Budi dio naše mreže

Milosrdne sestre sv. Križa zahvalne i ganute pjesmom „Sveti Križ“

„Ugodno smo iznenađeni vašom dosjetljivošću s pjesmom. S njom nam olakšavate dane trpljenja, izolacije i borbe s COVIDOM-19. Postepeno se oporavljamo i nadamo se skorom povratku našim aktivnostima. Hvala Vam gospodine Nediću i gospodine Ivanetiću, te cijeloj ekipi koja je sudjelovala u nastajanju i izvedbi skladbe. Obećajemo vam molitvu", poručila je provincijalna poglavarica Milosrdnih sestra sv. Križa s. Valerija Široki zahvalivši na pjesmi „Sveti Križ“ koju je grupa RiM posvetila upravo Milosrdnim sestrama sv. Križa u Đakovu. Prenosimo pismo zahvale u cijelosti.

/ at

Poštovani gospodine Nediću i poštovani gospodine Ivanetiću! 

Već je više dana prošlo otkako smo slušali radio emisiju Cro Sacro, Hrvatskoga katoličkog radija u kojoj ste predstavili pjesmu posvećenu nama Milosrdnim sestrama sv. Križa u Đakovu pod nazivom „Sveti Križ“ u izvedbi grupe RiM u suradnji s Rockoko Orchestrom. 

Što reći nego velika i od srca hvala! 

Možda bi se netko mogao pitati kako to da Vam se još nismo javili? Nismo, ali ne zato što nam emisija i pjesma nisu ništa značile već naprotiv, cijela emisija, tekst i glazba pjesme toliko su snažno djelovale na naše emocije koje su i onako već bile uzbuđene nakon svega što smo kroz dane i tjedne pandemije koronavirusa u našem samostanu osobno i kao zajednica proživjele, da su za nas bile jedan pozitivan šok nakon čega je bilo potrebno vrijeme molitvene šutnje kako bismo vam svima mogli izreći svoj veliki i od srca hvala. 

Hvala Vama, poštovani gospodine Nediću za ovu prelijepu skladbu koja će zasigurno živjeti u našoj redovničkoj zajednici jer ćemo je pjevati u važnim događajima našeg redovničkog života i prenositi na mlađe generacije. 

Hvala Vašim kćerima Ružici i Maji, u čijim glasovima smo uživale. Hvala pjesnikinji Ivi Čuvalo, koja si je dala puno truda da nas bolje upozna kako bi mogla napisati ove nadahnute riječi o nama Milosrdnim sestrama sv. Križa. 

Hvala trio Rockoko Orchestru, sviračima gospodinu Krunoslavu Dražiću i Damiru Butkoviću te snimatelju i producentu Tihomiru Ivanetiću koji je na neki način bio poveznica između nas i ove prelijepe skladbe. 

Neka vas sve Gospodin obilno nagradi i svojim blagoslovom prati vaš rad, vaš osobni i obiteljski život. 

Zahvalne Milosrdne sestre sv. Križa. 

Valerija Široki, provincijalna poglavarica

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja