Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sv-antun-padovanski

Fra Vladimir Vidović: "Volonteri su srce i duša Pučke kuhinje"

Pučka kuhinja na Svetom Duhu i u ovim vrućim danima marljivo radi i pomaže svima potrebitima. U Pučkoj kuhinji volontirao je i rektor Sveučilišta prof. dr. sci. Željko Tanjić kojemu od srca zahvaljujemo na dolasku kao i svim studentima i svim volonterima", poručio je fra Vladimir Vidović, voditelj Pučke kuhinje na Svetome Duhu s kojim smo u nastavku popričali o radu Pučke kuhinje tijekom ljeta, nedostaje li im volontera i koje su prednosti volontiranja u Pučkoj kuhinji.

Ignoriran od ljudi, sv. Antun propovijedao je ribama

U životu sv. Franje imamo propovijed pticama, a kod sv. Antuna spominje se, ne manje dražesna i poetska, propovijed ribama. To se moralo dogoditi u Riminiju. Grad se nalazio u rukama krivovjernika. Kad je pristigao misionar, kolovođe dadnu znak: podići zid šutnje.

FRA ZVONKO BENKOVIĆ Sveti Anto – putokaz k Isusu

Velikane kršćanske vjere i svece prepoznajemo i po njihovim simbolima, znakovima. Portugalac Fernando, franjevačkim imenom sv. Anto Padovanski (1195-1236), uz to što je prikazivan u habitu, odjeći sv. Franje, koje su u to vrijeme nosili siromašniji, redovito se u kršćanskoj ikonografiji prikazuje s knjigom, djetetom, ljiljanom i kruhom. Pročitajte što pojedini simbol označava.

Pronaći prijatelja u sv. Antunu Padovanskom

Sveti Antun Padovanski jedan je od mojih najdražih svetaca. U mom srcu ima vrlo poseban dom jer je dirnuo moju dušu i naučio me iz svog dubokog izvora mudrosti. Sv. Antun Padovanski jedan od mojih svetaca koji "dolazi", kad god se suočim s velikim problemom ili potrebom. On mi je najbolji prijatelj. On je onaj koji sluša i tješi moje srce. Naučio me da budem bolji prijatelj svima oko sebe. Pokazao mi je veliku moć slušanja osoba oko mene i kako ih tješiti.

Molite li ove molitve za zagovor sv. Ante?

Znajući da je pobožnost "Svecu cijelog svijeta" proširena i diljem naše Domovine, prikupili smo poznate molitve koje možete moliti kako bi vas ovaj svetac zagovarao kod Gospodina.

Proslava Antunova diljem Lijepe Naše!

Blagdan Sveca svega svijeta, kako zovu sv. Antuna Padovanskog, slavi se u subotu, 13. lipnja diljem Lijepe Naše. Donosimo pregled svečanih misnih slavlja po hrvatskim nad/biskupijama. Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua predvodit će misu u 19 sati u crkvi sv. Frane na Obali u Splitu.

Zašto se blagoslivljaju ljiljani na blagdan sv. Antuna?

Na blagdan sv. Antuna, koji se slavi 13. lipnja, blagoslivljaju se ljiljani. Prema riječima župnika Antuna Sentea starijeg, u župi sv. Antuna u Sesvetskim Selima, ljiljan je postao simbol sv. Antuna jer podsjeća na čistoću koju je posjedovao ovaj svetac.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja