Budi dio naše mreže

Ključna riječ: hrvatsko-katolicko-sveuciliste

Obilježen Dan Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu

Dan Hrvatskog katoličkog sveučilišta svečano je obilježen u četvrtak, 1. lipnja, euharistijom u Sveučilišnoj kapeli i središnjim svečanim akademskim činom u Velikoj dvorani HKS-a u Zagrebu. Tom su prilikom dodijeljene Rektorove nagrade, a 'Lectio magistralis' održao je glavni tajnik Biskupske sinode kardinal Mario Grech.

Obilježavanje „57. Svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija“ na HKS-u

Odbor za sredstva društvenih komunikacija Hrvatske biskupske konferencije, Odjel za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Hrvatsko društvo katoličkih novinara obilježit će u ponedjeljak 22. svibnja 2023. godine u 11 sati na Hrvatskom katoličkom sveučilištu „57. Svjetski dan sredstava društvenih komunikacija“.

Hrvatsko katoličko sveučilište obilježava tjedan Laudato si'

Od 14 pa sve do 19 sati trajat će humanitarni buvljak rabljene odjeće i obuće za osobe oboljele od leukemije i limfoma. Također, u 16 sati organizirana je eko-radionica izrade torbi, a na nju, ističu organizatori, možete ponijeti stare majice.

Program "Borba za duše" održan na Hrvatskom katoličkom sveučilištu

Program „Borba za duše“ o komunističkim progonima u Mađarskoj i u Hrvatskoj, u zajedničkoj organizaciji Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, Veleposlanstva Mađarske i Instituta Liszt – Mađarskog kulturnog centara u Zagrebu, održan je u četvrtak 16. ožujka na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, gdje je otvorena i istoimena izložba.

Predstavljanje zbornika „Demokršćanstvo: izvori, postignuća i perspektive“

Predstavljanje zbornika „Demokršćanstvo: izvori, postignuća i perspektive“ objavljenog u suizdanju Glasa Koncila i Hrvatskog katoličkog sveučilišta održat će se u petak, 20. siječnja, s početkom u 11 sati u dvorani „Blaženi Alojzije kard. Stepinac” na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. U zborniku su objavljeni radovi predstavljeni na istoimenom znanstveno-stručnom skupu održanom u listopadu 2021. godine.

Posjet Usori: "Ako Bog da, za Sve Svete"

"Tamo gdje dan započinje i završava zvukom šargije, a dvorištima se širi miris domaće rakije, nalazi se Općina Usora". Tim riječima svoju reportažu o Općini Usora, točnije o proslavama župnih patrona na tom području, počinje Magdalena Bilkić, studentica druge godine diplomskog studija Interkulturalne komunikacije i novinarstva na Hrvatskome katoličkom sveučilištu.

1 2 3 6
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja