Budi dio naše mreže

Ključna riječ: nacionalno-svetise-sv-josipa

Proslava 336. obljetnice izbora svetoga Josipa za zaštitnika Hrvatske

Hrvatski sabor izabrao je 9. i 10. lipnja 1687. svetog Josipa za nebeskog zaštitnika hrvatskog naroda. Ta će se 336. obljetnica slaviti 336. put u subotu 10. lipnja 2023. misom u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu koju će predvoditi dr. sc. Jakov Rađa, profesor na zagrebačkom Katoličkom bogoslovnom fakultetu.

"Marijina djeca" kod sv. Josipa

Članovi dječjeg zbora „Marijina djeca“ iz župe Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Svete Marije u Međimurju animirali su svojim pjevanjem i sviranjem misno slavlje u srijedu 31. kolovoza 2022. u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu.

Bog ima obzira prema našim obzirima

Pobožnosti i misno slavlje srijedom u Josipovu svetištu u Karlovcu 27. travnja 2022., godine, predvodio je mons. Antun Sente, rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa. Trinaest osmaša, krizmaničkih kandidata, za vrijeme misnog slavlja pri su put vršili ministrantsku službu.

Mons. Sente poručio: Bolest ne treba gledati kao Božju kaznu

Povodom Dana bolesnika i blagdana Gospe Lurdske u prijepodnevnim satima druge subote mjeseca veljače, 12. veljače u prostorima Nacionalnog svetišta svetog Josipa održala se akcija "Liječenje duše i tijela", odnosno akcija duševno-tjelesne brige za starije i bolesne.

Majka i šestogodišnja kćerka zajedno izlažu umjetnička djela u Karlovcu

"Psalam 126" ime je izložbe Iris Mihatov Miočić, akademske slikarice iz Zadra i njene šestogodišnje kćeri Grete Miočić koja je otvorena u Galeriji "Martin Borković" Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu u srijedu 27. listopada. O prezentiranim slikam govorili su prof. Josip Botteri Dini, mons. Antun Sente, ml., voditelj Galerije, te same autorice. Izložbu koju je svojim muziciranjem na klaviru obogatila Regina Horvat, učenica Glazbene škole u Karlovcu, otvorio je mons. Marinko Mlakić, generalni vikar Šibenske biskupije.

SVJEDOČANSTVO Svoju redovničku službu posvetio rođaku bl. Augustinu Kažotiću

U srijedu 25. kolovoza misnom slavlju u Nacionalnom svetištu svetog Josipa prethodila je pobožnost svetom Josipu koju je predvodio mons. Antun Sente, rektor svetišta, a nakon toga uslijedila je misa u kojoj je propovijedao dominikanac fr. Ante Kazoti koji je po završetku svete mise posvjedočio o ulozi sv. Josipa i bl. Augustina Kažotića u njegovom životu.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja