Budi dio naše mreže

I pavlin p. Marko Glogović, utemeljitelj i promicatelj apostolata nerođenih u Hrvatskoj, pridružio se Udruzi 'Hrvatska za Život' u promociji nove jesenske molitvene kampanje '40 dana za život', a možda najvažnija vijest za ovu ukupno 20. kampanju u našoj zemlji bila bi da vjernici u Zagrebu odsada imaju novu 'drugu' lokaciju za molitvu; ispred rodilišta u Petrovoj, a prvotna na kojoj je sve i počelo u Hrvatskoj 2014. godine ostaje ista; ispred Vinogradske. Također, održat će se marijanske procesije u za sada pet gradova.

/ anh

Zadnje srijede u mjesecu rujnu počinje nova jesenska kampanja Inicijative “40 dana za život”. Od 27. rujna do 5. studenog – poručuju organizatori – “budi glas onih koji glasa nemaju u 36 hrvatskih gradova”, a ove jeseni pod geslom: ‘Moj narod gine: nema znanja’ (Hoš 4, 6).

Ovaj biblijski citat će ih pratiti svih 40 dana kampanje, a posebno će se za zagovor obraćati sv. Tereziji od Djeteta Isusa, najmlađoj naučiteljici Katoličke crkve. Bdijenje će u nekim gradovima sudionicima započeti i marijanskim procesijama za život.

Do ovoga trenutka zna se termin za Đakovo (23. rujna), Viroviticu (24. rujna) i Zagreb (26. rujna), a očekuju se uskoro objave termina marijanskih procesija u Koprivnici te Splitu. Pratite njihove službene društvene i web stranice.

Svakako, u subotu Đakovčani započinju svoju procesiju u 17 sati ispred Gospinog kipa u dvorištu centra ‘Amadeo’ u svome gradu. Ići će prema katedrali gdje je prvo molitva krunice i poslije sveta misa.

Podravci će, pak, u Virovitici u nedjelju imati priliku moliti za nerođene u procesiji od Opće bolnice do crkve Sv. Roka, gdje je također molitva krunice, sveta misa te blagoslov za početak kampanje, a stanovnici glavnoga grada, no koji dan kasnije, odnosno u predvečerje službenog početka kampanje ’40 dana za život’, okupit će se kao i prethodnih godina na Gornjemu gradu kod Kamenitih vrata i svoj procesijski hod završiti euharistijom pri bazilici Srca Isusovog.

Svoj glas jesenskoj kampanji 2023. dao je i p. Marko Glogović, pavlin koji za nerođene vrlo oštro i jasno na razne dostupne načine govori još od prvih dana svoje svećeničke službe, a mnogima koji su danas ključni promicatelji borbe za nerođene bio je u svemu tome zapravo prvi učitelj, pa tako i podupiratelj te poticatelj za danas brojene pro-life projekte i za-život akcije u Hrvatskoj.

“Dođite! Osjetite ovo zajedništvo pred bolnica u posebnoj molitvi – taj jedan poseban doživljaj i posebno iskustvo. Dobro je i odlično je i naravno da ćemo dolaziti u crkvu, u molitvene zajednice, u prostore koji su predviđeni za molitvu, na kojima se okupljamo klasično i tradicionalno na molitvu, međutim pred bolnicom ta molitva dobiva jedan drugačiji značaj, drugačiju dimenziju”, poručuje on uz ostalo u videu te nastavlja:

“Obećajem vam da će vam ta dimenzija ostati zauvijek u srcu”, poručio je p. Glogović, između ostalih svojih nebrojenih službi duhovnik Udruge Betlehem i duhovni voditelj drugih zajednica, udruga i pokreta koji se 24 sata – 365 dana – trude, bore i mole da se svaki začeti život rodi.

Podržite ih, a konkretno organizatore molitve pred bolnicama ili pretplatom na YouTube kanal ’40 dana za život – Hrvatska za Život’, dijeljenjem njihovih video uradaka, a ako ste u mogućnosti i donacijom na račun čiji su podaci objavljeni i ispod ove najnovije video objave: ‘p. Marko Glogović: Ja vas molim i zaklinjem dođite pred bolnicu!’

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja