Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vlc-odilon-singbo

HKS u novu akademsku godinu s novim sveučilišnim kapelanom

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije izvijestio je u ponedjeljak, 19. srpnja 2021. da je u Zagrebačkoj nadbiskupiji, odlukom zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića došlo do imenovanja, razrješenja i premještaja svećenika.

Zaposlenici i suradnici HKS-a hodočastili u Mariju Bistricu

Zaposlenici i vanjski suradnici Hrvatskoga katoličkog sveučilišta hodočastili su u ponedjeljak 12. srpnja u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke sa svojim obiteljima. Hodočastili su u zahvalu Nebeskoj Majci za 15 godina postojanja i djelovanja HKS-a te za zajedničku molitvu za potrebe svoje sveučilišne zajednice.

Evanđeoske mrvice za unutarnju ekologiju - knjiga mjeseca u Kršćanskoj sadašnjosti

Nemam vremena, “Trebam luđaka”, reče mudrac, Nema odgađanja, Pazi na ime koje nosiš,  Ne boj se, Humor starosti – naslovi su to evanđeoskih mrvica iz pera mladog afričkog svećenika Odilona-Gbènoukpoa Singboa. Mnoštvo takvih mrvica, kako je skromno nazvao svoja kratka, ali duboka i duhovna promišljanja, sabrao je na 275 stranica u knjigu pod naslovom Evanđeoske mrvice za unutarnju ekologiju, u izdanju Kršćanske sadašnjosti i Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Upravo tu knjigu ovoga mjeseca KS izdvaja kao Knjigu mjeseca u svojim knjižarama i web knjižari, uz popust od 30 % (84 kn umjesto 120 kn).

Druga obitelj mi je DUHOS; svi imamo isti cilj to je Isus i snagu Duha Svetoga

Bio je član DUHOS-a u Osijeku i bio je sve ono što je i svaki dan, ali dolaskom i gostovanjem vlč. Odilona Singboa malo se ipak sve to promijenilo. Kao završeni profesor likovne kulture Antonio Rendulić je portretirao dragog gosta iz Zagreba i Benina, fotografirali su ih zajedno, ta objava je 'obišla svijet' što je bio dovoljan razlog da ovog umjetnika predstavimo i čitateljima Hrvatske katoličke mreže. Ovako nam je posvjedočio: "Puno ljudi, kada me vidi u DUHOS bendu, priđe mi i pita me: 'Kako možeš slaviti ako si u kolicima?' Ja im kažem: 'Pa ne znam. Isus zna."

Vlč. Singbo: „Kušnja nas jača“

Ciklus korizmene duhovne obnove četvrtkom „Vjera u vremenima kušnja“ u svetištu Majke Božje Remetske nastavljen je 11. ožujka misom i predavanjem vlč. Odilona Singboa o temi „Kušnja nas jača“.

Molitva krunice studenata Hrvatskoga katoličkog sveučilišta na HKR-u

Studenti Hrvatskoga katoličkog sveučilišta iz Zagreba ovih su dana, podijeljeni u dvije skupine, sudjelovali u snimanju molitve krunice Hrvatskoga katoličkog radija. Poštujući epidemiološke mjere, njih desetak je, uz studentskog kapelana HKS-a vlč. Odilona Singboa, molilo dvije pobožnosti: Žalosna otajstva i Krunicu Božjeg milosrđa.

Početak korizme: "Vrati se Bogu! Odluči se za ono bitno!"

Korizma kao vrijeme priprave za otajstvo Uskrsa označava dublje pronicanje u ono što Uskrs doista jest, u čemu se temelji. U posljednjim trenutcima života, prije nego što će predati duh Ocu, Isus je rekao: »Dovršeno je!« (Iv 19, 30). Papa Franjo te riječi govoreći da je „djelo spasenja dovršeno, da sva Pisma nalaze svoje ispunjenje u ljubavi Krista, žrtvovanog Jaganjca. Isus je, svojom žrtvom, pretvorio najveću nepravdu u najveću ljubav.“ Tijekom korizme kao svojevrsnoga duhovnog poslanja, poziva, imamo priliku iznova promišljati, dozrijevati u ljudskosti i povjerenju u Boga.

Ostvarene skromne želje 860 djece u Beninu

S drugog kraja svijeta došla nam je priča o djeci koja za Božić priželjkuju samo ručak, bočicu soka i nekoliko bombona. Ispričana iz prve ruke od strane vlč. Odilona Singboa, u medijskom eteru Hrvatskog katoličkog radija, priča o ovoj djeci, njihovoj jednostavnosti i skromnosti, dotakla je mnoga ljudska srca i svjetlo dobrote u njima počelo je jače sjati.

Stručnjaci s HKS-a o medicinskim i moralnim aspektima cjepiva protiv covida-19

Cjepiva protiv COVID-19: kakva sve postoje i koje su razlike među njima, zašto su otkrivena tako brzo te se ubrzano odobravaju, hoće li izmijeniti našu DNK, sadrže li stanice pobačenih fetusa i je li ih, stoga, moralno koristiti? Na ova i druga pitanja odgovore su dali predavači s Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja