Budi dio naše mreže

Ključna riječ: presveto-trojstvo

Donosimo popis devetnica koje možete moliti u lipnju

Devetnica je molitva koju molimo uzastopno tijekom devet dana, a obično sadrži kratko razmatranje i molitvu ovisno o potrebi za koju molimo. U nastavku se nalazi popis devetnica koje molimo u mjesecu lipnju.

Djevica Marija i Presveto Trojstvo

Da biste bolje upoznali Gospu od Trojstva i Presveto Trojstvo, te odnos svake od triju osoba s Njom, molite Njezinu presvetu krunicu. Krunica je nadahnuta Trojstvom. U svojoj izvrsnoj knjizi Tajna krunice, sv. Louis de Montfort kaže: "Krunica je neprocjenjivo blago koje je nadahnuto od Boga."

Presveto Trojstvo

Danas slavimo svetkovinu Presvetoga Trojstva, Oca i Sina i Duha Svetoga.

Što katolici moraju vjerovati o Presvetom Trojstvu?

Presveto Trojstvo teško je shvatljivo otajstvo i vjerojatno ga tijekom života na zemlji nikada nećemo do kraja shvatiti. Crkva iznosi nekoliko bitnih točaka o Presvetom Trojstvu u koje svi katolici moraju vjerovati.

Bog ne može biti drugačiji nego trojstven

Uvjeren sam da smo svi ako ništa drugo, barem čuli za izraz Presveto Trojstvo. No, jeste li ikada promišljali o tome što Presveto Trojstvo znači za čovjeka i njegov život?

Blažena Djevica Marija kao pomoćnica u razumijevanju Presvetoga Trojstva

Koncept Trojstva valja nam prihvatiti u poniznoj vjeri, a u tome nam može pomoći Blažena Djevica Marija. "Djevica Marija, u svojoj poslušnoj poniznosti, postala je službenica božanske ljubavi: prihvatila je Očevu volju i začela Sina snagom Duha Svetoga. U njoj je Svemogući sagradio hram dostojan njega i učinio je uzorom i slikom Crkve, otajstva i kuće zajedništva svih ljudi", naglasio je blagopokojni Benedikt XVI. u svom Angelusu iz 2009.

Karizma misijskoga poziva

Misije su karizma, milost ili dar koji aktivno i dinamično djeluje u životu onoga tko se istinski i bez pridržaja odazove tom pozivu. Otvoreni tome daru, misionari postaju neustrašivi navjestitelji Boga u najudaljenijim krajevima svijeta.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja