Budi dio naše mreže

Ključna riječ: presveto-srce-isusovo

Svečano započinje devet prvih petaka u Gornjoj Stubici

Godine Gospodnje 2004. cijela župa sv. Jurja je posvećena Presvetom Srcu Isusovu. Svaka obitelj ima u svome domu spomen na tu posvetu, a to je slika Presvetoga Srca Isusova, i duboko vjerujem da svakodnevno svoja srca sjedinjuje sa srcem našega Otkupitelja.

PODSJEĆAMO Lipanj je posvećen Presvetom Srcu Isusovu

Mjesec lipanj posvećen je Presvetom Srcu Isusovu, pobožnosti koja je započela u 12. stoljeću, a proširila se nakon što se Isus ukazao sv. Margareti Mariji Alacoque 1670-ih godina, otkrivši joj sliku svoga Presvetog Srca. Ovaj blagdan je pomični blagdan, što znači da se mijenja svake godine, a ove se godine slavi 16. lipnja.

Charles de Foucauld: "U Presvetom Srcu Isusovu kucalo je Božje srce koje je ljubilo sve ljude"

Svetac Katoličke Crkve Charles de Foucauld veliki je štovatelj Presvetog Srca Isusova. I zato će taj simbol, srce iznad kojeg stoji križ, nositi na svojoj eremitskoj halji gotovo do kraja svoga života, kada mu, kako kažu njegovi biografi, više nije bio potreban koliko je njegov sadržaj, beskrajnu Božju sebedarnu ljubav, bio pounutrašnjio u vlastitome srcu.

SV. IVAN EUDES Začetnik, učitelj i apostol liturgijskoga čašćenja Srca Isusova i Srca Marijina

Svetom Ivanu Eudesu papa Pio X. dodijelit će slijedeći naslov "začetnik, učitelj i apostol liturgijskoga čašćenja Srca Isusova i Srca Marijina”. I doista, prije nego se po sv. Margareti Mariji Alacoque u čitavoj Crkvi raširilo štovanje Srca Isusova, Ivan Eudes je bio onaj koji se istinski zauzimao ne samo za pobožnost prema Srcu Isusovu nego isto tako prema Srcu Marijinu, pokazujući kako ova dva presveta srca kucaju kao jedno te ih je potrebno i častiti zajedno.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja