Budi dio naše mreže

Ključna riječ: presveto-srce-isusovo

HALO, VELEČASNI? Što je to duhovna lijenost?

Što je to duhovna lijenost? Smijem li, kao starija osoba koja ne ide redovito na svetu misu, ići na pričest kad mi se za to pruži mogućnost? Kako se ispravno moli zaziv Srcu Isusovom? Na ta i druga pitanja u emisiji "Halo, velečasni?" 10. prosinca odgovarao je fra Roko Bedalov, župnik župe sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu u Zagrebu.

Svećeništvo – dar Srca Isusova

Srce Sina Božjega svojim kucanjem određene pojedince dariva pozivom na svećeništvo koje se stoga može smatrati njegovim darom. Jeste li znali da je upravo iz toga razloga kapelica Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu posvećena Presvetom Srcu Isusovu?

Tvoje probodeno Srce u svakome je trenutku kucalo za čovjeka!

"Sada odlazim u svijet u koji me šalješ! Odlazim sigurna da me ljubiš i da po meni želiš ljubiti mnoge! Upuštam se u avanturu ljubavi, bez sigurnosti, kompromisa, interesa, nošena ljubavlju tvojega probodenog Srca! Tom ljubavlju želim ispuniti i zaliječiti svako slomljeno, ranjeno, razočarano, besmislom i očajem ispunjeno srce". Uronite u meditaciju s. Silvane Fužinato o Srcu koje je ljubilo do kraja!

Posvijestimo si pokazivanje naše vlastite ljubavi prema Bogu i bratu čovjeku

Na svetkovinu Presvetog Srca Isusova iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Pavla Mikulčića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije. Vlč. Mikulčić između ostalog ističe: "Možda je vrlo opasno da neki od nas slijede svoje srce. Zasigurno je stoga ispravnije savjetovati: Slijedi Isusovo srce. Tada sigurno nećemo pogriješiti."

Pobožnost Svetom Srcu nije magija ili automatska karta za nebo; to je sveti način da se susretnemo s puninom Evanđelja

"Svakog prvog petka, kada je moja obitelj verbalno obnavljala našu posvetu, podsjećao sam se na Isusovu prisutnost, zaštitu i moć u mom životu. Ta me molitva nadahnula da se pokušavam ponašati prema drugima kao što bih se ponašao prema samom Kristu. Ako to već niste učinili, razmislite o tome da svoj brak, obitelj, dom i život posvetite Presvetom Srcu." Pobožnost Svetog Srca nije magija ili neka automatska karta za nebo; to je sveti način da se susretnemo s puninom Evanđelja, radosne vijesti o Božjoj spasiteljskoj ljubavi izlivenom za nas u Isusu Kristu.

Kako je nastala i kako se obavlja pobožnost devet prvih petaka?

Prvi petak u mjesecu je dan koji je posvećen Srcu Isusovom. Isus želi da štujemo Njegovo Presveto Srce te je tražio da se uvede slavljenje njegova blagdana. Sv. Margareta Marija imala je od 1673. do 1675. nekoliko viđenja Srca Isusova. U jednom od posljednjih koje se obično zove 'veliko ukazanje', a zbilo se 16. lipnja 1675., u tijelovskoj osmini Isus daje nalog za uvođenje blagdana Srca Isusova.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja