Budi dio naše mreže

Aplikacija koja pomaže da se riješimo prekomjerne količine plastike u svakodnevnom životu.

/ Sonja Kuzmić

Aplikacija se može preuzeti na App Storeu i Google Playu, omogućuje praćenje količine korištene plastike na dnevnoj bazi te pomaže smanjiti korištenje iste.

Koristeći aplikaciju, može se prijaviti svu svakodnevno korištenu plastiku, navesti vrstu pakiranja te veličinu, ali i prtiti potrošnju na dnevnoj, tjednoj i mjesečnoj bazi. Aplikacija također pomaže raspodijeliti upotrebu plastike po kategorijama te omogućuje vidljivost najčešće posjećenih mjesta na kojima se ona troši najviše.

Sa željom da motivira ljude na akciju, aplikacija nudi virtualne nagrade i omogućuje postavljanje pozitivnih ciljeva koji potiču smanjenje korištenja plastike. Vlastiti napredak može se podijeliti s prijateljima na društvenim mrežama kako bi se i njih potaknulo da slijede pozitivan primjer.

MyPlasticDiary pokrenuo je tim ljudi koji želi pomoći drugima da usklade obveze prema zaštiti okoliša s užurbanim poslovnim i privatnim životom. Iako je aplikacija namijenjena pojedincima, tim se nada da će se alat koristiti i za podizanje svijesti o štetnosti korištenja plastike u školama i na fakultetima.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja