Budi dio naše mreže

Ključna riječ: presveto-srce-isusovo

Papina molitva od sedam riječi

Papa Franjo je tokom lipnja posebno potaknuo vjernike da se utječu Srcu Isusovu, a podijelio je i ovu jednostavnu molitvicu koju je naučio od bake!

Gdje je tvoje srce ranjeno?

Svetkovina Presvetog Srca Isusova nam može biti poticaj za promišljanje o vlastitom srcu te kako se ispravno nositi s osjećajem krivnje zbog naših grijeha.

Koje je duhovno značenje srca?

Uoči blagdana Presvetog Srca Isusova, govorimo o značenju srca koje simbolizira jezgru našeg bića iz kojeg potječu molitva i moralni postupci.

Dušom tijelom vijek sam tvoj, za krst časni bijuć boj! – o 120. obljetnici posvete hrvatske mladeži Srcu Isusovu

Godine Gospodnje, 1900., na svetkovinu Srca Isusova, 22. lipnja, hrvatska se mladež posvetila Presvetom Srcu Isusovu! Danas, sto i dvadeset godina od prve posvete, možemo se upitati jesmo li kroz prošla desetljeća skrbili o tom „drvcu“ što ga pisac 1910. spominje, jesmo li ga njegovali, zalijevali i trudili se da prolista i procvate plodom života? Čuje li se ispod njegove krošnje gromki poklik mladih Hrvata: Dušom tijelom vijek sam tvoj…?

Kako se možete posvetiti Presvetom Srcu Isusovu?

Pobožnost Presvetom Srcu Isusovu uključuje molitvu posvećenja, ali što je još važnije, zavjet za život sjedinjenim s Isusom Kristom. Blagdan Presvetog Srca Isusovog slavi se nakon blagdana Tijelova, a ove godine u petak, 19. lipnja.

Kakvo srce Gospodin traži?

Duh Sveti nam je darovan kako bi stvorio "novo srce" u nama - sinovsko srce po srcu Jedinorođenoga Sina Božjeg. Isusovo srce kuca unutar njegova euharistijskog Tijela. Ususret svetkovini Presvetog Srca Isusova zapitajmo se kakvo je naše srce!

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja