Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sv-antun-padovanski

SVJEDOČANSTVO Sveti Ante zaštitnik cijelog i mog svijeta

U povodu blagdana sveca kojeg uobičajeno zovemo svecem i zaštitnikom cijelog svijeta prenosimo svjedočanstvo uslišanja molitve po zagovoru svetog Ante. "I nakon vremena „suše“, evo baš na utorak koji mi je posebno u srcu posvećenom sv. Anti i kada smo se svi više počeli njemu molit, ja sam jedan ispit položila s pet, mamu su zvali u sezonski posao, a brat i ja smo dobili stipendije s tim da je mama dobila i povrat poreza. I sve u jednom danu", posvjedočila je Veronika.

Donosimo popis devetnica koje možete moliti u lipnju

Devetnica je molitva koju molimo uzastopno tijekom devet dana, a obično sadrži kratko razmatranje i molitvu ovisno o potrebi za koju molimo. U nastavku se nalazi popis devetnica koje molimo u mjesecu lipnju.

Jeste li znali kako je nastala najpoznatija pjesma u čast sv. Antunu?

Malo je pjesama koje su imale tako buran i lepršav život kao što je pjesma "Ak’ od Ante tražiš čudo", spjevana u čast sv. Antuna Padovanskoga. Kroz više od sedam stoljeća doživjela je neizmjerno izdanje, puno puta je uglazbljena te je prevođena na mnoge europske i izvaneuropske jezike.

Sveti Antun Padovanski - najbolji primjer u potrazi za Božjom voljom

"U čast Svecu" bila je tema "Duhovno duhovite večeri" u utorak, 24. svibnja koju je fra Vladimir Vidović posvetio sv. Antunu Padovanskom i njegovom životnom putu o kojem možete više doznati u nastavku. U drugom dijelu emisije telefonski se uključio fra Josip Ivanović koji se nalazi na službi u Bazilici Sv. Antuna Padovanskog pri istoimenome samostanu. Urednik i voditelj emisije je fra Vladimir Vidović.

"VERITAS" - nova aplikacija u čast sv. Antunu Padovanskom

Nova aplikacija za štovatelje sv. Antuna i svjedočanstvo o primljenim blagoslovima po sv. Antunu bili su tema "Duhovno duhovite večeri" u utorak 15. ožujka u kojoj je gostovao franjevac i glavni urednik "Veritasa - Glasnika sv. Antuna Padovanskoga" fra Vladimir Vidović. Emisiju je uredio i vodio fra Stjepan Brčina.

Fra Vladimir Vidović: "Volonteri su srce i duša Pučke kuhinje"

Pučka kuhinja na Svetom Duhu i u ovim vrućim danima marljivo radi i pomaže svima potrebitima. U Pučkoj kuhinji volontirao je i rektor Sveučilišta prof. dr. sci. Željko Tanjić kojemu od srca zahvaljujemo na dolasku kao i svim studentima i svim volonterima", poručio je fra Vladimir Vidović, voditelj Pučke kuhinje na Svetome Duhu s kojim smo u nastavku popričali o radu Pučke kuhinje tijekom ljeta, nedostaje li im volontera i koje su prednosti volontiranja u Pučkoj kuhinji.

Ignoriran od ljudi, sv. Antun propovijedao je ribama

U životu sv. Franje imamo propovijed pticama, a kod sv. Antuna spominje se, ne manje dražesna i poetska, propovijed ribama. To se moralo dogoditi u Riminiju. Grad se nalazio u rukama krivovjernika. Kad je pristigao misionar, kolovođe dadnu znak: podići zid šutnje.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja