Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sv-antun-padovanski

Molite li ove molitve za zagovor sv. Ante?

Danas je spomendan svetog Antuna Padovanskog, prezbitera i crkvenog naučitelja. Znajući da je pobožnost "Svecu cijelog svijeta" proširena i diljem naše Domovine, ovdje smo za vas prikupili poznate molitve koje možete moliti kako bi vas ovaj svetac zagovarao kod Gospodina.

Proslava Antunova diljem Lijepe Naše!

Blagdan Sveca svega svijeta, kako zovu sv. Antuna Padovanskog, slavi se u subotu, 13. lipnja diljem Lijepe Naše. Donosimo pregled svečanih misnih slavlja po hrvatskim nad/biskupijama. Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua predvodit će misu u 19 sati u crkvi sv. Frane na Obali u Splitu.

Zašto se blagoslivljaju ljiljani na blagdan sv. Antuna?

Na blagdan sv. Antuna, koji se slavi 13. lipnja, blagoslivljaju se ljiljani. Prema riječima župnika Antuna Sentea starijeg, u župi sv. Antuna u Sesvetskim Selima, ljiljan je postao simbol sv. Antuna jer podsjeća na čistoću koju je posjedovao ovaj svetac.

Biskup Radoš: Gospodin nas poziva da uvijek imamo otvoreno srce za potrebite i siromašne

"Bog svaki dan kroz pažnju želi govoriti svakome od nas. Toliko čuda ima u našem životu svaki dan, ali mi ne primjećujemo (...) Danas molimo: Gospodine daj mi da to vidimo, da to osjetimo, da toga živimo i tebi hvalu dajemo", rekao je biskup istaknuvši da upravo u kući sv. Antuna Gospodin svaki dan stavlja nešto u ćup sv. Antuna da bi vrijedni fratri mogli ispeći pogaču za siromaha.

Drugi Antunovski hod od Sesvetskih Sela do Svetoga Duha - evangelizacija na ulici

Drugi Antunovski hod mladih održat će se ove subote, 6. lipnja. Tim povodom u programu HKR-a govorili su promicatelj za duhovna zvanja Hrvatske provincije franjevaca konventualaca fra Stjepan Brčina sa Svetoga Duha i župnik župe sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima vlč. Antun Sente stariji. U emisiju se telefonski uključio i nogometaš Mateo Kovačić te prošlogodišnja šezdesetpetogodišnja sudionica Snježana iz Franjevačkog svjetovnog reda.

Sv. Antun Padovanski propovijedao svinjama i tako spriječio rat

Roman, koji je prvo književno djelo uopće o sv. Antunu Padovanskom objavljeno na hrvatskom jeziku, autor Jan Dobraczyński donosi toplu i snažnu pripovijest o životu „Sveca svega svijeta“ i njegovu duhovnom putu. Hrvatska katolička mreža donosi ekskluzivan izvadak iz romana „Čudotvorac iz Padove“.

Antunovo na Humcu

Pogledajte program proslave sv. Ante Padovanskog koji će biti održan od 4. do 13. lipnja, a koji nam je poslao fra Dario Dodig, gvardijan franjevačkog samostana i župe na Humcu.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja