Budi dio naše mreže

Ključna riječ: presveto-trojstvo

Kad Bog govori ili djeluje, tada govori i djeluje u svoj punini Oca, Sina i Duha Svetog

Na svetkovinu Presvetog Trojstva iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. prof. dr. sc. Stjepana Radića, svećenika te mjesne Crkve i profesora na KBF-u u Đakovu, a koji vrši i službu rektora Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu. Vlč. Radić, između ostalog, ističe: "Kad Bog govori ili djeluje, tada govori i djeluje u svoj punini Oca, Sina i Duha Svetog. Ili pak, s druge strane, kad govori i djeluje Otac, tada u punini, u isto vrijeme, govore i djeluju druge dvije osobe, Sin i Duh Sveti."

Slava Presvetog Trojstva – poziv ove mlade kršćanke iznimno revna srca

"Ostavljam vam u nasljedstvo ovaj poziv, moj poziv u krilu Crkve: pohvala slave Presvetoga Trojstva", riječi su sv. Elizabete od Presvetog Trojstva, francuske bosonoge karmelićanke i mističarke, koja je cijeli svoj život živjela nježnu prisnost s Bogom i tako pridobila mnoge duše za Njega.

Je li Isus sam sebe smatrao Bogom?

"Je li se Isus smatrao Bogom? Jesu li ga apostoli smatrali Bogom? Tko je i kada u povijesti Crkve počeo u Isusa gledati Boga?" promišlja Poljak Miroslav Rucki, čiji je isječak iz djela "Ljubite jedni druge", preveden na portalu "Božje milosrđe". Tekst prenosimo u cijelosti.

Presveto Trojstvo

Danas slavimo svetkovinu Presvetoga Trojstva, Oca i Sina i Duha Svetoga.

Razumom nikad nećemo shvatiti Boga!

Na nedjelju Presvetog Trojstva iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Vladimira Delića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika župe sv. Josipa Radnika u Osijeku. Vlč. Vladimir Delić, između ostalog ističe: "Uzaludni su svi naši ljudski napori da bismo shvatili Boga. Vjera u trojedinog Boga ne služi tome da bismo o njoj filozofirali, istraživali, polemizirali. Vjera u trojedinog Boga se živi".

Presveto Trojstvo

Svetkovina Presvetoga Trojstva je jedna od najvažnijih u crkvenoj godini. Ona nas upozorava gdje je cilj i snaga našeg života, iz čega možemo razumjeti ljudski život i hod kroz povijest.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja