Budi dio naše mreže

Nakon što je savladala prirodnu prepreku s društvom je nastavila uspon na Petrovu goru. Priznala je i da se začudila kakav je teren i koliki put prevalila s prijateljicama.

/ dp

Udruga Magis koju su osnovali isusovci i laici usmjerena je druženju s mladima u netaknutoj prirodi kao i eksperimentima na području duhovnosti, hodočašća i služenja drugima. Zainteresirani se na izletima u prirodi duhovno bogate, istražuju sebe i otkrivaju svoju nutrinu. Iskustvo jednog takvog druženja u krajobrazu Petrove gore podijelila je djevojka koja je uspjela pobijediti vlastite strahove i, kako svjedoči, uz Božju pomoć ojačati vlastito tijelo i duh.

Na nedjeljnom izletu odlučila je planinariti s prijateljicama u prekrasnoj prirodi Karlovačke županije, no ubrzo se suočila s vlastitim strahom. “Našla sam se pred potokom oko dva metra širokom i 10-15 centimetara dubokom.  Ovaj opis čini se bajkovitim i opuštajućim, ali na mene nije tako djelovao. Potok je bilo potrebno preskočiti, to jest, zagaziti na dva skliska kamena i zatim prijeći na drugu stranu”, rekla je djevojka. Odjednom je, kako tumači, zbog prepreke koja se našla pred njom tijekom izleta na šumoviti Gvozd, osjetila frustraciju, strah i osjećaj neslobode. Međutim, odlučila je promijeniti stav prema situaciji u kojoj se našla.

Mladi uživaju u prirodi Petrove gore.

“Što mi preostaje?”, zapitala se i odlučila prijeći potok. Svoj strah, kako kaže, predala je Bogu pa što bude. “Nije bilo ništa od onoga što sam zamišljala. Nisu mi se čak ni vezice na cipelama smočile. Mali korak za čovječanstvo, ali velik korak za mene”, našalila pa s društvom nastavila uspon na Petrovu goru.

Uz to, začudila se i kakav je teren te koliki put prevalila. “Nisam bila svjesna što radim i kuda prolazim. Samo sam išla, nešto me je gonilo naprijed. Apsolutni fokus i pouzdanje. Na kraju, kada sam se okrenula, nisam mogla vjerovati. Kakvu strminu smo mi prešli?! Kakvu strminu sam JA prešla?! Četveronoške, dok su se komadići zemlje i kamenčići kotrljali pod našim nogama”, istaknula je. Iskustvo s tog izleta, priznala je djevojka, ostat će joj u pamćenju.

Na kraju pothvata osjećala sam se pobjedonosno, živo, vrijedno i sposobno. Toliko sam se ‘nabrijala’ da sam poželjela prijeći još deset takvih potoka i uspona.

Priznala je da se nakon svladane prepreke riješila negativnih emocija. “Na kraju pothvata osjećala sam se pobjedonosno, živo, vrijedno i sposobno. Slobodnije od cjeloživotnog straha. Toliko sam se ‘nabrijala’ da sam poželjela prijeći još deset takvih potoka i uspona. A iza cijelog iskustva stoji Bog koji je fino isplanirao ovo moje oslobođenje. Prvo je stavio potok pred mene. Pokazao mi je kako uz njega mogu preskočiti vodu u pokretu. Kada me je napunio adrenalinom i vjerom, dao mi je težak uspon i poveo me do vrha”, kazala je.

Mladi uživaju u prirodi Petrove gore.

Bog joj je, istaknula je, svojom providnošću namijenio izazov. “Za ovaj izlet odlučila sam se dan prije iako mi se cijeli tjedan vrtio po glavi. Bilo mi je vrlo jasno da me Bog poziva da se prijavim, ali sam odbijala. On nije htio da odustanem. Stalno me je podsjećao i na kraju dao snage za agere contra. Ostao je strpljiv sa mnom za vrijeme procesa odlučivanja i na kraju me obdario s toliko malih, ali povezanih iznenađenja i milosti. Hvala mu!”, rekla je.

Mladi uživaju u prirodi Petrove gore.

Na izletima koje organizira Udruga Magis mladi pješače, pjevaju, šale se, snimaju zabavna videa i međusobno se druže, ne samo na kopnu, već i na moru. Uz blagdan Tijelova, od 8. do 11. lipnja, u općini Tisno magisovci planiraju duhovne vježbe pod nazivom Više od kajakarenja, a više o svemu saznajte na poveznici.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja