Budi dio naše mreže

Ključna riječ: hrvatska-za-zivot

Dugan: "Prolaskom kroz program 'Oprostom oslobođene' zajedno, žene dolaze do oprosta i slobode koja im je potrebna"

U HKR-ovoj emisiji "Novi valovi dobrote" gostovala je članica Udruge Hrvatska za Život, koordinatorica inicijative "40 dana za život" za Slavoniju i glavna koordinatorica projekta "Ruža Hrvatska" Lidija Dugan, u ponedjeljak 15. studenoga. Povod razgovoru jest projekt "Ruža Hrvatska" - značajan događaj koji će se održati u utorak, 16. studenoga, ispred Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar. Emisiju je uredila i vodila Katarina Varenica.

Prijavi se i ti na 4. utrku za život

U subotu 5. lipnja 2021. u 10 sati na zagrebačkom Bundeku održat će se 4. utrka za život u organizaciji udruge „Hrvatska za Život“. Cilj Utrke je i kroz sportsko-rekrativan način podići svijest o svetosti i ljepoti života.

Duhovno posvojenje nerođenog djeteta

Uočnica je svetkovine Blagovijesti, na koju se u brojnim zemljama svijeta obilježava Dan nerođenog djeteta, točno devet mjeseci prije svetkovine Božića.

Rijetki su narodi koji vole nekog sveca kao što Hrvati vole Stepinca

Na 61. obljetnicu smrti blaženog kardinala Alojzija Stepinca, u srijedu 10. veljače, u Župi Presvetoga Trojstva u Krašiću središnje svečano misno slavlje predvodio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua koji je u propovijedi istaknuo sličnost trpljenja Gospodina našega Isusa Krista i blaženog Alojzija Stepinca, ali i podijelio s okupljenim vjernicima iskustvo kako je rijetko naišao na toliku ljubav i privrženost koju neki narod može gajiti prema svome svecu kao što to čine Hrvati. Isto tako, što progonstvo znači za Antu Čaljkušića, dobitnika nagrade za prolife djelovanje pročitajte u nastavku teksta.

Prva djeca spašena od pobačaja u Hrvatskoj ove jeseni kreću u školu

U novootvoreni Centar za život u Zadru, udruge 'Hrvatska za život', mogu dolaziti trudnice, majke, očevi, djevojke i mladići, vjenčani i nevjenčani, samohrani roditelji i ostavljeni, rastavljeni, žene koje su dijete pobacile namjerno ili spontano; svi koje nose tegobu postabortivnog sindroma, koji su pod pritiskom da pobace, koji su u napasti roditi ili ne, koji nisu materijalno sigurni u podizanju djeteta.

"ZAGREB MARIJI" Procesija kojom počinje jesenska kampanja za prestanak pobačaja

Udruga "Hrvatska za Život" u 14 gradova organizira procesiju, kao uvod u jesensku kampanju inicijative 40 dana za život. Mi vas pozivamo na procesiju u glavnom gradu Republike Hrvatske - Zagrebu, kao i druge koje će se održati u Bjelovaru, Čakovcu, Đakovu, Koprivnici, Križevcima, Labinu, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Vinkovcima, Virovitici i Zaboku.

PRO LIFE – U Vinkovcima pripremljena jesenska kampanja "40 dana za život"

Deveti nacionalni susret inicijative "40 dana za život – Hrvatska" proteklog je vikenda u Vinkovcima okupio sedamdesetak sudionika iz svih gradova u kojima se održava Inicijativa. Sva tri dana obilježio je radosni susret boraca za život, predavanja, radionice, svete mise i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Sudionici su se i na ovaj način pripremili za nadolazeću jesensku kampanju.

Uključite se u "Utrku za život"!

Udruga “Hrvatska za Život” nastavlja s provođenjem svojih projekata, a jedan od brojnih je i sportsko-rekreativni - Utrka za život. Treća utrka za život održat će se u subotu, 20. lipnja, a započet će u 11 sati na zagrebačkom Bundeku (dječja utrka održat će se u 10 sati). Start/cilj Utrke je kod ljetne pozornice na Bundeku.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja