Budi dio naše mreže

Ključna riječ: hks

Ova pandemija iznjedrila je ono najbolje i ono najgore u čovjeku

Ova je pandemija iznjedrila u pojedinim situacijama ono najbolje od nas, no nažalost u određenim situacijama i ono najgore. S jedne strane svjedočimo nesebičnom sebedarju medicinskog i zdravstvenog osoblja, dok s druge strane građani diljem svijeta prosvjeduju protiv epidemioloških mjera, a pojedine bogatije države za sebe rezerviravaju prekomjerne doze cjepiva, ostavljajući druge, siromašnije, bez mogućnosti nabave za svoje stanovništvo.

Prva online obrana diplomskog rada na HKS-u

Nikolina Solić, studentica II. godine diplomskog sveučilišnog studija povijesti na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, prva je magistra povijesti koja je u ponedjeljak 5. svibnja obranila diplomski rad "Djelovanje dobrotvornog društva Zaštitnice djevojaka u razdoblju od1929. - 1947." putem platforme Microsoft Teams.

U Europi ostaje civilizacija koja je proživjela svoje najljepše dane

Pitam se hoće li nam ova nepogoda pružiti priliku da spoznamo svoju malu ulogu u velikom svemiru Božjeg stvorenja? Većina virusa koji su prešli na čovjeka u posljednjih nekoliko desetljeća upravo su posljedica ljudske invazije prirodnih staništa u gramzivoj potrazi za resursima", piše dr. sc. Krešimir Vuković.

Pojam socijalne ili društvene distance u vrijeme pandemije

Cor Cordi Hrvatskog katoličkog sveučilišta donosi članak više predavačice na HKS-u Antonije Hreščan "Pojam socijalne ili društvene distance u vrijeme pandemije". "S različitih strana čujemo poticaje da ne samo da ne trebamo držati socijalnu distancu, već i da je uopće ne trebamo tako zvati. Pojam društvena udaljenost mnogi smatraju prikladnijim, a ono čega se trebamo pridržavati jest fizička udaljenost ili razmak", poručila je u svome članku Hreščan.

Vlč. Singbo: Kristovska kultura grana je na kojoj sjedi Europa

Korizmeno vrijeme u Hrvatskoj nije od Domovinskoga rata bilo praćeno snažnijim kušnjama. Sugovornika ususret najvećem kršćanskom blagdanu Uskrsu uredništvo Vijenca pronašlo je u sveučilišnom kapelanu na Hrvatskom katoličkom sveučilištu Odilonu-Gbènoupkou Singbou, rođenom 4. siječnja 1980. u beninskom mjestašcu Hondja, nekad najboljem studentu Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta, koji je uz teološko znanje odavno usavršio i hrvatski jezik. Unatoč potresu u glavnom hrvatskom gradu, globalnoj pandemiji koronavirusa, izostanku misnih slavlja s narodom u crkvama, Odilon je promišljao znakove i izazove vremena, dublje od puke egzistencijalne potrebe za tjelesnim funkcioniranjem u turobnom dobu, kada isplivavaju na površinu problemi koje isključivo snažan duh može prebroditi.

HKS-ov "Kompas" od sada i u elektroničkom obliku

Nedugo nakon što je objavljen drugi broj studentskoga lista Hrvatskoga katoličkog sveučilišta Kompas, svi dosadašnji brojevi mogu se pročitati i u elektroničkom obliku na mrežnoj stranici HKS-a.

KORONAVIRUS Nova rubrika na mrežnim stranicama HKS-a "Cor Cordi"

Hrvatsko katoličko sveučilište započelo je s redovnim objavljivanjima tekstova u novoj rubrici Cor Cordi (Od srca srcu) čiji su autori sveučilišni nastavnici i djelatnici HKS-a, koji u ovoj novonastaloj situaciji s koronavirusom daju svoje stručno i znanstveno utemeljeno mišljenje iz različitih područja. Riječ uredništva, koje čine rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić, predavači doc. dr. sc. Krunoslav Novak i dr. sc. Anto Mikić, sveučilišni kapelan dr. sc. Odilon Singbo i voditeljica Ureda za odnos s javnošću Suzana Obrovac Lipar, prof., prenosimo u cijelosti.

Vlč. Odilon Singbo: Postanimo svjesni svoje grešnosti kojom smo ugrozili sebe i ovu zemlju koju nam je Bog dao

"Pozvani smo biti jako oprezni, posebno u ovo vrijeme kada unatoč raznim uputama ima onih koji su samouvjereni i nastavljaju u ime prerevne vjere banalizirati zdravstvene mjere i time ugrožavati ne samo jednog, nego više ljudi", istaknuo je kapelan Hrvatskog katoličkog sveučilišta vlč. Odilon Singbo predvodeći misno slavlje bez zajednice u kapelici HKS-a u subotu 21. ožujka. Propovijed vlč. Odilona prenosimo u cijelosti.

Prvi dan online nastave na HKS-u

Odlukom Vlade Republike Hrvatske o zatvaranju vrtića, osnovnih i srednjih škola te fakulteta, došlo je do alternativnog oblika izvođenja nastave kako se akademska godina ne bi prekidala. Nastava za niže razrede osnovne škole izvodit će se prijenosom putem Trećeg programa HRT-a, dok će se nastava za više razrede osnovne škole, srednju školu i fakultete izvoditi online, u obliku internetske nastave na daljinu putem računala od doma.

ZAGREB Unatoč održavanju nastave na daljinu, studenti HKS-a pomažu najugroženije!

"Molimo jedni za druge, ohrabrujmo jedni druge i služimo jedni drugima u ljubavi i odgovornosti", poručili su s Hrvatskoga katoličkog sveučilišta gdje se od danas, zbog opasnosti zaraze koronavirusom, nastavi izvodi na daljinu. Tom se pozivu na konkretan način odazvao Klub studenata sestrinstva "Nutrix" koji je korisnicima Hrvatske mreže za beskućnike poslao materijalnu donaciju kako bi se adekvatno zaštitili od širenja zaraze.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja