Budi dio naše mreže

Ključna riječ: presveto-srce-isusovo

Charles de Foucauld: "U Presvetom Srcu Isusovu kucalo je Božje srce koje je ljubilo sve ljude"

Nedavno proglašeni svetac Katoličke Crkve Charles de Foucauld veliki je štovatelj Presvetog Srca Isusova. I zato će taj simbol, srce iznad kojeg stoji križ, nositi na svojoj eremitskoj halji gotovo do kraja svoga života, kada mu, kako kažu njegovi biografi, više nije bio potreban koliko je njegov sadržaj, beskrajnu Božju sebedarnu ljubav, bio pounutrašnjio u vlastitome srcu.

SV. IVAN EUDES Začetnik, učitelj i apostol liturgijskoga čašćenja Srca Isusova i Srca Marijina

Svetom Ivanu Eudesu papa Pio X. dodijelit će slijedeći naslov "začetnik, učitelj i apostol liturgijskoga čašćenja Srca Isusova i Srca Marijina”. I doista, prije nego se po sv. Margareti Mariji Alacoque u čitavoj Crkvi raširilo štovanje Srca Isusova, Ivan Eudes je bio onaj koji se istinski zauzimao ne samo za pobožnost prema Srcu Isusovu nego isto tako prema Srcu Marijinu, pokazujući kako ova dva presveta srca kucaju kao jedno te ih je potrebno i častiti zajedno.

Upoznajte Počasnu stražu Presvetog Srca Isusova

Članovi Počasne straže ispovijedaju posebnu ljubav i poštovanje prema presvetoj Euharistiji, posadašnjenju Isusove žrtve za ljude i sakramentu njegove trajne prisutnosti na zemlji.

Provedite dan u molitvi Presvetom Srcu Isusovu

Štovatelji Presvetog Srca Isusova nastoje se tijekom dana sjedinit sa Srcem božanskog spasitelja razmatranjem otajstava iz Isusova života. U nastavku donosimo neke od molitava koje možete moliti ujutro, tijekom dana i večeri.

Kako je sveta Mala Terezija iskusila ljubav i milosrđe Presvetog Srca Isusovog

Terezija Martin je odrastala zadnjih desetljeća 19. stoljeća kada je bilo snažno prisutno štovanje Božanskog Srca Isusova. Karmelićanski samostan u koji je Terezija ušla bio je također posvećen Presvetom Srcu. Godine 1887. Terezija je sudjelovala u hodočašću u Rim koji je imao za cilj očitovati vjernost francuske Crkve osporavanom Papi Leonu XIII povodom njegovog svećeničkog jubileja. Prije nego što su ostavili Paris hodočasnici su se posvetili Presvetom Srcu u kripti nedovršene Bazilike Presvetog Srca na Montmartreu. Terezija je kasnije poslala svoju zlatnu narukvicu da čini dio velike monstrance u Bazilici. Također je poput drugih hodočasnika nosila zlatnu medalju Presvetog Srca.

Presveto Srce Isusovo uoči svetkovine poziva nas na obraćenje

U povodu nadolazeće svetkovine Presvetog Srca Isusovog koju ćemo proslaviti u petak, 24. lipnja donosimo promišljanje patera Marka Bijelića dugogodišnjeg župnika u zagrebačkoj župi bl. Augustina Kažotića i sadašnjeg župnikau Splitu, o ovom simbolu Božje ljubavi prema čovjeku. U tijeku je i trodnevnica Presvetom Srcu Isusovu koja završava u četvrtak, 23. lipnja uoči svetkovine.

Zlatna krunica na čast Presvetog Srca Isusova

Isusovo je srce izvor svih milosti i prepuno je dobrote za sve ljude. Poklonimo Isusu svoje siromašno srce, da bude sjedinjeno s njegovim srcem, da bude ispunjeno Božjom milošću, strpljivošću i čistoćom, da u svemu odgovara Božjim željama.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja