odilona Singboa, a prisjetio ih se i gostujući u srijedu navečer u HKR-ovoj emisiji 'Pod križem'. Urednik emisije bio je vlč. Nikola Jurković.

VIDEO "Isusove riječi 'Besplatno primiste, besplatno dajte!' moraju vrijediti u svakom trenutku našeg života"

"Istaknuo bih jedno pitanje: Za koga ili što trošim svoj život? Za koga ja živim ovaj svoj život, osim za Boga? Postoji li netko kojem ja svoje vrijeme ili talente dajem besplatno? Ako ja kao svećenik ne živim za narod, promašio sam svoj poziv. Ako muž ne živi za ženu i djecu, debelo je promašio svoj život i obrnuto", poručuje vlč. dr. sc. Odilon Singbo u videu koji je objavila zajednica Nanovo rođeni.

Od čiste i uredne kuće važnije je čisto srce na koje Gospodin čeka u ispovijedi

Od čiste i uredne kuće važnije je čisto srce i zato se brojni vjernici mire s Bogom u sakramentu ispovijedi. Koliko često bi se vjernik trebao ispovijedati? Zašto nije dovoljno osobno se pokajati i u osobnom razgovoru s Bogom ispovjediti grijehe, već je potreban sakrament? Što ako na ispovijedi neki grijeh zaboravimo ili se previše sramimo da bismo ga ispovjedili? Na ta i druga pitanja odgovarali su gosti: vlč. Odilon Singbo, don Mihovil Kurkut, SDB, i vlč. Branimir Budinski.

HKS u novu akademsku godinu s novim sveučilišnim kapelanom

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije izvijestio je u ponedjeljak, 19. srpnja 2021. da je u Zagrebačkoj nadbiskupiji, odlukom zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića došlo do imenovanja, razrješenja i premještaja svećenika.

Zaposlenici i suradnici HKS-a hodočastili u Mariju Bistricu

Zaposlenici i vanjski suradnici Hrvatskoga katoličkog sveučilišta hodočastili su u ponedjeljak 12. srpnja u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke sa svojim obiteljima. Hodočastili su u zahvalu Nebeskoj Majci za 15 godina postojanja i djelovanja HKS-a te za zajedničku molitvu za potrebe svoje sveučilišne zajednice.

Evanđeoske mrvice za unutarnju ekologiju - knjiga mjeseca u Kršćanskoj sadašnjosti

Nemam vremena, “Trebam luđaka”, reče mudrac, Nema odgađanja, Pazi na ime koje nosiš,  Ne boj se, Humor starosti – naslovi su to evanđeoskih mrvica iz pera mladog afričkog svećenika Odilona-Gbènoukpoa Singboa. Mnoštvo takvih mrvica, kako je skromno nazvao svoja kratka, ali duboka i duhovna promišljanja, sabrao je na 275 stranica u knjigu pod naslovom Evanđeoske mrvice za unutarnju ekologiju, u izdanju Kršćanske sadašnjosti i Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Upravo tu knjigu ovoga mjeseca KS izdvaja kao Knjigu mjeseca u svojim knjižarama i web knjižari, uz popust od 30 % (84 kn umjesto 120 kn).

Druga obitelj mi je DUHOS; svi imamo isti cilj to je Isus i snagu Duha Svetoga

Bio je član DUHOS-a u Osijeku i bio je sve ono što je i svaki dan, ali dolaskom i gostovanjem vlč. Odilona Singboa malo se ipak sve to promijenilo. Kao završeni profesor likovne kulture Antonio Rendulić je portretirao dragog gosta iz Zagreba i Benina, fotografirali su ih zajedno, ta objava je 'obišla svijet' što je bio dovoljan razlog da ovog umjetnika predstavimo i čitateljima Hrvatske katoličke mreže. Ovako nam je posvjedočio: "Puno ljudi, kada me vidi u DUHOS bendu, priđe mi i pita me: 'Kako možeš slaviti ako si u kolicima?' Ja im kažem: 'Pa ne znam. Isus zna."

Vlč. Singbo: „Kušnja nas jača“

Ciklus korizmene duhovne obnove četvrtkom „Vjera u vremenima kušnja“ u svetištu Majke Božje Remetske nastavljen je 11. ožujka misom i predavanjem vlč. Odilona Singboa o temi „Kušnja nas jača“.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja