Budi dio naše mreže

Sveti Josip izmolio mi je posao!

Robert Juričić nije mogao pronaći posao, a silno je želio ostati ostati u domovini, ovdje se boriti i živjeti. Potaknut situacijom, ali i duhovnim obraćenjem koje je, negdje u isto vrijeme, intenzivno proživljavao, odlučio je sve predati svetom Josipu i moliti za posao dok ga ne dobije.

/ dt

Na sedmu srijedu Velike pobožnosti svetom Josipu u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu hodočastili su župljani župe Pohoda Blažene Djevice Marije iz Mahična predvođeni svojim župnikom vlč. Nikolom Sanjkovićem. Misno slavlje predvodio je pop Ante Luketić, župnik župe Uznesenja Blažene Djevice Marije i voditelj svetišta Gospe od Čudesa u Oštarijama.

Robert Juričić, dvadesetosmogodišnjak iz Oštarija, na kraju misnog slavlja posvjedočio je kako mu je sveti Josip kod Gospodina izmolio posao.

“Negdje krajem 2013. godine, bližio se zadnji semestar studija kemijskog inženjerstva u Zagrebu i kao svi mladi, počeo sam razmišljati gdje ću i što dalje nakon završenog fakulteta. Situacija s mojom strukom u Hrvatskoj i nije baš sjajna, jako je teško naći zaposlenje bez da se ide u neke daljnje krajeve, uglavnom izvan domovine”, posvjedočio je Juričić.

Promišljanje o životu svetog Josipa pomoglo mi je u sređivanju i odgajanju vlastitih razmišljanja o bračnom životu i postavilo zdrave temelje na kojima je lakše graditi budućnost

Istaknuo je da je htio ostati u domovini, ovdje se boriti i živjeti. Potaknut situacijom, ali i duhovnim obraćenjem koje je, negdje u isto vrijeme, intenzivno proživljavao, odlučio je sve predati svetom Josipu i moliti za posao dok ga ne dobije.

Ovaj mladi čovjek svjedoči: “Pola godine kasnije, dok sam završavao svoj zadnji semestar, stigao je poziv od jedne farmaceutske kompanije da dođem raditi u okviru studentskog posla. Odazvao sam se tom pozivu, i mjesec dana kasnije, taj isti poslodavac mi je ponudio stalan posao odmah nakon završetka studija. U suštini, nisam slao nikakve molbe na natječaje, imao neke ‘veze’ ili slične aktivnosti, doista je Bog providio ovo zaposlenje.”

“Molitva svetom Josipu dala mi je sigurnost da se Bog brine za mene i moje potrebe, a na meni je da revno izvršavam svoje tadašnje obaveze i dužnosti. U tom vremenu dobio sam i određeni duhovni odgoj koji i dan danas primjenjujem u svojem braku, u izgradnji obiteljskog života i podizanju potomstva. Promišljanje o životu svetog Josipa pomoglo mi je u sređivanju i odgajanju vlastitih razmišljanja o bračnom životu i postavilo zdrave temelje na kojima je lakše graditi budućnost”, kazao je Robert Juričić.

Priča ovdje nije završila. “Pet godina kasnije, sveti Josip se i dalje brine za mene, posao koji sam imao se nadograđivao te izgrađivao na način da uvijek imam dovoljno sredstava za trenutnu životnu situaciju. Taj hod u pouzdanju u Providnost nije lak, ponekad vanjskom svijetu djeluje i sulud, ali je zato blagoslovljen i na spas duše, to je dovoljno”, ističe Robert.

“Onima koji se suočavaju sa sličnim problemima na osobit način mladima želim poručiti kako imamo divnog sveca, uzor i primjer u radničkom i obiteljskom životu koji se želi brinuti i brine za nas. Ako niste sigurni kako postupiti u nekim obiteljskim ili bračnim situacijama, predajte to svetom Josipu, proučavajte njegov život, postupke, i slušajte što vam Gospodin govori”, poručio je Juričić.

Danas je u sretnom braku, sa suprugom je dobio prvo dijete te se u braku i obitelji bore s novim životnim izazovima. “Nekada sam živio 5 minuta od svog posla, a sada putujem svakodnevno 100 kilometara u jednom smjeru javnim prijevozom. No, Bogu ništa nije nemoguće, a nama ljudima je s Bogom sve moguće. Zato vjerujte, molite, radite i ljubite”, zaključio je Robert Juričić.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja