Budi dio naše mreže

Ključna riječ: slavko-nedic

ARGUMENTI Može li i kako vjernik biti autentičan na svjetovnoj sceni?

U emisiji HKR-a Argumenti govorilo se o tome može li i na koji način vjernik biti autentičan na svjetskoj sceni. Povod ove teme bilo je uspješno predstavljanje Hrvatske na Eurosongu, a o tome su govorili: Uršula Tolj, urednica u Zabavnom programu HRT-a, vlč. Tomislav Šagud, župnik župe Presvetog Trojstva – Prečko, urednik bloga sagud.xyz, Slavko Nedić, urednik glazbenog programa HKR-a i putem telefona vlč. Želimir Bagavac, župnik župe svetih Kuzme i Damjana, Kaštelir.

Festivali duhovne glazbe – zašto ih je sve manje?

U emisiji Argumenti Hrvatskoga katoličkoga radija u utorak, 25. travnja, o temi festivala duhovne glazbe govorili su u Slavko Nedić, urednik glazbenog programa HKR-a; Antonio Tkalec, glazbenik i organizator festivala "Hvalospjev ljubavi"; Ljubo Vuković, svećenik i glazbenik. Urednik emisije je Branimir Gubić.

Ivica Krajač za HKR otkrio kako je nastao album "Dnevnik jedne ljubavi"

50 godina je prošlo otkako je izdan album "Dnevnik jedne ljubavi" hrvatske pjevačice Josipe Lisac, a koji je objavio Jugoton 1973. godine. Karlo Metikoš i Ivica Krajač, autori glazbe i teksta, ugradili su u album posvetu Josipi Lisac u obliku akrostiha. Hrvatski skladatelj zabavne glazbe i šansone, pjevač, tekstopisac, kazališni redatelj, filmski i televizijski scenarist i libretist Ivica Krajač, koji će uskoro navršiti 85 godina, gostovao je u srijedu, 8. ožujka u HKR-ovoj emisiji "Ljudi iz sjene" koju vodi i uređuje urednik Glazbenog programa HKR-a Slavko Nedić.

POSLUŠAJTE Noć hrvatskih gitarista na HKR-u

Urednik Glazbenog programa HKR-a Slavko Nedić ove srijede, 8. veljače, od ponoći do 1:45, u programu HKR-a priprema glazbeni blok pod nazivom 'Noć hrvatskih gitarista' u kojem jednom instrumentalnom skladbom predstavlja 28 najpoznatijih hrvatskih gitarista različitih glazbenih usmjerenja. od akustike, preko countrya, bluesa, hard i heavy rocka do jazza.

Dodijeljeno priznanje HKR-u

Hrvatska glazbena Unija (HGU) dodijelila je u ponedjeljak, 19. prosinca Hrvatskome katoličkom radiju posebno priznanje "povodom 25 obljetnice rada i doprinosa glazbenoj sceni". Uime HGU-a priznanje je ravnatelju HKM-a vlč. Krunoslavu Novaku uručio Zvonimir Bučević - Buč, tajnik HGU-a podružnice Zagreb.

Priča o pjesmi "Žena pod križem"

"Žena pod križem" je uz "Tvoj crveni plašt" grupe Fides najizvođenija autorska skladba u korizmenom vremenu. Pjesma svojom tekstualnom temom govori o Velikom Petku, odnosno o Majci koja je stajala podno križa svog Sina i proživljavala najteže trenutke njegovo ali i svog života.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja