Budi dio naše mreže

Početkom listopada započela je nova akademska godina, pa tako i projekti Ureda za pastoral mladih Splitsko makarske nadbiskupije. Jedan od njih je i XVI. sezona Katoličke malonogometne lige Ivan Pavao II. Nova sezona Katoličke malonogometne lige je posebnija od ostalih, i to zbog niza okolnosti koje posljednjih mjeseci utječu na naše društvo, a vezane su za virus Covida-19 koji utječe na naše aktivnosti i ponašanje u među ljudskoj interakciji.

/ dt

Kako se sportska natjecanja diljem svijeta pomalo vraćaju na svoje sportske terene, tako je i vodstvo lige odlučilo da će XVI. sezona KMNL-a početi uz sve potrebne epidemiološke mjere i prilagoditi se u novonastaloj situaciji. Sportsko natjecanje je započelo 8. listopada 2020. u 19 sati na sportskim terenima u Nadbiskupskom sjemeništu na kojem će se odigrati većina natjecanja jer otvoreni prostor smanjuje mogućnost širenja virusa, izvijestio je Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije.

Početak KMNL-a u Splitu / Foto: Ured za pastoral mladih SMN

Tradicionalni dvoranski dio natjecanja još nije definiran zbog gore navedenih razloga, ali će se i to organizirati ovisno o epidemiološkoj situaciji. Početak natjecanja nije započeo običajnom svetom Misom, ali kako tradicija priliči i sveta Misa za natjecatelje će se održati tijekom ove akademske godine.

Početak KMNL-a u Splitu / Foto: Ured za pastoral mladih SMN

U XVI. sezonu ulaze sljedeće župne momčadi: sv. Stjepan pod borovima – sv. Frane, sv. Mihovil – Kamen, sv. Ivan Krstitelj – K.Stari, Sv. Ante – Zadvarje, sv. Andrija ap. – Sućidar, Gospa od Otoka – Solin, Marija Pomoćnica Kman, Katedralna župa – sv. Duje, sv Pavao ap. – Pujanke, sv. Matej – Ravne Njive, sv. Josip – Dugi Rat, sv. Ante – Poljud, sv. Lovre – Žnjan. Ove ekipe natječu u prvoj ligi. Župe: sv. Luka – Kocunar, Gospa od Zdravlja – Split, sv. Ivan Krstitelj – Trstenik, Gospa od Pojišana, Gospa od Ružarija – sv. Dominik, Gospa od Zdravlja – Podstrana, sv. Josip – Mertojak, sv. Mihovil – Konjsko, CBS, Ivan Merz – Kampus, sv. Lovre – Stobreč natječu se u drugoj KMNL ligi.

Natjecanje će se igrati dvokružno (ukupno 26 kola), pobjednik 1. KMNL osigurava sudjelovanje na nacionalnoj završnici (ako se bude održala, ovisno o epidemiološkim uvjetima), posljednje tri momčadi gube status prvoligaša, dok prve dvije momčadi u drugoj ligi osiguravaju prvoligaški status. Kao i u dosadašnjim sezonama voditelj lige je Mladen Jurić.

Početak KMNL-a u Splitu / Foto: Ured za pastoral mladih SMN

„Drago mi je da smo i ove godine uspjeli nastaviti ovu lijepu sportsku tradiciju. Nadam se da ćemo uspjeti našu popularnu malonogometnu ligu odigrati do kraja“, poručio je voditelj lige.
Predstojnik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije i duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu dr. don Mihael Mišo Prović službeno je molitvom i prigodnim riječima otvorio natjecanje.

Početak KMNL-a u Splitu / Foto: Ured za pastoral mladih SMN

„Vjerujem da će ekipe igrati dobar i kvalitetan nogomet, nadam se da će ove godine liga odigrati do kraja, iako u današnjem vremenu to ne možemo garantirati“, zaključio je Prović.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja