Budi dio naše mreže

Ključna riječ: p-marko-glogovic

Ovoga vikenda dođite u Svetice kod Ozlja i molite za nerođene!

Početkom rujna već godinama se u Sveticama kod Ozlja održava Molitveni sabor za nerođene. Tako će biti i ove godine, ali ne jedan dan, kako je bilo do sada, već će se 16. sabor održavati kroz tri dana, kako bi se omogućilo lakše pridržavanje mjera opreza vezano uz koronavirus. Sabor se održava u petak, subotu i nedjelju, 4., 5. i 6. rujna. O Saboru su "Aktualnom" u ponedjeljak govorili p. Marko Glogović i Zvonimir Kvesić.

Plašt Gospe od Guadalupe stigao u Hrvatsku zahvaljujući njegovom čuvaru p. Marku Glogoviću

"Svjedok sam mnogim predivnim Božjim zahvatima po zagovoru Gospe Guadalupske uz pomoć kojih su mir primili ljudi koji trpe posljedice pobačaja na psihi, tijelu, u obitelji te međuljudskim odnosima. Molitva pred ovom slikom je plodonosna jer Gospa kao i njezin sin Isus, ne pokazuje odbacivanje, osudu, prijetnju. Gospa je prikazana kao nježna majka koja i nas želi nositi u svojem srcu kao što je nosila svog sina", rekao je za Hrvatsku katoličku mrežu pavlin i veliki borac za život nerođene djece p. Marko Glogović.

Dođi i ti! Duhovna obnova za mlade u zagrebačkoj Dubravi, vodi je p. Marko Glogović

Nekoliko jednomjesečnih duhovnih obnova za mlade je već iza njih i mladi se u velikom broju na njih odazivaju, svjedoči fra Josip i naglašava da je broj mladih svaki mjesec sve veći. "Važno je što postoji kontinuitet, a ono što oduševljava jest činjenica da mladi uistinu žele rasti u vjeri", kaže naš sugovornik i dodaje: "Mladi s duhovnih obnova izlaze radosni, oslobođeni od težine svojih životnih situacija, s novom snagom za borbom sa svakodnevnim izazovima u njihovim životima."

P. Marko Glogović - Kako je zapuštena štalica postala 'Nazaretska kućica', utočište za parove željne djece

Nemogućnost začeća ima mnoge uzroke, istaknuo je za Hrvatsku katoličku mrežu p. Marko Glogović: "Ali baš zato što je to velik problem odlučili smo se na jedno ovakvo konkretno djelo tj. mjesto gdje se s tim problemom može doći, popričati, dobiti savjet svećenika, blagoslov svećenika, možemo zajedno moliti, razmatrati, ono što zapravo zovemo i križem, jer takozvana neplodnost je u crkvenim dokumentima, rječniku, praksi nazivana križem."

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja