Budi dio naše mreže

Ključna riječ: hrvatsko-katolicko-sveuciliste

Pet godina od Papina poziva za brigu o zajedničkom domu - Gdje smo sada?

Hrvatsko katoličko sveučilište organizira online konferenciju 22. svibnja na temu enciklike pape Franje "Laudato si’ – O brizi za zajednički dom", u kojoj će se zajedno s međunarodnim stručnjacima promišljati o tome kako smo odgovorili na ovaj Papin hitan poziv o brizi za naš zajednički dom.

Podcast, live i like - Pandemija kao razdoblje nadahnuća za online evangelizaciju

"Tijekom Korizme 2020. i s početkom pandemije, povećao se i broj prijenosa svetih misa, što je uspješno organiziralo i naše Sveučilište, a neki su akteri preuzeli su i uloge blogera, YouTubera, livera, podcastera i sl. Zahvaljujući tome, uspjeli su doseći brojnu publiku, prvenstveno onu mlađu, što predstavlja značajanu mijenu jer online okruženje postaje prostor za svakodnevnu evangelizaciju, koja omogućava intenzivnu stvarnu i simboličku interakciju s mladima", piše poslijedoktorandica na Odjelu za sociologiju HKS-a dr. sc. Miriam Mary Brgles.

Prva online obrana diplomskog rada na HKS-u

Nikolina Solić, studentica II. godine diplomskog sveučilišnog studija povijesti na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, prva je magistra povijesti koja je u ponedjeljak 5. svibnja obranila diplomski rad "Djelovanje dobrotvornog društva Zaštitnice djevojaka u razdoblju od1929. - 1947." putem platforme Microsoft Teams.

U Europi ostaje civilizacija koja je proživjela svoje najljepše dane

Pitam se hoće li nam ova nepogoda pružiti priliku da spoznamo svoju malu ulogu u velikom svemiru Božjeg stvorenja? Većina virusa koji su prešli na čovjeka u posljednjih nekoliko desetljeća upravo su posljedica ljudske invazije prirodnih staništa u gramzivoj potrazi za resursima", piše dr. sc. Krešimir Vuković.

Pojam socijalne ili društvene distance u vrijeme pandemije

Cor Cordi Hrvatskog katoličkog sveučilišta donosi članak više predavačice na HKS-u Antonije Hreščan "Pojam socijalne ili društvene distance u vrijeme pandemije". "S različitih strana čujemo poticaje da ne samo da ne trebamo držati socijalnu distancu, već i da je uopće ne trebamo tako zvati. Pojam društvena udaljenost mnogi smatraju prikladnijim, a ono čega se trebamo pridržavati jest fizička udaljenost ili razmak", poručila je u svome članku Hreščan.

HKS-ov "Kompas" od sada i u elektroničkom obliku

Nedugo nakon što je objavljen drugi broj studentskoga lista Hrvatskoga katoličkog sveučilišta Kompas, svi dosadašnji brojevi mogu se pročitati i u elektroničkom obliku na mrežnoj stranici HKS-a.

VIDEO: Studenti HKS-a poručili: Jači smo od straha, otporniji od bolesti!

Psihozbor, pjevački zbor Odjela za psihologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta snimio je spot i poručio svojim kolegama i zaposlenicima Sveučilišta: "U ova izazovna vremena, kada vlada nesigurnost i zabrinutost, želimo vas podsjetiti da smo jači od straha otporniji od bolesti, u vjeri nepobjedivi!"

KORONAVIRUS Nova rubrika na mrežnim stranicama HKS-a "Cor Cordi"

Hrvatsko katoličko sveučilište započelo je s redovnim objavljivanjima tekstova u novoj rubrici Cor Cordi (Od srca srcu) čiji su autori sveučilišni nastavnici i djelatnici HKS-a, koji u ovoj novonastaloj situaciji s koronavirusom daju svoje stručno i znanstveno utemeljeno mišljenje iz različitih područja. Riječ uredništva, koje čine rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić, predavači doc. dr. sc. Krunoslav Novak i dr. sc. Anto Mikić, sveučilišni kapelan dr. sc. Odilon Singbo i voditeljica Ureda za odnos s javnošću Suzana Obrovac Lipar, prof., prenosimo u cijelosti.

ZAGREB Unatoč održavanju nastave na daljinu, studenti HKS-a pomažu najugroženije!

"Molimo jedni za druge, ohrabrujmo jedni druge i služimo jedni drugima u ljubavi i odgovornosti", poručili su s Hrvatskoga katoličkog sveučilišta gdje se od danas, zbog opasnosti zaraze koronavirusom, nastavi izvodi na daljinu. Tom se pozivu na konkretan način odazvao Klub studenata sestrinstva "Nutrix" koji je korisnicima Hrvatske mreže za beskućnike poslao materijalnu donaciju kako bi se adekvatno zaštitili od širenja zaraze.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja