Budi dio naše mreže

Devetnica je molitva koju molimo uzastopno tijekom devet dana, a obično sadrži kratko razmatranje i molitvu ovisno o potrebi za koju molimo. U nastavku se nalazi popis devetnica koje molimo u mjesecu lipnju.

/ im

Devetnica je molitva koju molimo uzastopno tijekom devet dana, a obično sadrži kratko razmatranje i molitvu ovisno o potrebi za koju molimo. Devetnicu obično molimo kada se nalazimo u određenoj potrebi te kako bismo se pripremili za nadolazeće blagdane, a u samoj devetnici često ćemo pronaći zanimljive činjenice o svecima i blagdanima za koje ranije možda nismo čuli. U povodu početka novog mjeseca – lipnja, donosimo popis devetnica koje možete moliti kako biste se pripremili za svetkovine koje se nalaze pred nama. Želite li malo detaljnije čitati o svrsi devetnice, ovdje možete pronaći nekoliko razloga zbog kojih se preporuča molitva devetnice, odnosno kako nam konkretno ona može pomoći.

Ovo su devetnice koje molimo u lipnju:

Devetnica sv. Antunu Padovanskom

Blagdan sveca svega svijeta – sv. Antuna Padovanskog proslavit ćemo 13. lipnja, a devetnicu koja započinje 4. lipnja i završava 12. lipnja možete pronaći ovdjeDevetnicu svetom Antunu možete moliti za svaku potrebu jednako kao i svetom Josipu s obzirom da ova dva hrvatska sveca nazivamo “svecima za sve potrebe”, a moliti možete i u svrhu zahvale za već primljene milosti. Hrabro i ne bojte se – nema molbe koju naš sveti Ante neće uslišati na onaj način koji je za nas i naš duhovni rast najbolji.

Devetnica sv. Ivanu Krstitelju

Sveti Ivan Krstitelj jedini je svetac čiji spomendan slavimo na dan njegova rođenja – 24. lipnja. U srednjem vijeku, spomendan sv. Ivan Krstitelja prozvan je “ljetni Božić” te se tako i danas naziva. Relikvije svetog Ivana Krstitelja čuvaju se u crkvi sv. Silvestra u Rimu i u Amiensu u Francuskoj. U Hrvatskoj su prema njemu nazvana mjesta Ivanić Grad, Ivanec, Kloštar Ivanić, Sveti Ivan Zelina, Sveti Ivan Žabno, Ivanska, Ivankovo i još nekoliko mjesta.

Devetnica započinje 15. lipnja, a zadnji dan devetnice je 23. lipnja. Devetnicu možete pronaći ovdje.

Devetnica sv. Josemariji Escrivi

Ovom svecu molitve najčešće upućujemo prilikom potrage za poslom i potrebe za kvalitetnim i uspješnim izvršavanjem poslovnih obaveza. Devetnica započinje 17. lipnja i završava 25. lipnja uoči svečeva blagdana 26. lipnja. Devetnicu možete preuzeti na poveznici ovdje.

Devetnica sv. Petru apostolu

Spomendan sv. Petra apostola slavimo 29. lipnja, a devetnica počinje 20. lipnja. Svetom Petru utječemo se u trenucima kada naša vjera slabi, a on će nas najbolje razumjeti jer se i sam nalazio u istoj situaciji mnogo puta. Molimo svetog Petra da nam izmoli milost vjere i pouzdanja u Božji plan i put koji ima za nas. Molitvu možete naći ovdje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja