Budi dio naše mreže

Ključna riječ: presveto-srce-isusovo

KORIZMENI POGLED Razderana utroba bazilike Srca Isusova

"Razderana je utroba zagrebačke bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj ulici koja je tolikim vjernima bila živa ispovjedaonica. Izbliza su se u njoj susretali s Božjim milosrđem i oćutjeli kako prodire u sve pore našega bića u sakramentu pomirenja. Razderana je utroba Bazilike koja je naraštajima i naraštajima hrvatskih studenata sa svih strana bila i ostala okrilje životne duhovnosti", poručuje p. Niko Bilić.

Svetkovina Srca Isusova u (ne)nacionalnom svetištu Srca Isusova

"Mi vjernici imamo povjerenje u Boga da će ispuniti svoja obećanja. Jedno od najvećih obećanja Srca Isusova i najčešći razlog poradi kojeg vjernici obavljaju Veliku devetnicu spasa je milost u času smrti", istaknuo je za Hrvatsku katoličku mrežu isusovac pater Ivan Matić, župnik župe Srca Isusova u Zagrebu.

Posvetna molitva Presvetom Srcu Isusovu

Danas slavimo svetkovinu Presvetog Srca Isusova čija je pobožnost uvedena u liturgiju crkve nakon Isusovog ukazanja svetoj Margareti Alacoque u tijelovskoj osmini 1675. godine u Paray-le-Monialu.

Presveto Srce Isusovo

Presveto Srce Isusovo je simbol uzvišene Kristove ljubavi. Krist Spasitelj ima otvoreno Srce za sve ljude, kako bi ih spasio, nahranio, napojio i učinio zauvijek sretnima.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja