Budi dio naše mreže

Ključna riječ: hrvatsko-katolicko-sveuciliste

Rektor Tanjić: "Studenti HKS-a su izvor naše radosti, zahvalnosti i nade"

"Nadam se da ćemo se unutar naše Nadbiskupije i društva nastaviti razvijati s Božjom pomoći. Treba zadržati nutarnju poniznost, a opet treba biti odlučan i razvijati se. Imamo planove na području studija, na području daljnjeg razvoja društvene odgovornosti i djelovanja te na području znanosti", rekao je rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić u utorak 23. lipnja u emisiji "Aktualno" Hrvatskoga katoličkog radija te predstavio dosadašnji rad, ali i buduće planove u djelovanju HKS-a u povodu novog rektorskog mandata.

Pet godina od Papina poziva za brigu o zajedničkom domu - Gdje smo sada?

Hrvatsko katoličko sveučilište organizira online konferenciju 22. svibnja na temu enciklike pape Franje "Laudato si’ – O brizi za zajednički dom", u kojoj će se zajedno s međunarodnim stručnjacima promišljati o tome kako smo odgovorili na ovaj Papin hitan poziv o brizi za naš zajednički dom.

Podcast, live i like - Pandemija kao razdoblje nadahnuća za online evangelizaciju

"Tijekom Korizme 2020. i s početkom pandemije, povećao se i broj prijenosa svetih misa, što je uspješno organiziralo i naše Sveučilište, a neki su akteri preuzeli su i uloge blogera, YouTubera, livera, podcastera i sl. Zahvaljujući tome, uspjeli su doseći brojnu publiku, prvenstveno onu mlađu, što predstavlja značajanu mijenu jer online okruženje postaje prostor za svakodnevnu evangelizaciju, koja omogućava intenzivnu stvarnu i simboličku interakciju s mladima", piše poslijedoktorandica na Odjelu za sociologiju HKS-a dr. sc. Miriam Mary Brgles.

Prva online obrana diplomskog rada na HKS-u

Nikolina Solić, studentica II. godine diplomskog sveučilišnog studija povijesti na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, prva je magistra povijesti koja je u ponedjeljak 5. svibnja obranila diplomski rad "Djelovanje dobrotvornog društva Zaštitnice djevojaka u razdoblju od1929. - 1947." putem platforme Microsoft Teams.

U Europi ostaje civilizacija koja je proživjela svoje najljepše dane

Pitam se hoće li nam ova nepogoda pružiti priliku da spoznamo svoju malu ulogu u velikom svemiru Božjeg stvorenja? Većina virusa koji su prešli na čovjeka u posljednjih nekoliko desetljeća upravo su posljedica ljudske invazije prirodnih staništa u gramzivoj potrazi za resursima", piše dr. sc. Krešimir Vuković.

Pojam socijalne ili društvene distance u vrijeme pandemije

Cor Cordi Hrvatskog katoličkog sveučilišta donosi članak više predavačice na HKS-u Antonije Hreščan "Pojam socijalne ili društvene distance u vrijeme pandemije". "S različitih strana čujemo poticaje da ne samo da ne trebamo držati socijalnu distancu, već i da je uopće ne trebamo tako zvati. Pojam društvena udaljenost mnogi smatraju prikladnijim, a ono čega se trebamo pridržavati jest fizička udaljenost ili razmak", poručila je u svome članku Hreščan.

HKS-ov "Kompas" od sada i u elektroničkom obliku

Nedugo nakon što je objavljen drugi broj studentskoga lista Hrvatskoga katoličkog sveučilišta Kompas, svi dosadašnji brojevi mogu se pročitati i u elektroničkom obliku na mrežnoj stranici HKS-a.

VIDEO: Studenti HKS-a poručili: Jači smo od straha, otporniji od bolesti!

Psihozbor, pjevački zbor Odjela za psihologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta snimio je spot i poručio svojim kolegama i zaposlenicima Sveučilišta: "U ova izazovna vremena, kada vlada nesigurnost i zabrinutost, želimo vas podsjetiti da smo jači od straha otporniji od bolesti, u vjeri nepobjedivi!"

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja