Budi dio naše mreže

Ključna riječ: hrvatska-za-zivot

„Nakon trčanja tijelo i duh su zadovoljni i spremni za nove molitve, planove i poduhvate”

Zadnji vikend u svibnju 2022. godine vjerojatno je jedinstven u povijesti humanitarnog djelovanja vjernika laika kod nas jer u njemu rekreacija ima vrlo bitno mjesto. Održat će se dvije dobrotvorne utrke, preciznije rečeno više njih - u Zagrebu i Splitu – a za to su podjednako zaslužne Udruga 'Hrvatska za Život' s jedne strane i 'Marijini obroci' s druge. Povod je to Hrvatskoj katoličkoj mreži da malo više i dublje zaviri u svijet rekreativnog trčanja.

MARIJA ŠOŠIĆ Svaki put kad znamo da žena ima zakazani pobačaj, molimo cijelu noć

Kada nas majke koje razgovaraju s nama, a žele pobaciti, pitaju: 'Hoće li moje dijete boljeti?' kažemo: 'Da, hoće, boljet će ga. Ti ćeš možda dobiti anesteziju. Njega će jako boljeti'. Dakle, dijete osjeća već sve, od samog začeća“, kaže Marija Šošić, koordinatorica inicijative 40 dana za život za Dalmaciju i voditeljica Centra za život u Splitu.

Održani križni putevi za nerođene u Splitu i Zagrebu

Na svetkovinu Blagovijesti, u petak, su se u organizaciji inicijative "40 dana za život" i udruge "Hrvatska za Život" održala dva velika, svečana, pokornička križna puta za nerođene, u Splitu i Zagrebu.

Više od stotinu djece spašene od pobačaja i križni put za nerođene

Svetkovina Navještenja Gospodinova u više se zemalja slavi kao Dan nerođenog djeteta. Tim smo povodom posjetili Centar za život u Zagrebu, jedan od šest takvih u Hrvatskoj. U prostorima Centra u Đorđićevoj 6 razgovarali smo s voditeljicom Tima za trudnice Dijanom Brozović.

Dugan: "Prolaskom kroz program 'Oprostom oslobođene' zajedno, žene dolaze do oprosta i slobode koja im je potrebna"

U HKR-ovoj emisiji "Novi valovi dobrote" gostovala je članica Udruge Hrvatska za Život, koordinatorica inicijative "40 dana za život" za Slavoniju i glavna koordinatorica projekta "Ruža Hrvatska" Lidija Dugan, u ponedjeljak 15. studenoga. Povod razgovoru jest projekt "Ruža Hrvatska" - značajan događaj koji će se održati u utorak, 16. studenoga, ispred Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar. Emisiju je uredila i vodila Katarina Varenica.

Prijavi se i ti na 4. utrku za život

U subotu 5. lipnja 2021. u 10 sati na zagrebačkom Bundeku održat će se 4. utrka za život u organizaciji udruge „Hrvatska za Život“. Cilj Utrke je i kroz sportsko-rekrativan način podići svijest o svetosti i ljepoti života.

Duhovno posvojenje nerođenog djeteta

Uočnica je svetkovine Blagovijesti, na koju se u brojnim zemljama svijeta obilježava Dan nerođenog djeteta, točno devet mjeseci prije svetkovine Božića.

Rijetki su narodi koji vole nekog sveca kao što Hrvati vole Stepinca

Na 61. obljetnicu smrti blaženog kardinala Alojzija Stepinca, u srijedu 10. veljače, u Župi Presvetoga Trojstva u Krašiću središnje svečano misno slavlje predvodio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua koji je u propovijedi istaknuo sličnost trpljenja Gospodina našega Isusa Krista i blaženog Alojzija Stepinca, ali i podijelio s okupljenim vjernicima iskustvo kako je rijetko naišao na toliku ljubav i privrženost koju neki narod može gajiti prema svome svecu kao što to čine Hrvati. Isto tako, što progonstvo znači za Antu Čaljkušića, dobitnika nagrade za prolife djelovanje pročitajte u nastavku teksta.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja