Budi dio naše mreže

Objavljen božićni glazbeni video spot za pjesmu „Na nebu je zvijezda“ VIS-a Dominik

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije u suradnji s vokalno-instrumentalnim sastavom Dominik snimio je božićni glazbeni video spot s pjesmom „Na nebu je zvijezda“.

/ mp

Vokalno-instrumentalni sastav Dominik postoji od 1969. godine i djeluje u župi Gospe od Ružarija u Splitu. Prepoznatljiv su po svom modernom zvuku već nekoliko desetljeća. VIS Dominik je oko sebe skupljao razne pjevače i svirače, a neki od njih kroz povijest postali su popularni nositelji hrvatske estrade.

Glazba i tekst pjesme „Na nebu je zvijezda“ djelo je Nikše Krpetića, dok je za aranžman zaslužan Leo Škaro. Ideju, režiju i montažu božićnog glazbenog spota osmislio je Ivan Trpimir Lozić, a snimatelji su bili Ivan Trpimir Lozić i Marin Gabelica.

Nakon niza izmjena generacija, danas vokalno-instrumentalni sastav Dominik sačinjavaju: Paula Buzov, vokal , Lucija Čotić, vokal, Petra Milas, vokal, Ana Miljak, vokal, Katija Opačak, vokal, Ana Žanetić, vokal Petar Perić, gitara, Bartol Stojanović, bas gitara, Marin Šarić, gitara i Branimir Vukorepa, klavijatura.

U spotu sudjeluju, lead vokali Ana Miljak i Tina Roščić, back vokali Katija Opačak, Petra Milas, Mirna Matković, Paula Buzov i Lucija Čotić. Gitaru i bas gitaru sviraju Petar Perić i Bartol Stojanović. Glavne uloge u spotu pripale su Ani Stipić i Davoru Paviću.

Cijelom projektu doprinijela je obitelj Matković koja je zaslužna za uređivanje jaslica. Lokacije snimanja video spota bile su: TTTS, crkva Gospe od Ružarija i Pjaca.

Producent cijelog projekta je dr. don Mihael Prović, povjerenik Ureda za pastoral mladih Splitsko – makarske nadbiskupije te duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu.

Kroz naredne mjesece u novoj 2020. godini će snimljeni glazbeni spotovi u organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije biti predstavljeni i u HKR-ovoj emisiji “Sacro ritam”, a osim toga bit će dostupni javnosti na stranicama Ureda za pastoral mladih Splitsko makarske nadbiskupije kao i na You tube kanalu Ureda za pastoral mladih SMN.

 

Ključne riječi:
don Mihael Prović VIS Dominik

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja