Budi dio naše mreže

Mladi iz Hrvatskog nazdemlja su misom i sakramentom ispovijedi zahvalili Gospodinu na još jednoj uspješno odrađenoj sezoni.

/ ps

Misa je slavljena 17. lipnja u kapelici u Nadbiskupijskom sjemeništu koju je predvodio duhovnik don Tomislav Bašić u koncelebraciji s predstojnikom Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije don Mihaelom Provićem.

Čestitam vam na tome, sada malo odmorite i opustite, ali ne zaboravite Gospodina.

“Nadam se da ste svi skupa zadovoljni i vjerujem da vam je ova sezona bila uspješna i plodonosna. Godina je bila teška i zahtjevna, ali unatoč tome mladi članovi Hrvatskog nadzemlja su radili i prilagodili su se novonastalim okolnostima. Čestitam vam na tome, sada malo odmorite i opustite, ali ne zaboravite Gospodina. Vjerujem da ćemo u idućoj sezoni napokon se vratiti našim standardnim susretima te da će nam doći malo bolja vremena koja neće biti opterećena s COVID-19“, istaknuo je na početku don Mihael.

Mladi iz Hrvaskog nadzemlja misom zaključili 11. sezonu.

Mladi iz Hrvaskog nadzemlja misom zaključili 11. sezonu.

Duhovnik “Nademljaša” don Tomislav je u propovijedi naglasio važnost životne molitve i razgovora s Bogom. Istaknuo je kako je izuzetno ponosan i sretan što je dio ove vrijedne ekipe koja svakim danom, tjednom i mjesecom napreduje.

Moramo sebe u potpunosti predati molitvi, i u svakoj životnoj prigodi živjeti Boga.

“Drago mi je da smo se danas skupili u ovako velikom broju. Ovo je izvrsna prilika da malo razgovaramo na kraju akademske godine. Važan dio naših susreta je duhovnost i uviđanje iste. Nije bitna duhovnost ‘Nadzemlja’, nego vas na osobnoj razini. Tu duhovnost živimo svaki dan, svaki sat i svaku minutu. Vječno. Moramo sami uviđati na koji način molimo, je li razmišljamo o svakoj riječi o kojoj molimo, koliko smo udubljeni u razgovoru s Bogom u svojoj vlastitoj duhovnosti? To su sve pitanja na koja morate sami sebi odgovoriti. Moramo sebe u potpunosti predati molitvi, i u svakoj životnoj prigodi živjeti Boga. Nikad ne smijemo posustati niti odustati. Znam, previše smo zaokupljeni raznim životnim situacijama, ali poslani smo da sve nadiđemo te da uvijek budemo uz svoga Gospodina. To jedino možemo s iskrenom i u cijelosti posvećenom molitvom“, kazao je don Tomislav između ostalog te je zaključio:

Molite se i dalje i ustrajte na svom životnom putu.

„Moramo ustrajati u svom životnom putu, moramo praštati i biti ponizni i iskreno moliti našeg Gospodina. Ispunjenost našeg života treba se očitovati u izgovorenim i toplim riječima. Zahvalite svakog dana dragom Bogu za sve ono što je bilo dobro. Mi smo vjernici i na taj način moramo živjeti vjeru, svaki dan i svaki čas. Neka vam Bog podari blagoslov i mir, odmorite se, ali ne zaboravite na Spasitelja. Molite se i dalje i ustrajte na svom životnom putu“, kazao je u prigodnoj homiliji don Tomislav Bašić.

Mladi iz Hrvaskog nadzemlja misom zaključili 11. sezonu.

Mladi iz Hrvaskog nadzemlja misom zaključili 11. sezonu.

Hrvatsko nadzemlje je isto tako obilježio 100. susret dan prije, 16. lipnja na temu tetovaža, a gost predavač bio je don Ivan Terze, župnik Župe Marije Pomoćnice kršćana na Kmanu i voditelj oratorija. Inače, Hrvatsko nadzemlje već 11 godina djeluje pri Uredu za pastoral mladih SMN. Svake treće srijede u mjesecu organiziraju vjerske susrete, a ove godine svi susreti su bili prikazivani na online platformama. Novu susreti ‘Nadzemlja’ ponovno će započeti na početku nove akademske godine.

Mladi iz Hrvaskog nadzemlja misom zaključili 11. sezonu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja