Budi dio naše mreže

Ključna riječ: milosrdne-sestre-svetoga-kriza

Nova kandidatica u samostanu Milosrdnih sestara Svetoga Križa

Milosrdne sestre Svetoga Križa svakoga šesnaestog dana u mjesecu na poseban se način molitvama utječu bl. majci M. Tereziji Scherer, suutemeljiteljici svoje Družbe. Šesnaestoga dana mjeseca siječnja povjerile su joj novi korak - primanje u kandidaturu Ive Prlić.

Milosrdne sestre sv. Križa posjetile HKM Beč: "Molimo za naše Hrvate u Austriji"

Hrvatska katolička misija u Beču od 12. do 14. studenog ugostila je tri milosrdne sestre sv. Križa: s. Mirjam Jerković, s. Mariangelu Markotić i s. M. Filoteu Hajek, novakinju na praksi. Tih dana imale su priliku susresti se i upoznati s brojnim stanovnicima Beča koji su ondje doselili iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

"Mi u Frami smo iznimno radosni i ponosi na naše četiri framašice"

Svaki duhovni poziv je velika vijest i lijepo je što mi u Hrvatskoj - i uopće kao Crkva u Hrvata - imamo takav blagoslov Božji u kontinuitetu. No, kada četiri framašice u jednom danu uđu zajedno u jedan samostan to je onda vijest koja zaslužuje posebno dodatnu pažnju i od šire javnosti i od Franjevačke mladeži i od Družbe milosrdnih sestara svetoga Križa.

S. Margita Gašparovsky – Vrijedne ruke koje izrađuju prekrasna umjetnička djela od školjki

"Bila sam na godišnjem odmoru na Poratu u našoj samostanskoj kući. Tamo je živjela jedna starija sestra, sada već pokojna, koja je skupljala školjke koje je more izbacilo. Sestra je imala tri pune kutije školjki i rekla mi je da bih možda ja mogla od toga nešto napraviti. Odgovorila sam joj da nemam vremena i da nikada nisam ništa izrađivala od školjki. Ona mi ih je i dalje nudila, no ja sam odbijala", ovim je riječima s. Margita Gašparovsky opisala za Hrvatsku katoličku mrežu svoj prvi susret sa školjkama s kojima danas stvara prekrasna umjetnička djela.

Milosrdne sestre sv. Križa zahvalne i ganute pjesmom „Sveti Križ“

„Ugodno smo iznenađeni vašom dosjetljivošću s pjesmom. S njom nam olakšavate dane trpljenja, izolacije i borbe s COVIDOM-19. Postepeno se oporavljamo i nadamo se skorom povratku našim aktivnostima. Hvala Vam gospodine Nediću i gospodine Ivanetiću, te cijeloj ekipi koja je sudjelovala u nastajanju i izvedbi skladbe. Obećajemo vam molitvu", poručila je provincijalna poglavarica Milosrdnih sestra sv. Križa s. Valerija Široki zahvalivši na pjesmi „Sveti Križ“ koju je grupa RiM posvetila upravo Milosrdnim sestrama sv. Križa u Đakovu. Prenosimo pismo zahvale u cijelosti.

Premijera pjesme "Sveti Križ" na HKR-u: Saznajte kako je pjesma podrške đakovačkim sestrama postala mjuzikl!

"Kod mene i Maje je u početku postojao strah. Nismo znale kako će to zvučati jer nikada nismo radile tamburašku pjesmu. Ono što nas je ohrabrilo je poruka koja govori o davanju i požrtvovnosti sestara. Ono najbolje što smo mogle je dati se u tu pjesmu i dati podršku sestrama", rekla je Ružica Nedić iz grupe RiM u emisiji "Sacro ritam" HKR-a u povodu premijere pjesme "Sveti Križ" posvećene sestrama Družbe Milosrdnih sestara Sv. Križa iz Đakova.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja