Budi dio naše mreže

Ključna riječ: hrvatsko-katolicko-sveuciliste

Volonteri HKS-a: "I malim koracima možemo poboljšati nečiji dan!"

Vrijeme došašća nudi posebnu priliku da darujemo sebe drugima. Iako je ovo došašće možda izazovnije te treba ponekad biti kreativan u načinima služenja, mladi volonteri Hrvatskog katoličkog sveučilišta su se dobro snašli i odlučili pomoći štićenicima Caritasove kuće za djecu s tjelesnim i mentalnim oštećenjem "Bl. Alojzije Stepinac" u Brezovici. Kako, saznajte u tekstu!

Ova pandemija iznjedrila je ono najbolje i ono najgore u čovjeku

Ova je pandemija iznjedrila u pojedinim situacijama ono najbolje od nas, no nažalost u određenim situacijama i ono najgore. S jedne strane svjedočimo nesebičnom sebedarju medicinskog i zdravstvenog osoblja, dok s druge strane građani diljem svijeta prosvjeduju protiv epidemioloških mjera, a pojedine bogatije države za sebe rezerviravaju prekomjerne doze cjepiva, ostavljajući druge, siromašnije, bez mogućnosti nabave za svoje stanovništvo.

HKS dodjeljuje 16 stipendija – "Nikada nije bilo lako biti student, a osobito u ovim kriznim vremenima"

"Potičem sve redovite studente koji ispunjavaju uvjete navedene u Natječaju da se prijave jer je Hrvatsko katoličko sveučilište oduvijek bilo socijalno osjetljivo, poticalo svoje studente na izvrsnost te cijenilo njihove vrhunske sportske rezultate", rekao je rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić, koje će u akademskoj godini 2020./2021. dodijeliti šesnaest stipendija za redovite studente Sveučilišta.

FOTO Svečano obilježen početak akademske godine na Hrvatskom katoličkom sveučilištu

"Pandemija koronavirusa označila je godinu 2020. To ste na jedinstven način iskusili vi, brucošice i brucoši, završavajući srednju školu, polažući maturu i upisujući se na fakultete. Pandemija je postala naša svakidašnjica, karakterizira sva područja našega života, od javnoga do privatnog, od gospodarskoga do društvenog. Prisiljava nas na novi način ponašanja, tako i susret u ovom obliku je nešto novo, što nismo mogli predvidjeti. Međutim, temeljna poruka Evanđelja na koju nas Isus neprestano poziva jest da se zlo može pobijediti samo dobrim", poručio je kardinal Josip Bozanić na početku nove akademske godine studenticama i studentima Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.

Vlč. Odilon Singbo: "Gdje naizgled obiluje katastrofa, tamo ujedno još više obiluje Božja milost i blizina"

"Mislim da nas ovo vrijeme posebno poziva na ponovno otkrivanje ljepote Božje Riječi. Ponekad u žurbi, oko ovoga ili onoga, mislimo da imamo cijeli život i cijeli svijet pred sobom. No, ovo nas iskustvo vraća na temelje. Prvi i osnovni način kako pobijediti strah je primiti se Božje Riječi, pogotovo Evanđelja. Na posebna način možemo istaknuti Evanđelje po Luki u kojem je naglašena vrijednost i ljepota sadašnjega vremena", rekao je studentski kapelan Hrvatskoga katoličkog sveučilišta vlč. Odilon Singbo u emisiji "Budimo mladi" Hrvatskoga katoličkog radija, uputivši mladima konkretne savjete koji im mogu pomoći u nošenju s neizvjesnostima ovoga vremena.

Rektor Tanjić: "Studenti HKS-a su izvor naše radosti, zahvalnosti i nade"

"Nadam se da ćemo se unutar naše Nadbiskupije i društva nastaviti razvijati s Božjom pomoći. Treba zadržati nutarnju poniznost, a opet treba biti odlučan i razvijati se. Imamo planove na području studija, na području daljnjeg razvoja društvene odgovornosti i djelovanja te na području znanosti", rekao je rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić u utorak 23. lipnja u emisiji "Aktualno" Hrvatskoga katoličkog radija te predstavio dosadašnji rad, ali i buduće planove u djelovanju HKS-a u povodu novog rektorskog mandata.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja