Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sv-antun-padovanski

Što povezuje svetog Ivana Nepomuka i Antu Padovanskog?

"Ljudi danas sve manje znaju čuvati tajne. U čuvanju tajni uvelike ti mogu pomoći sveci, a jedan od njih svakako je i sveti Ivan Nepomuk", piše u novoj tjednoj kolumni za Hrvatsku katoličku mrežu fra Goran Azinović.

Uprizorenje života sv. Antuna Padovanskog u Sisku

Franjevci konventualci, koji djeluju na području župe sv. Josipa Radnika u Sisku, u nedjelju 11. lipnja, ususret blagdanu sv. Antuna Padovanskog uprizorit će život sv. Antuna Padovanskog. O samom događaju govorio je za Hrvatsku katoličku mrežu fra Ivan Bradarić, župnik i gvardijan samostana sv. Josipa Radnika u Sisku.

Molitva čisti dušu – geslo petog Antunovskog hoda mladih

Jubilarni peti Antunovski hod, ove će godine trasu od 16 km započeti u subotu 10. lipnja u Župi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima čiji će zadnji kilometar završiti u Župi sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu. Tim povodom, u emisiji Aktualno Hrvatskog katoličkoga radija gostovao je u srijedu 29. ožujka idejni začetnik hoda, franjevac konventualac fra Stjepan Brčina.

Doznajte više o freski svetog Antuna u prezbiteriju nove bazilike

Zagrebačko antunovsko svetište u župi sv. Antuna Padovanskoga na svetkovinu Bezgrešnog Začeća BDM bit će proglašeno manjom bazilikom. Tako će postati 25. bazilika u Redu franjevaca konventualaca i treća u Zagrebačkoj nadbiskupiji. U tekstu koji slijedi doznajte više o freski sv. Antuna Padovanskog u ovom svetištu Sveca cijeloga svijeta.

SVJEDOČANSTVO Sveti Ante zaštitnik cijelog i mog svijeta

U povodu blagdana sveca kojeg uobičajeno zovemo svecem i zaštitnikom cijelog svijeta prenosimo svjedočanstvo uslišanja molitve po zagovoru svetog Ante. "I nakon vremena „suše“, evo baš na utorak koji mi je posebno u srcu posvećenom sv. Anti i kada smo se svi više počeli njemu molit, ja sam jedan ispit položila s pet, mamu su zvali u sezonski posao, a brat i ja smo dobili stipendije s tim da je mama dobila i povrat poreza. I sve u jednom danu", posvjedočila je Veronika.

Donosimo popis devetnica koje možete moliti u lipnju

Devetnica je molitva koju molimo uzastopno tijekom devet dana, a obično sadrži kratko razmatranje i molitvu ovisno o potrebi za koju molimo. U nastavku se nalazi popis devetnica koje molimo u mjesecu lipnju.

Jeste li znali kako je nastala najpoznatija pjesma u čast sv. Antunu?

Malo je pjesama koje su imale tako buran i lepršav život kao što je pjesma "Ak’ od Ante tražiš čudo", spjevana u čast sv. Antuna Padovanskoga. Kroz više od sedam stoljeća doživjela je neizmjerno izdanje, puno puta je uglazbljena te je prevođena na mnoge europske i izvaneuropske jezike.

Sveti Antun Padovanski - najbolji primjer u potrazi za Božjom voljom

"U čast Svecu" bila je tema "Duhovno duhovite večeri" u utorak, 24. svibnja koju je fra Vladimir Vidović posvetio sv. Antunu Padovanskom i njegovom životnom putu o kojem možete više doznati u nastavku. U drugom dijelu emisije telefonski se uključio fra Josip Ivanović koji se nalazi na službi u Bazilici Sv. Antuna Padovanskog pri istoimenome samostanu. Urednik i voditelj emisije je fra Vladimir Vidović.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja